ASUS ROG Phone 7 Ultimate Unboxing: ASUS a upgradat tot ce doreau gamerii şi ce doream şi noi

1.803 ori
<b>ASUS ROG Phone 7 Ultimate Unboxing: ASUS a upgradat tot ce doreau gamerii şi ce doream şi noi</b>ASUS ROG Phone 7 Ultimate ne-a sosit în redacţie din postura de companion în vacanţa de Paşte, ca un cadou de Iepuraş temporar dacă vreţi. Ne bucurăm să avem această versiune şi nu cea de bază, datorită faptului că are o cutie ceva mai fistichie

ASUS ROG Phone 7 Ultimate ne-a sosit în redacţie din postura de companion în vacanţa de Paşte, ca un cadou de Iepuraş temporar dacă vreţi. Ne bucurăm să avem această versiune şi nu cea de bază, datorită faptului că are o cutie ceva mai fistichie. Îl scoatem din cutia în formă de pică de la cărţi de joc mai jos şi aflaţi ce îl face special. La prima strigare ar fi noul ventilator cu speakere, butoanele mai sensibile, noi opţiuni din Armory şi o funcţie în stil PS5.

Telefonul tocmai a ajuns în România și e disponibil la precomandă pe eMAG. Costă 5299 lei în configurație ce implică 12 GB RAM și 256 GB stocare, însă varianta cu 16 GB RAM și 512 GB de stocare urcă la 5999 lei. Primești însă și cooler-ul Aero Active 7 cadou (în valoare de 529 lei).

Unboxing:

Ce găsim în cutie? În primul rând cutia se deschide ca un braţ strâns de robot pe care îl forţezi şi arata precum casca lui Darth Vader. Mecanismul de deschidere include instrucţiuni pentru joculeţul AR din zona Armory, iar în cutie găsim cablul de la USB-C la USB-C, încărcătorul de 65W, o husă "bikini" cum îi zic eu, plus un Aero Active Cooler 7, dar şi o borsetă pentru transportul său.

Design:

ASUS ROG Phone 7 Ultimate e ca un ROG Phone 6D Ultimate mai rafinat. Mai scapă de dungi din spate, vine doar pe Storm White, are două tonalităţi pe spate: alb mat şi alb lucios. Camera rămâne de aceeaşi formă, se păstrează fanta de aerisire şi acum ecranul secundar afişează şi logo-uri, citate, simboluri. 

E alunecos, deci husa e musai, iar din fericire am avut ocazia să văd la treabă una de la DevilCase foarte robustă şi care face telefonul să reziste şi la momentul când dai cu el de pământ de nervi când piesei un meci în COD Mobile. Avem şi o protecţie specială din sticlă antibacteriană pentru ecran. Acestea sunt vândute separat.

Telefonul cântăreşte 239 de grame, e surprinzător de lung şi îngust şi are talie de 10.3 mm. Are sticlă în spate şi faţa, rama din aluminiu şi vine cu Gorilla Glass 3 în spate şi Gorilla Glass Victus în faţă. Are şi protecţie IP54. 

Cooler:

Aero Active Cooler 7 se montează la portul USB-C lateral, se ataşează şi detaşează mai uşor, are iluminare RGB şi 4 butoane de gaming fizice, tip trigger. Vine şi cu subwoofer de această dată şi sistem de speakere 2.1. El, alături de vapor chamber şi plăcile de grafit pot reduce temperatura de la suprafaţa telefonului cu până la 25 de grade Celsius. 

Display

ASUS ROG Phone 7 Ultimate are un ecran de 6.78 inch, cu rezoluţie Full HD+, cu refresh rate de 165 Hz şi timp de răspuns de 1 ms. E un AMOLED, cu suport HDR10+, cu touch sampling rate de 720 Hz şi luminozitate de până la 1500 nits. Are şi protecţie Eye Care şi ecranul e tratat special încât să reducă fricţiunea creată după ce ţi-au transpirat mult mâinile jucându-te ore bune.

