Sunt sigur că există câteva laboratoare la nivel mondial care de o lună fac numai teste de "aprindere" pentru Galaxy Note 7, analizând pas cu pas modul în care se supraîncălzeşte şi ia foc terminalul. Problema datează de aproximativ 5 săptămâni, dar a intrat deja în percepţia publică. Între timp un laborator din Singapore a dezvăluit imagini cu propriul test aplicat handsetului.
Ce a pornit ca un test de baterie până la limitele unităţii Note 7, a ajuns o documentare în fotografii a modului în care se aprinde smartphone-ul. Nu a durat mult până ce a început supraîncălzirea, a apărut fumul şi apoi şi flăcările. O veste "bună", dacă putem spune aşa e ca fumul apare cu ceva vreme înainte de focul ce ar putea dăuna şi utilizatorul nefericit are timp să scape de handset pentru a nu fi rănit sau ars.
Testele realizate de Applied Energy Hub din Singapore au implicat aplicarea de persiune externă asupra unui Note 7 complet încărcat pentru a vedea cât rezistă până la combustie. Presiunea a crescut treptat, până s-a ajuns la flacăra. Teoretic orice telefon are un punct de presiune la care bateria inevitabil explodează, dar adevărata problemă e când apar combustii din senin, fără presiune… cum a fost cazul în timpul acelui zbor Southwest recent.