TOP 10: Telefoane mobile În 2012 - viziunea lui Emil Dragotă

5.528 ori
<b>TOP 10: Telefoane mobile În 2012 - viziunea lui Emil Dragotă</b>Mai este puțin până la finele lui 2012 și concluzionez de pe acum că a fost un an frumos, în special pentru telefoanele cu Android. Microsoft și al său Windows Phone încă mai au de recuperat procente de piață și Windows Phone 8 încearcă să...

Mai este puțin până la finele lui 2012 și concluzionez de pe acum că a fost un an frumos, în special pentru telefoanele cu Android. Microsoft și al său Windows Phone încă mai au de recuperat procente de piață și Windows Phone 8 încearcă să beneficieze de experiența acumulată la Windows Phone 7 . Apple a decepționat puțin cu al său iPhone 5 care în esență este un iPhone 4S mai alungit, mai subțire și cu o greutate redusă.

Am testat majoritatea telefoanelor din listă, vă atrag atenția că este un top subiectiv și că aduc argumente pentru poziționarea lor. Cu plăcere continuăm discuția în secțiunea de comentarii de la final de articol, o discuție constructivă bazată pe argumente solide și nu pe acuze puerile ce nu-și au rostul. Dacă citiți Mobilissimo.ro de ceva timp știți că am sancționat sau apreciat când a fost cazul. Am articole pro-Apple, pro-Samsung, etc cât și contra, după momentul la care s-au făcut analizele respective.

10. Nokia 808 PureView

M-am jucat cu el în aceste zile și este clar că poate fi denumit camera phone-ul lui 2012, cel mai bun telefon pe partea foto din câte au fost făcute la ora actuală. Din păcate este tras în jos de sistemul de operare, un astfel de senzor pe un Nokia cu Windows Phone 8 sau pe un Android cred că ar fi fost hit. Nu stă rău nici în mână, Symbian pare a fi user-friendly, dar nu se compară cu MeeGo / Android / iOS / Windows Phone 8.

9. HTC Windows Phone 8X

HTC 8X

Ca și Nokia 808 PureView îl am la review în aceste momente. Citisem numeroase review-uri negative pe web, dar a fost o supriză pozitivă. Nu am avut probleme în ce privește funcționarea la nivel de software. Cel pe albastru pot spune că arată într-un mare fel, cel negru pare ușor fad. Windows Phone 8 place, este diferit de iOS / Android, o alternativă pentru cei interesați. Microsoft trage tare la nivel de aplicații în shop-ul dedicat. Designul lui HTC 8X ar fi un alt punct forte și, apropo, nu seamănă cu Nokia Lumia decât în imaginile de presă.

8. Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920

Acesta împreună cu LG Nexus 4 și ASUS Padfone 2 nu le-am testat, dar mă bazez pe review-urile din presa de specialitate din dot com, deși la HTC 8X se pare că suntem pe linii diferite. Opiniile și vânzările legate de Nokia Lumia 920 sunt pozitive, peste 2.5 milioane unități. Speranțele Nokia de a conta pe piața de smartphone se leagă de Nokia Lumia 920 / Lumia 820 / Lumia 620. Sper să aibă succes în cele din urmă. Punctele forte pentru Lumia 920 ar fi tehnologia din spatele display-ului, camera foto, Windows Phone 8.

7. LG Nexus 4

LG Nexus 4

O mică decepție, se vede că LG nu a învățat din experiența acumulată până acum. LG Nexus 4 costă mult în Europa față de America, 600 euro vs 350 dolari. Spațiu de stocare de doar 8 sau 16 GB la nivelul lui 2012 mi se pare puțin, sticlă pe spate - soluție la care și Apple a renunțat la iPhone 5. Și-au băgat coada și la nivel de hardware unde Qualcomm Snapdragon quad-core la 1.5 GHz + Adreno 320 GPU reușesc a se clasa sub LG Optimus G în testele de benchmark, în contextul unui hardware identic, diferențele sunt mari. Poate după ce-l testez în realitate se vor schimba aceste impresii.

6. ASUS Padfone 2

ASUS PadFone 2

ASUS livrează generația a doua pentru telefonul convertibil în tabletă, cu un skin de tabletă dedicat. Aștept cu nerăbdare să-l testez. Ar fi bine dacă vor alege și pe plan local să-l vândă fără tabletă și să intre în oferta operatorilor de telefonie. Prețul cu Padfone Station este ușor prohibtiv pentru o piață emergentă ca România.

5. HTC One S

HTC One S

Acest smartphone este dovada că s-a trecut prea repede la telefoane quad-core. Bineînțeles că mă refer la HTC One S cu Snapdragon S4 dual-core la 1.5 GHz + Adreno 225 GPU. Sense UI + Android + designul HTC oferă o experiență completă. Se adaugă dimensiunile compacte, preț bun, display Super AMOLED.

4. iPhone 5

iPhone 5

O mică decepție pentru că nu-i mare diferență între iPhone 4S și iPhone 5 - display de 4 inch, rezoluție 1136x640 pixeli, procesor și GPU nou, conector Lightning, cameră foto cu un senzor ceva mai compact. Totuși, sunt și puncte tari ce-l aduc pe poziția a patra. Se mișcă rapid în browsing, multe aplicații optimizate, jocuri și aplicații ce vin în premieră pe iOS, compact, update software rapid.

3. Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II

Logic ar fi fost după hardware să-l pun în fața lui Samsung Galaxy S III, dar este mare, foarte mare. Nu-l văd ca un smartphone ci mai degrabă ca un phablet, o categorie distinctă de nișă la trecerea între smartphone și tablete. Mă obișnuisem cu dimensiunile sale, impresionează pe toată lumea când îl scoți din buzunar. La iPhone întrebau toți dacă este noul iPhone și atunci se apropiau să-l vadă, să se joace cu el, la Note II veneau din start și spuneau: Bă-i frate cât de mare este, ce tare, cum intră în buzunar???

2. Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Cu Android 4.1.1 Jelly Bean se apropie de experiența oferită de Note II, dar păstrează tipologia unui smartphone. Este în oferta tuturor magazinelor și operatorilor de telefonie, în diferite variante de culoare și ca spațiu de stocare cu 16, 32 sau 64 GB. Prețul său este ceva mai mic. Presupun că fiind vândut în peste 30 de milioane exemplare va fi primi și update software rapid. Samsung a uimit prin implicarea sa pe partea de aplicații, de ce știe să facă telefonul la nivel software.

1. HTC One X

HTC One X

O supriză pentru o mare parte dintre voi, o alegere logică pentru cei care ați citit articolele mele pe Mobilissimo.ro. Dacă nu primea Android 4.1 Jelly Bean și Sense UI 4+ la Vodafone și Orange în urmă cu câteva zile nu ajungea pe această poziție. De ce HTC One X merită primul loc?

a. Design superb - formă ușor curbată, carcasă din policarbonat, finisare ireproșabilă;
b. Display - unul dintre cele mai bune pe anul în curs, luminos, culori naturale;
c. Sense UI - singura interfață ce merită apreciată în afară de aceea stock de pe Android;
d. Hardware suficient de puternic să ducă orice aplicație din Google Play în condiții bune;
e. Cameră foto de 8 Megapixeli care se descurcă exemplar;
f. Preț bun în oferta operatorilor de telefonie sau fără semnarea unui contract.

Acestea au fost telefoanele anului 2012 în opinia mea. Vă aștept la discuții în rubrica de comentarii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×