Ecranul din spate e un PMOLED de 2 inch, care poate fi personalizat să afişeze animaţii, GIF-uri, logo-uri, cuvinte şi motto-uri. Mi se pare gândit pentru a afişa numele echipei tale de eSports sau al tău ca jucător. Noi am afişat "Mobilissimo". Poţi schimba culori, fonturi şi altele. 

Hardware:

La interior găsim un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, atenţie totuşi tactat la 3.2 GHz şi nu 3.36 GHz că Galaxy S23-urile. În rest e "tanc", cum ar zice puştanii: 16 GB RAM LPDDR5x, 512 GB stocare UFS 4.0 şi suport pentru stocare externă NTFS. Are şi baterie duală de 3000 + 3000 mAh, împărţită aşa pentru o răcire mai bună. În total 6000 mAh, cu încărcare la 65W, adică de la zero la 100% în 42 minute, pe hârtie.

Avem parte şi de cititor de amprente optic în ecran, butoane ultrasonice laterale, parcă mai responsive de această dată. Putem şi înclină sau mişca telefonul dreapta-stânga pentru input. 

Primim şi 3 microfoane cu tehnologie OZO, 3 antene Wi-fi şi două difuzoare stereo cu 5 magneţi. Le tunam cu AudioWizard cu tehnologie Dirac şi multe setări de egalizare. 

Camera frontală are 32 MP şi şochează pentru că nu e decupată în ecran, faţă de mai toate telefoanele. În spate e o cameră similară cu a predecesorilor: 50 MP Sony IMX766 + 13 MP ultrawide + 5 MP Macro. Filmează 8K în 24 FPS şi are noi funcţii Light Trail.

La conectivitate avem Wi-Fi 6E şi suport Wi-Fi 7, 5G, Bluetooth 5.3, 5G, GPS dual band. Portul USB-C de jos e 2.0 şi lângă el avem jack audio de 3.5 mm şi cel din lateral e unul USB-C 3.1, care scoate semnal video. 

Software:

ASUS ROG Phone 7 Ultimate rulează Android 13 cu ROG UI peste, dar poţi trece la Zen UI dacă vrei. Are navigare prin gesturi, un Sidebar pe care nu l-am mai văzut până acum şi zona Armoury Crate de unde umbli la tot ce are legătură cu gaming-ul. Ai metrici de temperatură, frecvenţă şi alte detalii utile, umbli la sensibilitate tactilă, refresh rate, mod de funcţionare: Dynamic, X şi Saver. 

E şi o funcţie nouă, Graphics Boost, găsită în profilul fiecărui joc. Fiecare joc poate avea propriile setări de grafică, sensibilitate tactilă, conectivitate, resurse alocate. Tot din Armoury umbli la iluminarea ventilatorului şi ecranului din spate, iar în jocuri declanşezi meniul Game Genie de jos.

Acolo ai shortcut-uri pentru Macro, Crosshair, Record, Streaming, DND, iluminare, volum. Există şi o funcţie X Capture în Armoury, care după model PlayStation 5 salvează momentele cheie din jocuri. Doar câteva sunt compatibile acum.

Impresii:

3 lucruri am remarcat aici: 

butoanele laterale răspund imediat la apăsări şi îmi place că sunt mai sensibile
ai boost grafic din setări şi mod de captură de momente din joc în stil PS5.
Ventilatorul a primit un upgrade serios, iar acustica şi răcirea sunt bestiale.

Telefonul este evident de nişă şi ca de obicei, dacă îl cumperi nu o să ai probleme cu vreun joc de mobil vreo 3-4 ani lejer. Întrebarea e: merită după seria ROG Phone 6, 6 Pro, 6D? Răspunsul e complicat: depinde de disponibilitate, preţ şi ce vrei să faci cu telefonul.

Dacă te faci streamer şi trăieşti din asta, răspunsul e DA. Cert e că fiecare ROG Phone e mai bine răcit şi mai arătos decât predecesorul. 

Și dacă tot vorbeam de preț, vă reamintesc că telefonul e disponibil la precomandă pe eMAG. În configurație cu 12 GB RAM și 256 GB stocare costă 5299 lei, iar în variantă cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 5999 lei. Cooler-ul Aero Active 7 e oferit cadou.

ASUS ROG Phone 7 Ultimate - Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×