Qualcomm și Intel pun presiune asupra Guvernului SUA pentru a ușura interdicția celor de la Huawei

345 ori
<b>Qualcomm și Intel pun presiune asupra Guvernului SUA pentru a ușura interdicția celor de la Huawei</b>Povestea SUA versus Huawei continuă și în această săptămână, moment în care aflăm despre o situație tare interesantă întâmplată cu doar câteva săptămâni în urmă. Descoperim că în cadrul unei întâlniri

Povestea SUA versus Huawei continuă și în această săptămână, moment în care aflăm despre o situație tare interesantă întâmplată cu doar câteva săptămâni în urmă. Descoperim că în cadrul unei întâlniri a Departamentului de Comerț din SUA ce a avut loc pe finalul lunii trecute, companii precum Xilinx și Intel s-au declarat împortiva interdicțiilor date companiei chineze.

De asemenea și gigantul Qualcomm pune presiune asupra guvernului SUA pentru a ușura interdicția celor de la Huawei. Motivul pentru care Qualcomm pledează pentru compania chineză este acela că la începutul anului 2019 aceste două părți au încheiat un acord de licențiere de pe urma căruia aveau să primească trimestrial suma de 150 milioane de dolari de la Huawei.

Cum Huawei are interdicție de a folosi tehnologie americană, brevetele Qualcomm nu pot fi utilizate și astfel compania producătoare de cipset-uri ar rămâne fără plățile impuse în contractul încheiat cu firma chineză. Un insider ar fi declarat pe seama acestei probleme următoarele:

Nu este vorba despre ajutarea Huawei. Este vorba despre prevenirea daunelor cauzate companiilor americane.

Aflăm și că acești producători americani au adus în discuție faptul că smarpthone-urile și PC-urile dezvoltate de Huawei nu prezintă aceleași riscuri de securitate ca cele ridicate de echipamentele 5G, astfel că ar trebui scutite de la interdicții. Pe de altă parte Google afirmă că ridicarea dreptului de utilizare Android celor de la Huawei poate constitui o problemă de securitate pentru SUA, telefoanele din afara Google Play Protect fiind vulnerabile la malware și folosite și de către utilizatori din SUA. 

Pierderea unor sume importante de bani este văzută ca un efect negativ adus de către aceste interdicții și pentru a vă da seama cât au de pierdut companiile americane aflați că în 2018 cei de la Huawei au cheltuit 70 miliarde de dolari pentru achiziția de componente. Din acest total, 11 miliarde de dolari au mers către firmele americane Qualcomm, Intel și Micron Technology.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×