Nu credeaţi că doar Pixel 2 XL are probleme cu ecranul în această epocă a tranziţiilor nu-i aşa? Se pare că atât de iubitele OLED-uri le pun probleme şi celor de la Apple, pe iPhone X. Imaginile incluse în acest articol provin de pe forumul Softpedia, unde cumpărători locali de modele iPhone X şi-au mărturisit nemulţumirea legată de nuanţa roz a ecranelor de pe noul iPhone.
Acest aspect ne-a fost semnalat în comentariile la acest articol, aşa că am început noi fain frumos investigaţia. Trebuie spus că pe iPhone X primiţi un ecran OLED Super Retina cu gamă largă de culori, HDR10 şi suport Dolby Vision. Totuşi calibrarea coloritului poate lăsa de dorit, mai ales dacă veniţi de la un IPS LCD. Iată declaraţia oficială a celor de la Apple, care au pregătit terenul în caz de comentarii negative:
Dacă vă uitaţi la un ecran OLED la un anumit unghi, un pic mai "şui" decât de obicei veţi observa modificări în nuanţă şi colorit. Aceasta este o caracteristică a ecranelor OLED şi este un comportament normal. Odată cu utilizarea pe termen lung, panourile OLED pot afişa şi uşoare schimbări vizuale. Printre ele se număra "persistenţa imaginii" sau efectul de "burn-in", atunci când ecranul arată o rămăşiţă a imaginii care era afişată înainte, chiar după ce apare o altă imagine pe display.
Acest lucru se poate petrece şi în cazurile extreme în care o imagine cu contrast ridicat este afişată pentru perioade îndelungată pe ecran. Am gândit acest ecran Super Retina pentru a fi cel mai bun din industrie, reducând efectul OLED "burn-in" .
Apple recomandă şi actualizări regulate de iOS, utilizarea funcţiei Auto Brightness, să ţineţi ecranul dezactivat când nu folosiţi telefonul şi să nu lăsaţi imagini statice prea mult pe ecran la luminozitate maximă, ca soluţii. Iar dacă vi se pare imaginea roşiatică, aveţi opţiunea True Tone în Settings, pe care o puteţi dezactiva, pentru un alb mai pur şi mai clar.
Apropo de burn-in, această problemă a fost deja văzută pe Pixel 2 XL şi Google a dat un răspuns similar cu cel Apple.