Din cauza crizei de pe piața semiconductor în acest an au fost amânate câteva telefoane importante, iar unul dintre ele a fost Galaxy Note 21. Pe urmele sale a călcat Galaxy S21 FE care deși trebuia să debuteze prin vară, a ajuns să primească amânare după amânare, primele sale leak-uri datând de acum 7-8 luni. În cazul acestui Fan Edition situația este una fericită pentru că se va lansa într-un final în ianuarie, în cadrul CES 2022.
Acum apar în ecuație și probleme pe care Samsung le înregistrează în cazul seriei de telefoane Galaxy S22, care în teorie ar fi trebuit să debuteze la un an distanță de predecesor, adică în ianuarie 2022. Am tot auzit în ultima vreme că de fapt lansarea ar avea loc în februarie 2022 și acum știm și motivul din spatele acestei decizii.
Se pare că există probleme majore cu furnizorii de componente, situație care obligă Samsung la mutarea lansării trio-ului S22 în februarie. Prin ce se mai traduc aceste probleme? Ei bine, s-ar putea să avem de așteptat ceva mai mult pentru a primi varianta Galaxy S22 comandată. Precomenzile ar urma să înceapă pe9 februarie iar livrările pe 25 februarie.
De regulă era vorba despre o săptămână între startul precomenzii și startul livrărilor, dar iată că acum vorbim de câteva săptămâni între aceste etape, iar vina este pusă pe o problemă cu lanțul de aprovizionare. Aflăm că fiecare extra săptămână de așteptare până la debutul comercial reprezintă o problemă serioasă pentru Samsung, mai ales în absența unei serii Galaxy Note lansate în toamnă care ar fi contribuit la scăderea ritmului de vânzări pentru rivalul iPhone 13.
Data de 25 februarie menționată aici este la 2 luni distanță, iar dacă Samsung întâmpină într-adevăr o astfel de probleme cu aprovizionarea, este posibil ca rezolvarea să nu fie înfăptuită în timeline-ul estimat în momentul de față. Astfel, ne putem aștepta ca disponibilitatea seriei Galaxy S22 să fie afectată și mai mult și să ne trezim cu telefoanele în magazine prin materie.
Nu știm exact despre ce probleme întâmpină Samsung, existând variante precum componente defecte, senzori de cameră cu erori, sau poate probleme cu supraîncălzirea procesoarelor. Ar putea fi vorba și despre criza semiconductor, dar momentan acestea sunt simple speculații. Rămâne de văzut dacă Samsung va reuși să rezolve problemele la timp și să reducă intervalul de așteptare dintre precomenzi și livrare.
Un semnal de alarmă sau o confirmare dacă vreți, este reprezentată și de către unul dintre cele mai populare smartphone-uri Samsung ale momentului, Galaxy A52s care a început să apară disponibil în regim de precomandă la unii retaileri precum eMAG, semn că există probleme cu producția și aici.