SUA lasă de la ea în relaţia cu Huawei, cel puţin în zona brevetelor şi tehnologiilor 5G

2.465 ori
<b>SUA lasă de la ea în relaţia cu Huawei, cel puţin în zona brevetelor şi tehnologiilor 5G</b>Huawei a primit astăzi veşti bune din SUA, fiind permisă o colaborare cu unele dintre firmele americane. Departamentul de Comerţ din SUA a anunţat în ultimele ore ca va permite colaborări

Huawei a primit astăzi veşti bune din SUA, fiind permisă o colaborare cu unele dintre firmele americane. Departamentul de Comerţ din SUA a anunţat în ultimele ore ca va permite colaborări între Huawei şi anumite companii din State, la nivel de standarde şi brevete 5G.

Compania chineză rămâne pe lista neagră a entităţilor totuşi, dar există acum un amendament care va permite firmelor americane să colaboreze cu gigantul telecom chinez fără o licenţă specială, dacă acea colaborare e în scop de dezvoltare a standardelor 5G. Ştiu că în ultimele luni operatorii de telefonie din SUA, în special cei mai mici, din zone rurale au făcut lobby puternic pe lângă autorităţi pentru a primi dreptul de colaborare cu Huawei, în încercarea de a se pune la punct cu reţelele şi standardele moderne de conectivitate.

În plus, companiile americane pot contribui cu propriile tehnologii şi teste la standardele internaţionale legate de 5G. Până acum la întrunirile globale 5G, Huawei şi SUA nu stăteau la aceeaşi masă şi se ajunsese la o discrepanţă în evoluţia tehnologica 5G din SUA şi din alte ţări. Huawei a contribuit uriaş la evoluţia standardelor şi tehnologiilor 5G şi are un număr impresionant de brevete care nu pot fi ocolite.

Huawei are cele mai multe brevete 5G, iar partenerii din SUA trebuie să plătească pentru accesul la acele tehnologii. Chiar dacă vor contracta o altă companie pentru a construi infrastructura 5G, chinezii tot vor fi plătiţi pe fondul proprietăţii intelectuale.

Disputa e mult mai amplă totuşi, pentru că se discută de ani buni ce brevete ar trebui puse la dispoziţie "open source", lucru care se reproşează de obicei celor de la Qualcomm. Ideea este de a oferi brevetele legate de tehnologii standard gratis, ceea ce nimeni nu vrea să facă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×