Huawei P20 Pro e în sfârşit aici pentru unboxing, review şi teste, mulţumită evoMAG.ro, care vinde telefonul la suma de 3899 lei. Flagship-ul principal Huawei pe anul curent, acest smartphone se remarcă prin bretonul său, camera triplă şi designul cel nou. Prezentat la Paris la finalul lunii martie, terminalul a ajuns în sfârşit şi pe masa de test Mobilissimo.ro. Hai să vedem ce se află în cutie.
Trecând peste momentul din unboxing-ul video când am avut breton şi eu şi telefonul , mi s-a părut că avem o cutie mult mai grea decât de obicei. În ea se află manualul, cheiţa pentru slot-uri, cablul USB Type-C şi probabil cel mai mare încărcător de telefon văzut de mine în ultima vreme. Avem şi adaptor USB Type-C to 3.5 mm, semn clar că aici nu avem jack audio pe telefon. Primim şi o pereche de căşti care arată cam la fel de la Huawei P9 încoace, doar că au conector USB Type-C acum.
Lista de accesorii se încheie cu o husă flexibilă şi transparentă. Huawei P20 Pro este disponibil pe negru, albastru, auriu roz şi acea nuanţă sidefată care face senzaţie, dar din păcate noi avem doar versiunea neagră. Atrage foarte multe scame şi murdărie în zona camerei triple, care iese multişor în relief. Telefonul este destul de îngust şi alungit, are spate din sticlă şi e cam alunecos la primele atingeri.
Clar e mai compact decât ai crede când auzi de 6.1 inchi în diagonală. Are o ramă metalică solidă şi o talie de 7.8 mm. Greutatea de 180 de grame e maricică faţă de ce oferă rivalii, dar măcar nu sare de 200 de grame ca iPhone 8 Plus. Ecranul de 6.1 inch este un AMOLED, cu rezoluţie de 2240 x 1080 pixeli, iar celebrul său decupaj e mult mai îngust decât cel de pe iPhone X, dar şi cel de pe Huawei P20 Lite.
Nu pot să zic că mă deranjează deosebit, iar dacă vă deranjează pe voi îl puteţi camufla din setări, aşa cum v-am prezentat în unboxing-ul video. Acest telefon are acelaşi procesor Kirin 970 ca şi Huawei Mate 10 Pro, cu NPU la pachet şi funcţii AI. Avem şi 6 GB RAM aici, 128 GB stocare şi nu există slot microSD. Corpul este rezistent la apă în regim IP67, adică e OK dacă te prinde o ploicică, dar nu e OK dacă sari în piscină cu telefonul.
Avem şi baterie de 4000 mAh şi iată-ne ajunşi şi la camera în sfârşit. Aş începe cu camera frontală de 24 de megapixeli, care ştie captura Bokeh şi deblocare facială prin scanare 2D. Camera principală tripla este o premieră în zona smartphone şi sunt sigur că mulţi dintre voi se întreabă şi care camera e care. E simplu: cel mai de sus senzor este cel de 8 megapixeli, cu obiectiv Telephoto şi deschidere F/2.4, iar imediat sub el se afla o cameră de 40 de megapixeli RGB cu deschidere F/1.8.
Separat de modulul dual e încă un senzor de 20 MP monocrom cu deschidere F/1.6. Camera ştie şi zoom optic 3x şi hibrid 5X, filmare 4K, stabilizare optică şi evident şi Bokeh. E interesant că puteţi alege să faceţi fotografii doar de 7, 10 sau 40 MP. Cele de 10 MP combina mai mulţi pixeli în unul singur, rezultând cadre mai clare. Huawei P20 Pro are difuzoare stereo, emiţător infraroşu şi rulează Android 8.1 Oreo cu EMUI 8.1 aplicat peste.
La prima vedere nu remarc vreo diferenţă faţă de Huawei Mate 10 Pro, dar aştept să fiu surprins de funcţionalităţile AI. Una din ele implică vreo 19 scene şi modalităţi foto detectate automat, inteligent. Apropo, avem şi filmare Super Slow Motion aici, la 960 FPS şi din ce am înţeles nu e aşa pretenţioasă cu lumină ca la Galaxy S9+ şi Xperia XZ-uri. Imediat sub ecran e scannerul de amprente, pentru extra securitate.
Huawei P20 Pro e primul nostru contact cu un telefon Android cu breton şi primul contact cu un telefon cu camera triplă. Pare la prima vedere un telefon cu "de toate" sau mai bine zis cu "foarte multe", fie că vorbim despre accesorii, zecile de funcţii ale camerei sau noutăţile luate punctul faţă de Huawei P10. Acolo unde P10 era flagship de rang B, că LG G6, P20 Pro se poate lua la întrecere cu cele mai noi Samsung-uri Galaxy S şi Xperia-uri. Revenim cu review curând!
Telefonul îl găsiţi la evoMAG.ro la suma 3.899 lei.