Motorola Edge+ Unboxing: Primul flagship Motorola veritabil după 4 ani filmează 6K, încarcă wireless şi are CPU Snapdragon 865 (Video)

3.672 ori
<b>Motorola Edge+ Unboxing: Primul flagship Motorola veritabil după 4 ani filmează 6K, încarcă wireless şi are CPU Snapdragon 865 (Video)</b>Atunci când l-am scos din cutie pe Motorola Edge la începutul lunii mulţi ne-au întrebat când vine în teste şi Motorola Edge+. Ei bine iată că a sosit şi flagshipul Motorola în redacţie şi l-am scos

Atunci când l-am scos din cutie pe Motorola Edge la începutul lunii mulţi ne-au întrebat când vine în teste şi Motorola Edge+. Ei bine iată că a sosit şi flagshipul Motorola în redacţie şi l-am scos din cutie mai jos. Aşa cum am tot repetat în unboxing, e primul flagship veritabil Motorola după 4 ani, adică de la Moto Z încoace. Asta înseamnă că are cel mai bun CPU Qualcomm disponibil, dar şi o cameră solidă şi un design pe măsură. Costă 5.057 lei la Orange fără abonament, sau 4.246 lei cu abonament Smart Plus 25.

Motorola Edge+

Cutia telefonului e similară cu cea a lui Motorola Edge, adică neagră cu inscripţii albe. Telefonul a debutat în 3 nuanţe, Smokey Sangria, Thunder Gray şi Baltic Gray. Noi o avem pe cea din urmă, cu un spate din sticlă care e undeva între "Frosted" şi un geam aburit, înceţoşat sau o capota lucioasă de maşină acoperită de rouă. În cutie găsim manualul, cheiţa pentru SIM, o husă flexibilă din silicon transparent, cu decupaj mare pentru cameră, dar şi un încărcător de 18W cu conector USB-A.

Motorola Edge+

Avem şi un cablu USB-C to USB-A, dar şi o pereche de căşti ceva mai premium decât oferă Moto pe midrangere. Au vârf din silicon, dopuri de rezervă, telecomandă şi design elegant, discret. Telefonul este fabricat din sticlă curbată 3D pe margini în faţă, apoi o ramă din aluminiu şi apoi acea sticlă specială Frosted în spate. Moto Edge avea plastic în spate, reţineţi. Spatele din sticlă de pe Moto Edge+ îi permite şi să se încarce wireless, dar şi să încarce alte dispozitive fără fir.

Am fost întrebat pe YouTube şi dacă acest telefon are protecţie contra apei. Nu are IP67 sau IP68, dar are o protecţie contra stropirii. Măsoară 9.6 mm în talie şi cântăreşte 203 grame, o greutate care ar fi mare, dacă nu ar fi bine distribuită pe un corp lung şi îngust. E îngust, deci va fi uşor să îţi înfăşori degetele în jurul său, crescând aderența. Ceva mai greu de folosit cu o mână dacă vrei să ajungi în susul ecranului. Talia e mare şi protuberanta camerei face terminalul să "joace" pe o suprafaţă plată.

Motorola Edge+

Ecranul este un OLED de 6.7 inch, cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli, refresh rate de 90 Hz şi suport HDR10+. Practic fix acelaşi ecran ca la Moto Edge, doar că având suport HDR10+ şi nu doar HDR10. La interior găsim procesorul Qualcomm Snapdragon 865, alături de 12 GB RAM, 256 GB stocare UFS 3.0 şi nu avem slot microSD, în cazul în care vă întrebaţi. Primim şi o baterie de 5000 mAh, cu 500 mAh mai mult decât pe modelul Moto Edge, cu încărcare la 18W şi încărcare wireless.

Avem parte şi de difuzoare stereo, jack audio şi 3 microfoane la vedere: unul jos, 2 pe spate. Cititorul de amprente este integrat în ecran şi aşa cum vedeţi în unboxing-ul video se mişcă rapid şi e precis. Am ajuns şi la camere, cu un senzor de 25 MP decupat într-un orificiu în ecran, pentru selfie. În spate avem un setup diferit de cel de pe Moto Edge. Astfel, camera este una quad cu senzor principal de 108 megapixeli, acelaşi Samsung ISOCELL Bright HMX de pe Xiaomi Mi 10 Pro.

Motorola Edge+

El are tehnologie Quad Pixel, adică va combina 4 pixeli în 1 pentru a face capturi de 27 MP, dar poţi alege şi să faci poze la rezoluţie full de 108 megapixeli. Alături de acel senzor stă unul de 8 MP cu obiectiv telephoto şi zoom optic 3X, plus stabilizare optică. Apropo şi camera principală are OIS. Apoi vine camera ultrawide de 16 MP, care îşi foloseşte autofocalizarea pentru captura Macro, dar şi un senzor ToF 3D şi bliţ dual LED. Camera filmează în 6K, fiind onestă legat de această funcţie, faţă de Xiaomi Mi 10 Pro care oferă filmare 8K prin upscale de la 6K de fapt.

E şi primul telefon cu filmare 6K pe care îl testăm, acest Motorola Edge+. Pe partea de conectivitate avem WiFi 6, 5G, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, USB-C 3.1. Rulează Android 10 într-o variantă stock, cu mici personalizări de la Moto. Motorola îţi permite să personalizezi experienta vizuală la nivel de iconuri, accente, culori, efect al cititorului de amprente şi alte aspect. Avem şi un meniu special lateral Edge Touch Bar cu shortcut-uri, dar şi butoane de gaming virtuale pe care le putem afişa pe muchiile foarte curbate.

Există şi gesturi speciale de control în zona Moto, dar şi noi sunete de sistem, cu un vibe SF. Wallpaper-ul cu valurile în mişcare arată spectaculos pe ecranul curbat 3D şi am descoperit că le pot opri sau porni cu o apăsare pe ecran. Rămâne acum să începem testarea telefonului şi personal îl văd ca rival pentru Oppo Find X2 Pro şi Xiaomi Mi 10 Pro. Să vedem dacă Moto se ridică la înălţimea rivalilor după 4 ani fără un flagship pursânge.

Motorola Edge+, prețuri actualizate:

Motorola Edge+ Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×