Tutorial: Instalați sistemul de operare Android pe Netbook, Laptop, eeePC sau alte dispozitive cu procesor non-ARM (Intel sau AMD)

7.063 ori
<b>Tutorial: Instalați sistemul de operare Android pe Netbook, Laptop, eeePC sau alte dispozitive cu procesor non-ARM (Intel sau AMD)</b>Iată că versatilitatea sistemului de operare Android se face din nou remarcată datorită unui proiect îndrăzneț de a porta sistemul de operare pentru arhitectura x86 a PC-urilor. &nbsp;Mai mult, în prezent se lucrează pentru portarea...

Iată că versatilitatea sistemului de operare Android se face din nou remarcată datorită unui proiect îndrăzneț de a porta sistemul de operare pentru arhitectura x86 a PC-urilor.  Mai mult, în prezent se lucrează pentru portarea  versiunilor Android 4.3 și chiar 4.4 KitKat pentru laptopuri și netbook-uri. Până atunci, iată cum să instalați Android 4.0, 2.3 sau 2.2 pe un dispozitiv bazat pe procesor x86 de la Intel sau AMD.

Android x86 este numele proiectului menit să aducă sistemul de operare Android pentru dispozitivele de tip Laptop/Netbook/PC etc. Dacă vă gândiți la un procedeu de instalare lung și anevoios, ei bine aflați că nu este cazul. Dezvoltatorii au simplificat foarte mult procesul de instalare și nu veți avea nevoie de cunoștințe extraordinare pentru a ajunge să rulați și controlați Android folosind tastatura și mouse-ul. Totuși, fiind un sistem de operare optimizat pentru touch, aflați că veți întâmpina anumite neajunsuri și frustrări în cazul controlului cu perifericele uzuale. Cei care beneficiază de un touchpad - prezent în cazul laptop-urilor - sunt mai puțin predispuși la frustrări dar nu scutiți de ele. Ei bine, să începem!

în primul rând va trebui să decideți ce versiune de Android vreți să instalați. Cea mai recentă versiune stabila este 4.0 RC2 - ICS, cea testată și de mine și care a funcționat impecabil. Totuși, trebuie să rețineți că viteza de lucru este oarecum scăzută, indiferent de procesorul de care dispuneți. Apoi trebuie să știți că sistemul de operare este oarecum “pretențios” și nu va funcționa pe orice dispozitiv. Dezvoltatorii au postat o lista cu laptop-urile pe care sistemul de operare a funcționat la întregul potențial. Aceasta include:

  • ASUS Eee PCs/Laptops
  • Viewsonic Viewpad 10
  • Dell Inspiron Mini Duo
  • Samsung Q1U
  • Viliv S5
  • Lenovo ThinkPad x61 Tablet

Daca dispozitivul dvs. nu este în listă nu înseamnă că nu va funcționa. Trebuie doar să încercați. Pentru aceasta aveți nevoie de imaginea în format .iso pe care doriți să o folosiți. Recomand Android 4.0 RC2 - însă puteți descărca oricare altă versiune de aici. Recomand să vă orientați spre cele notate RC2 (Release Candidate 2) și care sunt cele mai stabile.

Tutorial: Instalați sistemul de operare Android pe Netbook, Laptop, eeePC sau alte dispozitive cu procesor non-ARM (Intel sau AMD)

Pasul 2 este să descărcați un instrument pentru a “arde” imaginea pe un stick USB. Pentru aceasta Unetbootin  este cea mai buna alegere. Este compatibil cu majoritatea platformelor (inclusiv Windows, Mac sau Linux) și funcționează impecabil. Poate fi descărcat de aici. Odată pornit, selectați secțiunea Diskimage din partea ide jos și navigați la imaginea ISO Android recent descărcată. Nu uitați să selectați drive-ul USB pe care vreți să-l folosiți și apoi puteți apăsa OK. Procedeul nu ar trebui să dureze mult și veți primi o notificare că operațiunea a reușit.

Android pe PC

Este absolut necesar ca PC-ul să posede capacitatea de a selecta un stick USB ca mediu de boot. în general această opțiune este prezentă pe majoritatea dispozitivelor, chiar și cele mai vechi de 5-6 ani. Din BIOS, sau folosind o combinație de taste specifică fiecărui laptop la începutul secvenței de boot, selectați mediul USB anterior creat ca mediu de boot. De aici lucrurile devin foarte simple. Fie alegeți să rulați Android direct de pe stick sau puteți instala sistemul de operare pe HDD. în cazul în care alegeți să instalați pe HDD, va trebui sa selectați partiția de instalare și sistemul de fișiere pentru formatare. De asemenea, vă recomand să instalați Grub când vi se va prezenta opțiunea, mai ales dacă aveți mai multe sisteme de operare instalate pe PC.

Instalare Android pe Laptop/ Notebook/ Netbook

La final vă veți bucura de un sistem de operare stabil, care include Google Play Store și vine deja root-at. Instalarea aplicațiilor și accesarea conturilor se face în mod normal, cum este cazul cu dispozitivele dedicate tip smartphone sau tabletă. în general este o experiență plăcută care pentru unii poate duce la dezinstalarea Windows-ului, mai ales daca rulează o configurație mai veche.

Pentru nelămuriri vă aștept în cadrul secțiunii de comentarii la articol. Succes!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×