Qualcomm vrea să cumpere ARM împreună cu un consorţiu format din alte companii; Intel, Samsung au intrat pe fir

1.087 ori
<b>Qualcomm vrea să cumpere ARM împreună cu un consorţiu format din alte companii; Intel, Samsung au intrat pe fir</b>După ce tentativa de achiziţionare a ARM de către e NVIDIA a eşuat, un nou cumpărător se iveşte la orizont. E vorba despre Qualcomm, care alături de un consorţiu de companii ar intenţiona să facă o ofertă pentru firma britanică

După ce tentativa de achiziţionare a ARM de către e NVIDIA a eşuat, un nou cumpărător se iveşte la orizont. E vorba despre Qualcomm, care alături de un consorţiu de companii ar intenţiona să facă o ofertă pentru firma britanică responsabilă cu nucleele pe care le găsim pe miliarde de dispozitive.

În acest moment SoftBank, gigant japonez deţine ARM şi a încercat să o vândă de câţiva ani pentru că trece printr-un proces de reinventare şi restructurare. Problema e aceeaşi ca la achiziţia NVIDIA: autorităţile antitrust şi cele de reglementare din UE, China, SUA vor trebui să dea aviz pozitiv preluării. Au apărut informaţii că şi Samsung ar fi interesată de această tranzacţie şi ar putea să se alăture celor de la Qualcomm.

E important ca ARM să păstreze un grad de independenţă, pentru că deţine brevete vitale pentru producţia globală de cipuri. ARM are tehnologiile necesare pentru nucleele procesoarelor de pe toate telefoanele mobile de pe piaţă acum şi mai nou şi laptopuri, tablete, computere, mai ales de când Apple a trecut la ARM şi pe laptopuri şi desktop-uri. Cristiano Amon, CEO Qualcomm a declarat pentru Financial Times că fiecare companie din consorţiu va deţine câte un procent din ARM.

Qualcomm a fost una dintre părţile vocale contra achiziţiei ARM de către NVIDIA, cu următorul argument: ARM este vitală pentru segmentul tech şi dacă e deţinută de un producător de cipuri, concurenţa va avea de suferit. Dacă e deţinută de mai multe companii, atunci ei pot concura de la egal, fără avantaje extra. Pat Gelsinger, CEO Intel pare să susţină ideea şi Samsung la fel. Pat s-a întâlnit cu şeful Samsung, Lee Jae-yong pentru a discuta pe tema colaborării.

Park Jung-ho, co-CEO SK Hynix e şi el de acord. Rămâne doar ca MediaTek să emită o poziţie pe această temă. Între timp politicienii din UK au sugerat ca Guvernul britanic să cumpere o cotă parte vitală în ARM, în ceea ce pare a fi o tentativă de naţionalizare, ca proprietate strategică pentru stat. Între timp deţinătorul ARM SoftBank se listează la bursa din SUA, făcându-ne să ne întrebăm cum poate ARM să rămână complet imparţială.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×