OnePlus a reuşit printr-un miracol aş spune să creeze un nucleu dur de fani în ţara noastră, dar şi în lume. Faptul că au încercat mereu ceva diferit i-a ajutat să iasă în faţă, asta e sigur. OnePlus 6 a încercat şi el să fie diferit, dar nu a putut rezista presiunii de a include şi un breton. Debuta în luna mai a acestui an şi acum iată telefonul pe masa noastră de teste şi scos din cutie mai jos.
Aflaţi că puteţi cumpăra terminalul direct de pe magazinul oficial OnePlus, cu livrare în România fără taxe extra. Vi-l aduce DHL direct la uşă în maximum o săptămână, iar dacă cumpărați telefonul prin acest link, primiți un cupon de 20 de euro ce poate fi cheltuit pe accesorii pentru telefon. Ţinem să mulţumim şi cititorului nostru Feri de pe Forum. El este cel care ne-a oferit telefonul propriu la test.
Trecând şi la preţuri, aflaţi că acest flagship costă 519 euro în varianta de bază şi acolo unde alţii ar oferi 4 GB RAM şi 32 GB stocare poate, OnePlus 6 pune la bătaie 6 GB RAM şi 64 GB stocare. Sărim la 569 euro pentru modelul cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare, sau 619 euro pentru varianta cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare. Iar acum o săptămână a debutat şi o versiune de culoare roşie, care pare epuizată că stoc deja.
Ca de obicei pentru OnePlus primim o cutie foarte bine organizată şi minimalistă, cu atenţie extremă la detalii. De la felul în care e înfăşurat cablul USB, la modul în care scoţi telefonul din locaşul său, totul e bine gândit. Avem în cutie cablul USB Type-C, un încărcător Dash Charger de 5V şi 4A, manualul, stickere, o cheiţă metalică şi o husă transparentă şi flexibilă.
Terminalul este disponibil pe roşu, alb "mătase" şi două variante de negru. E inedit faptul că deşi spatele e acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5, pare mai degrabă metal, prin efectul obținut prin mătuirea sa. Avem şi o ramă din aluminiu aici, plus un ecran de 6.28 inch 19:9 Full HD+ cu breton. Este un panou Optic AMOLED care poate crea flicker când îl filmezi cu camera, aşa cum se vede în video (probabil refresh rate-ul display-ului nu se pupă cu framerate-ul camerei noastre). Dacă umbli la luminozitatea telefonului devine OK totuşi.
Măsoară 7.8 mm în talie şi cântăreşte 177 de grame, iar terminalul se prezintă la apel cu procesor Qualcomm Snapdragon 845 şi 6 sau 8 GB RAM. Are 64, 128 sau 256 GB stocare şi nu vine cu slot microSD. Mai dispune şi de o baterie de 3300 mAh şi o cameră selfie de 16 MP.
În spate găsim o cameră duală, cu senzor de 16 MP + 20 MP, cu tehnologie Sony, OIS, filmare 4K la 60 FPS şi captura Bokeh. Deschiderea obiectivelor este doar F/1.7. Am simţit acest telefon ca foarte uşor în mână pentru diagonala sa şi nu e atât de alunecos cum îl dau alte recenzii. Are scanner de amprente în spate şi deblocare facială, iar ca OS primim Android 8.1 Oreo cu OxygenOS aplicat peste. E inedit faptul ca telefonul este rezistent la apă, dar fara rating IP, deci avem semne de întrebare.
Fiţi siguri că revenim cu review, cât se poate de detaliat.
OnePlus 6, prețuri actualizate:
- OnePlus.com (+ cupon de 20 euro pentru accesorii)
- Cel.ro
- eMAG.ro
- evoMAG.ro
- PCGarage.ro
- QuickMobile.ro (cupon reducere 3%: QUICK202)
- Compari.ro