OnePlus oferă detalii despre OxygenOS 11 şi designul său controversat de interfață

2.295 ori
<b>OnePlus oferă detalii despre OxygenOS 11 şi designul său controversat de interfață</b>După ani buni în care OnePlus şi-a croit o abordare mai degrabă stock a softului propriu de pe Android, în 2020 trece la un UI diferit. Gurile rele spun că OxygenOS 11 ar semăna cam mult cu One UI de la Samsung. Cert e că a polarizat publicul şi acum..

După ani buni în care OnePlus şi-a croit o abordare mai degrabă stock a softului propriu de pe Android, în 2020 trece la un UI diferit. Gurile rele spun că OxygenOS 11 ar semăna cam mult cu One UI de la Samsung. Cert e că a polarizat publicul şi acum OnePlus simte nevoie să îşi explice deciziile controversate şi să ne ofere detalii despre noul său UI.

Toate aceste detalii vin şi pe fondul lansării lui OxygenOS 11 Developer Preview 3, care a ajuns la cei aflaţi în programul de test. Softul e bazat pe Android 11 şi aduce un nou limbaj de design. Şeful secţiunii de produs OxygenOS, Gary C a ţinut să facă o serie de precizări legate de UI. El afirmat că a considerat întotdeauna Androidul cel stock drept un punct de pornire bun pentru interfaţă, doar că OnePlus consideră că poate face mult mai mult pentru a face experienţă mai bună.

Heat Map

Creşterea mărimii ecranelor telefoanelor e un factor important, iar compania a dorit să reducă "risipă de spaţiu alb". Astfel a realizat o serie de teste A/B şi a dezvoltat ceea ce Gary numeşte o "ierarhie titlu-corp care face livrarea de informaţii mai coerentă". E practic ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus. Se pare şi că Androidul stock nu e bine optimizat pentru utilizarea cu o singură mână pe diagonale foarte mari, încă un aspect la care a plusat echipa sa.

Layout-ul a trebuit să fie regândit în OxygenOS 11 şi au fost mutate butoanele şi controalele tactile folosite des în zona de jos a ecranului, acolo de unde majoritatea oamenilor îşi ţin telefonul. A fost compilat un "heat map" care arată ce zone atinge lumea mai des şi cum o face mai comod şi uşor. Diagrama se vede mai sus. O să resimţiţi mutarea de butoane în aplicaţii că Settings, Photos şi Weather. Avem şi un nou buton Quick Share în aplicaţia Cameră, dar şi un nou font OnePlus Sans, mod Dark optimizat mai bine şi alte schimbări vizuale.

Sincer? Cred că de fapt iconografia şi look-ul general ar fi problema pentru utilizatori mai degrabă decât uşurinţă de utilizare.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×