Samsung Galaxy S23 Ultra a debutat: astro-fotografie superioară, Gorilla Glass mai dur şi ecologic, procesor tunat pentru gaming

4.850 ori
<b>Samsung Galaxy S23 Ultra a debutat: astro-fotografie superioară, Gorilla Glass mai dur şi ecologic, procesor tunat pentru gaming</b>După multe scăpări şi teasere Samsung a prezentat în sfârşit mult aşteptatul său flagship al anului 2023, Samsung Galaxy S23 Ultra. Este cel mai dotat model din seria Galaxy S23, care le mai include şi pe S23 şi pe S23+. Inaugurează camera

După multe scăpări şi teasere Samsung a prezentat în sfârşit mult aşteptatul său flagship al anului 2023, Samsung Galaxy S23 Ultra. Este cel mai dotat model din seria Galaxy S23, care le mai include şi pe S23 şi pe S23+. Inaugurează camera de 200 de megapixeli cu senzor HP2 şi mizează pe o experienţă superioară a camerei (mai ales după apus), gaming la un nou nivel şi un design mai prietenos cu mediul. 

Samsung Galaxy S23 Ultra, Hands-On Video:

Design

Samsung Galaxy S23 Ultra inaugurează protecţia Gorilla Glass Victus 2, prezentă şi în faţa şi în spatele telefonului. Acum rezistă la scăpări de până la 2 metri înălţime şi e mai rezistent la zgârieturi decât primul Victus. Camera e acum şi mai discretă, nu are modul foto protuberant şi au dispărut inelele metalice pentru cele mai din dreapta două lentile. 

Galaxy S23 Ultra

Noul venit are mai multe zone plate, pentru interacţiune decât S22 Ultra, inclusiv la nivel de ecran. Telefonul măsoară 8.9 mm în talie şi cântăreşte 233 de grame. Are deci aceeaşi grosime ca S22 Ultra, dar e cu 5 grame mai greu. Păstrează certificarea IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf şi foloseşte o ramă din Armor Aluminum, care e mai rezistentă la scăpări şi zgârieturi. 

Ca şi modelul din 2022 include o fantă dedicată pentru stylus. Va fi disponibil în 4 nuanţe, ca şi celelalte modele S23: Phantom Black, Cream, Green şi Lavender. Cutia telefoanelor are hârtie 100% reciclată. 

Eco-Friendly

Galaxy S23 Ultra

Samsung a vrut să aibă un impact cât mai redus asupra planetei şi a folosit mai multe elemente reciclabile pentru telefoanele S23. E vorba despre metal, plastic şi chiar sticlă. Plasticul e preluat din plasele de pescuit aruncate şi PET-uri. S23 Ultra are 12 componente interne şi externe reciclate. Aluminiul e reciclat la nivel de SIM tray, butoane laterale şi de volum, iar sticlă la nivel de protecţie a spatelui şi ecranul. Şi Gorilla Glass Victus 2 are 22% material reciclat. 

Display

Galaxy S23 Ultra

Ecranul este un Dynamic AMOLED 2X cu diagonală de 6.8 inch, cu rezoluţie de 3088 x 1440 pixeli, refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+. Are muchii mai înguste decât predecesorul şi promite o luminozitate uriaşă de până la 1750 de nits, dar şi responsivitate crescută la jocuri. Are funcţia Vision Booster, care oferă lizibilitate în orice situaţie, îmbunătăţind contrastul şi culorile automat. Modul Enhanced Comfort face imaginea mai blândă cu ochii. 

Hardware

  • Display: 6.8 inch, Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz, HDR10+, 3088 x 1440 pixeli
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (ediţie specială pentru acest model)
  • RAM: 8/12 GB LPDDR5X
  • Stocare: 256/512 GB/1 TB UFS 4.0
  • Baterie: 5000 mAh, încărcare la 45W pe fir, 10W wireless, 4.5W încărcare wireless inversă
  • Cameră selfie: 12 MP, PDAF, F/2.2, filmare 4K
  • Camera principală: 200 MP (OIS, telemetru laser) + 10 MP telephoto periscop cu zoom optic 10X şi OIS + 10 MP telephoto cu zoom optic 3X şi OIS + 12 MP ultrawide
  • Conectivitate: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, BDS, Galileo, NFC, USB-C 3.2, UWB
  • Altele: cititor de amprente ultrasonic în ecran, difuzoare stereo

Cameră

Samsung Galaxy S23 Ultra vine cu noua cameră triplă cu senzor principal de 200 de megapixeli, cu deschidere F/1.7, PDAF, telemetru laser şi stabilizare optică. Oferă senzorul ISOCELL HP2 care are captura nocturnă superioară faţă de senzorul de 108 MP de până acum. Apoi vine o cameră telephoto periscopică de 10 megapixeli, cu deschidere F/4.9, Dual Pixel PDAF, stabilizare optică şi zoom optic 10X.

