Huawei pune la bătaie 1.5 miliarde de dolari pentru a atrage dezvoltatorii spre ecosistemul viitorului

714 ori
<b>Huawei pune la bătaie 1.5 miliarde de dolari pentru a atrage dezvoltatorii spre ecosistemul viitorului</b>Dacă vrei să creezi un sistem de operare competitiv ai nevoie şi de un ecosistem de aplicaţii pe măsură. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Microsoft, care a trebuit să caseze Windows Phone fix din acest motiv

Dacă vrei să creezi un sistem de operare competitiv ai nevoie şi de un ecosistem de aplicaţii pe măsură. Nimeni nu ştie asta mai bine decât Microsoft, care a trebuit să caseze Windows Phone fix din acest motiv. Acum aflăm că Huawei vrea să evite o situaţie similară şi pune la bătaie 1.5 miliarde de dolari pentru a atrage dezvoltatorii în ecosistemul său viitor.

Prin suma de mai sus Huawei vrea să mărească baza de dezvoltatori parteneri de la 1.3 milioane la 5 milioane în următorii ani. Sună şi a efort de a atrage parteneri, exclusivităţi, jocuri şi aplicaţii pentru Harmony OS, dacă mă întrebaţi pe mine. E si un efort legat de zona Business/Computing/Enterprise. Segmentul Computing ar urma să valoreze în jur de 2 trilioane de dolari în următorii 5 ani, conform Gartner.

Despre aceste planuri a vorbit Ken Hu, vicepreşedintele Huawei în cadrul unei conferinţe organizate în Shenzhen. O parte din investiţie se va duce spre crearea unui ecosistem pentru seria de procesoare de servere Kunpeng. Acestea sunt destinate zonei corporate şi vor ajunge în zone cheie din metropolele chineze, punând în mişcare conceptul de Smart City.

Huawei a prezentat luna trecută şi noul cip AI pentru servere, Ascend 910. El este gândit pentru zona de cloud şi antrenare a sistemelor AI. Mii de cipuri Ascend ajung pe supercomputerul Atlas 900, care e folosit de observatorul astronomic din Shanghai pentru a procesa cantităţi gigantice de date si a descoperi constelatii noi. Între conectivitate 5G, Computing şi AI, Huawei se înarmează cu toate iniţiativele necesare pentru viitor, părând a nu mai depinde atât de mult de business-ul smartphone, care e cam fragil acum din cauza lui Trump.

Am remarcat îndepărtarea de hardware la uriaşi precum Apple (care merge spre streaming, servicii şi jocuri) şi acum şi Huawei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×