Samsung Galaxy S20 Ultra anunțat oficial: "tăticul" este aici, cu zoom 100x, 5G, cameră de 108 MP

1.466 ori
<b>Samsung Galaxy S20 Ultra anunțat oficial: "tăticul" este aici, cu zoom 100x, 5G, cameră de 108 MP</b>Samsung a anunţat pe 11 februarie la ora 21:00 noua serie Galaxy S20, dar mulţi îşi frecau mâinile să vadă adevăratul flagship, pe Galaxy S20 Ultra. De ce? Pentru că el este primul telefon care se

Samsung a anunţat pe 11 februarie la ora 21:00 noua serie Galaxy S20, dar mulţi îşi frecau mâinile să vadă adevăratul flagship, pe Galaxy S20 Ultra. De ce? Pentru că el este primul telefon care se prefigurează a fi un cameraphone după ani buni. Segmentul cameraphone a fost abandonat şi doar Nokia i-a zgândărit leşul cu câte un Pureview. Acum Samsung încearcă să îl învie cu acest telefon care are o cameră de 108 MP, zoom 100x, 5G, filmare 8K, ecran de 120 Hz şi alte superlative. Le aflaţi mai jos

Design

Mulţi s-ai speriat când au auzit că Galaxy S20 Ultra are ecran de 6.9 inch, care îl apropie periculos de mult de o tabletă de 7 inch. De fapt încape în mână mai bine decât Note 10+... Este fabricat din sticlă şi metal şi are talie de 8.8 mm. Cântăreşte 220 de grame şi are sticla în faţă şi spate, cu protecţie Gorilla Glass 6.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Camera dreptunghiulară din spate este în mod clar mai lată şi protuberantă faţă de S20 şi S20+, iar grosimea sa sare de 2 mm cred. Are certificare IP68, ceea ce înseamnă că rezistă la apă şi praf. Telefonul va sosi pe nuanţele Cosmic Grey şi Cosmic Black.

Display

Ecranul lui S20 Ultra este un Dynamic AMOLED de 6.9 inch, cu rezoluţie Quad HD+, suport HDR10+ şi refresh rate de 120 Hz. Standard telefonul este setat pe 60 Hz. Avem o densitate de pixeli de 511 ppi, muchii ale ecranului mai puţin curbate decât la ultimii 3 predecesori şi o cameră selfie decupată sus central.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Integrează şi cititorul de amprente ultrasonic. Pe lângă refresh rate de 120 Hz avem şi touch sampling de 240 Hz, deci răspuns la interacţiune/atingere. Lin ca cuţitul fierbinte prin unt practic. Samsung a limitat modul de 120 Hz doar pe rezoluţia Full HD+.

Hardware:

  • Display: 6.9 inch, Dynamic AMOLED, 3200 x 1400 pixeli, 120 Hz
  • Procesor: Exynos 990
  • RAM: 12 GB/16 GB
  • Stocare: 128 GB/ 256 GB/ 512 GB UFS 3.0 + microSD
  • Baterie: 5000 mAh, încărcare wireless, încărcare inversă wireless, încărcător de 25W la pachet
  • Cameră spate: 108 MP (principală) + 48 MP (telephoto, zoom hibrid 10x, digital 100x) + 12 MP (ultra wide) + DepthVision
  • Cameră selfie: 40 MP (pixel binning la 10 MP).
  • Conectivitate: 4G, 5G, WiFi 6, USB-C, Bluetooth 5.0, GPS, ANT+
  • Altele: difuzoare stereo, fără jack audio

Cameră

Samsung Galaxy S20 Ultra are aceeaşi cameră ultra wide de 12 MP ca şi S20 şi S20+, dar şi acelaşi mecanism Bokeh/DepthVision ca şi S20+. Diferenţele apar la camera principală, cea de 108 megapixeli şi cea telephoto de 48 MP, cu zoom hibrid 10x şi digital 100x. Cea principală combină 9 pixeli prin tehnologie Nonacell pentru a scoate cadre de 12 MP. Există şi varianta de a face capturi la 108 MP, separată de cea standard. Avem şi un obiectiv cu deschidere F/1.8 pentru această cameră şi suport pentru stabilizare optică.

