Siemens ME45 este un telefon "milităresc" al anului 2001, un model rezistent la praf, şocuri şi stropire. El are alura unui cadran de pe un echipament militar, dacă îi putem spune astfel. În rest funcţionalitatea era cea standard a unui handset a începutului de ani 2000.
Vezi telefonul
Siemens M30 este un telefon care arată ca un tonomat de pe vremuri şi care parcă sperie utilizatorul cu iluminarea roşie a ecranului. Terminalul era foarte gros, chiar şi pentru anul 2000, dar avea totuşi butoane numerice comode şi era generos şi cu butoanele extra. Vezi telefonul
Siemens S35i este un model de telefon din anul 2000, un terminal destul de popular şi în România în acea perioadă. El aducea clasicul joc Minesweeper la bord şi avea o carcasă foarte rezistentă. E drept că amplasarea butoanelor de apelare era cam anapoda şi butoanele numerice erau cam mici totuşi.
Vezi telefonul
Siemens SL42 continua tradiţia Siemens de a include mecanisme navigaţionale excelente sub ecran. Şi butoanele numerice erau foarte comode, iar antena proeminentă părea cam depăşită în anul de graţie 2001. Slotul pentru carduri MMC era revoluţionar.
Vezi telefonul
Siemens SL45i este unul dintre acele telefoane ale anului 2001, care deşi nu impresionau prin design, aveau o funcţionalitate excelentă. Jocurile Java erau la mare căutare pe acest device, iar multiplele agende, cronnometre şi modalităţi de control audio erau foarte apreciate. Cele mai comode butoane navigaţionale din lume erau incluse sub ecran.
Vezi telefonul
Siemens C35i e genul de telefon pe care îmi place să îl numesc un adevărat "ursuleţ", iar forma curbată şi ergonomică îl făcea să stea perfect în palmă. E drept că designul e o reminiscenţă a anilor 90, când o astfel de abordare era des întâlnită. Minesweeper era un joc inclus aici, care provoca dependenţă.
Vezi telefonul
Siemens A40 este un telefon al anului 2001, un model cu o antenă surprinzător de compactă şi discretă. Deşi Siemens nu a vândut cât Nokia sau Ericsson, compania a rămas în memoria colectivă prin tentativele de designuri originale ale handseturilor sale, inclusiv prin modele cu carcasă transparentă.
Vezi telefonul
Siemens CXT65 este un telefon al anului 2004, când părea că Siemens a zis "hai să încercăm ceva nou" şi să opteze pentru un format de "telecomandă industrială". Rezultatul era un model ce nu plăcea nici privirii şi nu avea nici butoane comode. Duse erau vremurile modelelor Siemens din Seria C sau S.
Vezi telefonul
Siemens S45 este un telefon al anului 2001, cu un design nu prea inspirat. Butoanele de navigare erau comode, iluminarea galbenă era trademark Siemens, iar formatul acesta de "cap de duş" şi "telefon fix" era la modă la început de mileniu.
Vezi telefonul
Siemens M35i aminteşte de un telefon marca CAT şi nu e o asemănare întâmplătoare, pentru că terminalul e "optimizat pentru utilizarea la exterior". Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că e un device ce rezistă la intemperii, apă şi praf, ba chiar putea lua contact şi cu noroiul.
Vezi telefonul
Siemens A35 este un telefon al anului 2000, ce pare a avea un skin aplicat peste. Acest design era tipic pentru anul 2000 şi a fost utilizat de Siemens pe multiple handseturi ce aveau să urmeze, cu sau fără antenă. Ergonomia era fantastică, iar bateria era destul de bună. Vezi telefonul
Siemens A36 este un telefon al anului 2000, un model clasic în formă de pilulă masivă şi foarte ergonomic. Antena era printre cele mai compacte la acea vreme şi terminalul avea butoane gumate foarte comode şi bine spaţiate. Vezi telefonul
Siemens C28 este un telefon al anului 2000, model clasic şi cu design destul de generic. Butoanele erau prea apropiate pentru a fi comode şi Siemens nu descoperise încă acel look iconic şi rotunjit, cu porţiuni ale carcasei prin care se zăreau componentele de la interior.
Vezi telefonul
Siemens AL21 este un telefon lansat în 2005, care mă duce cu gândul la un autobuz britanic sau poate un tonomat. El pare ideal pentru o şoferiţă de Mini şi muchiile rotunjite îl fac foarte arătos. Dimensiunile sunt mai degrabă de pager şi bateria e prima sacrificată. Vezi telefonul
Siemens A31 este un telefon ce datează din anul 2005 şi dacă la începuturile anilor 2000 Siemens producea telefoane din plastic jucauşe, cu iluminare prin carcasa transparentă, ei bine acesta este un device mai serios. Interfaţa sa aduce cu cea a unui proto Symbian, iar terminalul avea butoane numerice cam incomode. Vezi telefonul
Siemens AF51 e departe de modelele Siemens de la începutul anilor 2000 şi parţial explica de ce Siemens a dispărut din peisajul telefoniei la câţiva ani după. Cu un design neinspirat, fără cameră şi cu o baterie modestă, acest model avea să fie uitat de istorie.
Vezi telefonul
Siemens AP75 este un telefon de tip feature phone, datând din anul 2005 şi cântărind sub 90 de grame. El se remarcă prin tasta navigaţională cu 5 direcţii şi carcasa destul de solidă, iar dacă vă gândiţi la cameră puteţi uita, pentru că rezoluţia sa era cu adevărat ridicolă, chiar şi pentru anul 2005. Vezi telefonul
Era o vreme când cei mai cool copii din liceu aveau telefoane Siemens. Era vorba despre modele cu dotări modeste şi nu despre un device precum Siemens SFG75, cu un design masiv şi metalic, ce aduce cu un Terminator al telefoanelor. Camera avea o amplasare ciudată, iar abundenţa de butoane din jurul padului direcţional nu era chiar un lucru bun.
Vezi telefonul
Siemens SG75 este un telefon al anului 2005, sau mai bine zis ar fi fost dacă Samsung nu considera că acele butoane laterale erau un risc prea mare. Model anulat în cele din urmă, acest feature phone are uriaş, cu o talie de 23 mm.
Vezi telefonul
Siemens CF110 este un telefon mic şi butucănos, ce datează din anul 2005 şi se remarca prin greutatea scăzută. El avea strict funcţii de telefonie, fără player muzical şi fără convertoare valutare sau cameră. Bateria era peste medie. Vezi telefonul