Nomofobia este „boala” de care suferă pasionații tech; Aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri spun că nu pot trăi fără dispozitivele lor

594 ori
<b>Nomofobia este „boala” de care suferă pasionații tech; Aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri spun că nu pot trăi fără dispozitivele lor</b>Ați auzit vreodată de Nomofobie? De-a lungul timpului am mai tras câte un semnal de alarmă cu privire la această condiție pe care o au tot mai mulți oameni. Statistici relevante pentru 2024 ies la iveală acum prin intermediul unui articol publicat

Ați auzit vreodată de Nomofobie? De-a lungul timpului am mai tras semnale de alarmă cu privire la această condiție pe care o au tot mai mulți oameni. Statistici relevante pentru 2024 ies la iveală acum prin intermediul unui articol publicat pe Gitnux. Un nou studiu indică o creștere semnificativă a dependenței de tehnologie, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri (46%) spunând că nu pot trăi fără dispozitivele lor.

Dacă 46% din oameni cred că nu pot trăi fără telefoane, 39% se simt inconfortabil în absența smartphone-ului. O treime din oameni prioritizează chiar verificarea smartphone-ului înaintea igieinei personale. Dependența de internet afectează în jur de 8.2% din populația generală, în timp ce 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani sunt considerați dependenți. 

Adolescenții par cei mai afectați, jumătate dintre aceștia fiind dependenți de dispozitive mobile, iar 72% simt nevoia să răspundă imediat la mesaje sau notificări. Nomofobia este o „boală” modernă ce afectează 58% dintre bărbați și 47% dintre femei. Pare că una din trei persoane ar renunța chiar la sex mai degrabă decât la smartphone-ul lor. 

Utilizarea în exces a device-urilor se reflectă și în obiceiurile zilnice. În medie, americanii petrec 24 de ore pe săptămână online, incluzând platforme de socializare și streaming. Aflăm pe baza datelor statistice că 67% dintre utilizatorii de telefoane își verifică constant device-urile pentru mesaje sau alerte chiar și atunci când telefonul nu sună sau vibrează. 

Și pentru a răspunde la întrebarea din titlu pe îndelate. Termenul de „nomofobie” derivă din expresia englezească „no mobile phone phobia”. Reprezintă teama sau anxietatea resimțită de o persoană atunci când nu are acces la telefonul mobil, la conexiunea la internet sau la orice alt dispozitiv mobil. 

E posibil ca datele să se schimbe în următorii ani, un progres serios fiind făcut în acest an, odată cu interzicerea telefonului în școli de tot mai multe țări la nivel global.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×