Galaxy S20 Ultra

Space Zoom este o funcţia vedetă aici, astfel ca telefonul ajunge la 10x cu zoom optic hibrid şi 100x cu cel digital. Camera telephoto folosită cu acest scop are rezoluţie de 48 MP, pixeli de 0.8 microni şi deschidere F/3.5. Are şi stabilizare optică. Nu vă aşteptaţi să fie totul cristal la 100x, dar la 20-30X o să fiţi şocaţi de cât de bine arată fotografiile cu zoom. Primim şi câteva preseturi de zoom în dreapta ecranului şi o hartă a imaginii în stânga. Gurile rele zic că acea cameră periscopică cu prismă din spate ar oferi nativ zoom optic 4x, săltat prin software/AI până la 10x. Mai departe se ocupă crop-ul până la 100x.

Galaxy S20 Ultra

Suportă filmare 8K la 30 FPS şi 4K la 60 FPS, atât cu camera principală, cât şi cu cea frontală. Atenţie, în vreme ce faceţi captura video 8K puteţi face şi capturi foto de 33 megapixeli, în sfârşit poze utilizabile în vreme ce filmezi. Senzorul DepthVision ajuta la captura Live Focus video şi Live Focus foto. Avem şi stabilizarea SuperSteady, care a îmbunătăţită şi cu o apăsare de buton scapa de tremuratul imaginii. Apare şi Night Hyperlapse, care poate genera acele dâre lăsate de sursele de lumină în întuneric.

AI Best Moment reprezintă o altă noutate care încearcă să prindă în cadru cele mai bune momente: zâmbete, focalizare bună, culori ideale plus filtre aplicate automat. Camera selfie are rezoluţie de 40 MP, dar prin pixel binning faci capturi de 10 MP cu pixeli mai mari. Poate detecta că sunt mai mulţi oameni în cadru şi va activa un soi de mod wide prin Smart Selfie angle, prinzând mai multă lume în cadru.

Avem şi Single Take, o funcţionalitate nouă care aduce cu Filmic de pe iPhone. Face captură foto şi video cu toate camerele timp de 10 secunde, ajungând la un maxim de 10 poze şi 4 video. AI-ul decide ce trebuie păstrat şi jonglează cu alb-negru, ultra wide, GIF-uri şi filtre pentru capturi speciale. O funcţie utilă este acel Auto Crop în cadrele de 108 MP, când putem alege să tăiem fix o bucată din cadrul uriaş, mare cât ecranul.

Night Mode a dublat numărul de fotografii pe care le face telefonul, ajungând la 30 din care să aleagă una ideală şi variind setările ISO între cadre. Captura video are acum şi ea setări Pro, cu reglaje de expunere, ISO, shutter, balans de alb şi multe altele.

Software

Samsung Galaxy S20 Ultra rulează Android 10 şi One UI 2.1, care în mare e neschimbat de la One UI 2.0 pe care l-am văzut pe Note 10 după actualizare şi pe Galaxy A71 şi A51 recent. One UI înseamnă că avem Dark Mode, care se simte şi printr-un wallpaper mai difuz, dar şi Link to Windows preluat de la Note 10 şi butoane de navigare şi taburi puse jos pentru a naviga mai uşor cu o singură mână. Avem şi multele opţiuni de editare foto/video din Gallery de pe Note 10.

O noutate este funcţia QuickShare, care merge ca AirDrop de la Apple. E partajare de conţinut şi fişiere prin WiFi, inclusiv streaming spre TV Samsung. Avem şi Google duo integrat în aplicaţia Phone, iar Bixby deşi şi-a pierdut butonul, dar a rămas ca asistent virtual şi cu un homescreen dedicat în stânga, cu rol de agregator.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Are acum şi Bixby Routines, cu Spotify integrat. Music Share e o altă funcţie nouă care îţi permite să trimiţi muzica spre o boxă Bluetooth şi apoi spre un alt telefon sau chiar boxă de maşină. Game Booster, funcţia pentru gameri e acum mai deştept şi lasă aplicaţiile să ruleze în fundal fără să le închidă.

Preţ şi disponibilitate

Samsung Galaxy S20 Ultra va sosi în România pe 13 martie și costă 6.499 lei în varianta cu 12 GB RAM + 128 GB stocare, respectiv 7.399 lei în varianta cu 16 GB RAM + 512 GB stocare. Mai multe prețuri de pe plan local aveți aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×