Galaxy S23 Ultra

Apare şi camera telephoto secundară de 10 MP, cu zoom optic 3X, deschidere F/2.4, Dual Pixel PDAF, OIS. A patra cameră e cea ultrawide, cu rezoluţie de 12 MP, deschidere F/2.2, unghi de captură de 120 de grade. Acum are şi dual Pixel PDAF, deci ajută la Macro. Camera dispune şi de blitz LED, filmare 8K la 30 FPS, Slow Motion la 960 FPS, captură HDR10+ şi înregistrare stereo. 

Cele 3 chei ale inovaţiei aici sunt: 

  • Nightography perfecţionat
  • detalii incredibile
  • experienţă mai profi

Samsung vrea să ne dea mai mult control creativ în diferite situaţii, indiferent de locul unde te afli, subiect sau momentul zilei. Pentru o captură nocturnă mai reuşită, noul senzor adaptiv de 200 MP combină 16 pixeli în unul singur, pentru cadre mai luminoase noaptea. A fost îmbunătăţită şi captura Portrait noaptea, cu o senzaţie de adâncime mai puternică, analizând distanța obiectelor. Vor fi mai bune acum textura părului, tenului şi ochilor, multumita unui AI evoluat.

Galaxy S23 Ultra

Stabilizarea a fost îmbunătăţită prin tehnologia Adaptive VDIS, care analizează şi subdivizează mişcările. Poate recunoaşte condiţiile de iluminare şi dublează unghiul de stabilizare optică faţă de seria S22, de la 1.5 grade la 3 grade. O soluţie AI reduce masiv zgomotul, pentru claritate sporită a video-urilor noaptea. O altă noutate este funcţia Astro Hyperlapse, cu care putem crea clipuri superbe cu mişcări ale astrelor pe bolta cerească, la setarea 300X mai ales.

Galaxy S23 Ultra

Autofocalizarea beneficiază de tehnologia Super Quad Pixel, iar 4 pixeli alăturaţi camera poate focaliza mai rapid şi mai precis, folosind mai multe puncte de referinţă. Filmările 8K la 30 FPS se fac la unghiuri între 57 şi 80 de grade şi cu pixeli mai mari, pentru un feel mai realist. Camera selfie de 40 MP a dispărut, după 3 generaţii de telefoane Ultra, înlocuită de una de 12 MP, cu PDAF, deschidere F/2.2, Auto HDR, HDR10+ şi apel video dual. Ştie să filmeze în 4K la 60 FPS. Primeşte funcţie Super HDR cu captura la 60 FPS, pentru o gamă de culori mai dinamică. 

În plus, poţi captura acum sunet la 360 de grade, prin pairing cu căştile Galaxy Buds 2 Pro. Modul Expert RAW oferă fotografilor acces la date necomprimate ale unei imagini, direct din senzorul foto. Acum veţi captura la 50 megapixeli şi nu la 12 MP ca pe seria S22. Aşa poţi realiza Astrofotografii reuşite, dar şi poze cu multiple expuneri. 

Software şi funcţii speciale

Telefonul rulează Android 13 cu noul One UI 5.1 aplicat peste. Stylus-ul are latență de 2.8 ms. Telefonul vine cu suport pentru Samsung DeX Wireless, care permite conectarea la tastatură şi mouse în tandem cu un ecran pentru a avea un mediu desktop de muncă. Are şi Bixby Routines, personalizare la nivel de lockscreen cu widgeturi, widgeturi stacked, extra funcţii de securitate Knox şi un hub Connected Devices. 

Bixby Routines permite customizarea a diferite părţi ale vieţii tale, precum momentul când vii de la muncă, când te pregăteşti de somn sau de vizionare de film. Routines declanșează o serie de acţiuni pe device în funcţie de activităţile tale. Poţi crea moduri speciale pentru somn, sport, şofat, muncă, relaxare. Avem şi Bixby Text Call, care permite răspunderea la apeluri cu un mesaj text, dar şi co-edit Samsung Notes, cu care poţi edita alături de alte persoane simultan notiţe, în cloud. 

În timpul apelurilor video Google Meet poţi edita documente în Samsung Notes cu participanţii la discuţie.  Seria S23 aduce un Dashboard special, care indică în mod exact cum îţi sunt utilizate şi procesate datele. Totul în mod ultra intuitiv. 

Preţ şi disponibilitate

Startul programului de precomandă se dă astăzi pe 1 februarie, pe site-ul Samsung România, online, la operatori și retaileri, cât și în magazine. La precomandă oricărui model din seria Galaxy S23 în perioada 1-16 februarie utilizatorii primesc capacitate de stocare dublată, un e-voucher de 500 de lei și contravaloarea telefonului actual, dacă se vin cu el la schimb. În plus, pot primi noul device înainte de 10 februarie. Prețul de pornire este de 6949 lei. 

Iată prețurile de la eMAG, cu mențiunea că s-a aplicat o reducere extra de 500 de lei ca ofertă de precomandă. De asemenea, ai configurația superioară la aceeași bani ca și configurația de bază. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×