Această zi de 23 decembrie a marcat debutul lui HUAWEI P50 Pocket, primul smartphone pliabil cu clapetă al companiei chineze. Este un flagship în toată regula, pune accent mult pe capitolul design și se remarcă prin camera foto de top, ceva de care cumpărătorii de Z Flip3 nu au avut parte. Vine și la un pre pe măsură, acesta fiind un detaliu dezamăgitor pentru cei care se bucurau la auzul veștii că telefonul pliabil cu clapetă de la Huawei ar putea fi mai accesibil. Ce ne rezervă aflați din rândurile următoare.
Design și display
Din punct de vedere al design-ului Huawei a colaborat aici cu diverși designeri, inclusiv din Europa, pentru a livra un smartphone super arătos cu textură tridimensională. Cuvântul de ordine este eleganța și fiind un pliabil cu clapetă, asta înseamnă că este și compact. Îl găsim pe alb sau negru în varianta standard, sau pe o nuanță de auriu cu efecte de valuri care pot fi simțite pe carcasă - aceasta fiind varianta Premium.
Telefonul are grosime de 7.2 mm deschis, cântărește 190 grame și are scanner-ul de amprente plasat lateral. Trecem la ecran și avem în primul rând ecranul extern, circular și OLED cu diagonală de 1.04 inch pe care vom vedea notificări, controla diferite aspecte și inclusiv primi indicații pentru navigare sau realiza selfie-uri. La interior se ascunde un panou OLED de 6.9 inch, cu rezoluție FHD+, rată de refresh de 120Hz și 1 miliard de culori.
Are aspect 21:9 iar Huawei s-a lăudat în cadrul prezentării cu tehnologia "Zero Gap" ceea ce înseamnă că nu există acel spațiu atunci când telefonul este pliat. Apropo de ecranul extern, acesta se poate personaliza folosind teme dinamice predefinite, sau customiza o temă după bunul plac folosind fotografiile din galeria ta.
Hardware
Huawei P50 Pocket se prezintă foarte bine și la capitolul dotări, cu excepția conexiunii 5G care lipsește din ecuație. Avem aici procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 888 4G la interior, 8 GB RAM + 256 GB stocare flash pe varianta de bază sau 12 GB RAM + 256 GB stocare flash pe modelul Premium, iar o veste bună este aceea că primim și slot pentru carduri de memorie NM.
Smartphone-ul pune la bătaie un scanner de amprente lateral, deblocare facială și oferă baterie de 4000 mAh cu alimentare super rapidă la 40W, ceva ce nu avem pe Z Flip3 sau pe smartphone-ul pliabil cu clapetă de la Moto. De asemenea, telefonul vine cu un mod special de intimitate, care odată activat va opri camera, localizarea și microfonul la închiderea clapetei.
Specificații:
- Display intern: OLED 6.9 inch, 120Hz, FHD+, P3, 1 miliard culori
- Display extern: 1.04 inch, OLED
- Procesor: Snapdragon 888 4G
- Configurații: 8/256 GB standard, 12/256GB Premium, slot NM Card
- Cameră selfie: 10.7 mpx
- Cameră spate: 40 mpx wide + 13 mpx ultra-wide + 32 mpx cameră hyperspectrală
- Conectivitate: 4G, WiFi ac/ax, Bluetooth 5.2, USB-C, NFC
- Software: HarmonyOS 2
- Baterie: 4000 mAh, încărcare la 40W
- Altele: scanner de amprente lateral
- Dimensiuni pliat: 87.3 mm x 75.5 mm x 15.2 mm
- Dimensiuni deschis: 170 mm x 75.5 mm x 7.2 mm
- Greutate: 190 grame
- Culori: alb, auriu
Cameră foto
Trecem la capitolul cameră și descoperim pentru început camera selfie de 10.7 mpx de la interior. Aceasta este una ultra-wide (f/2.2) cu lungime focală fixă și o mulțime de moduri de captură după cum urmează: slow motion, smart wide-angle switch, portrait, panoramic, time-lapse, fotografii dinamice, filtre smart, watermark, activare captură cu voce sau cu zâmbet.
În spate descoperim un setup foto triplu care include o cameră foto principală de 40 mpx (wide, f/1.8), o cameră ultra-wide de 13 mpx (f/2.2) și o cameră hyperspectrală de 32 mpx (f/1.8). Primim zoom digital 10x, filmare 1080p@960fps super slow-motion și desigur autofocs. Această cameră moștenește din trăsăturile lui Huawei P50 și tehnlogiile aferente, are un Night Mode capabil și pe deasupra, suportă și captura macro de la 2.5 cm.
Camera ultra-wide permite captura la 120 grade, iar sistemul Huawei Hyperspectral Imaging poate recunoaște mai multe detalii în timpul fotografierii, ajuta la îmbunătățirea calității imaginilor și a texturii din fotografiile portret și prezenta textura pielii și a machiajului în mod delicat. Ni se promit detalii pe care ne le putem vedea cu ochiul liber, iar o noutate este fotografia cu flourescență. Ce înseamnă asta este că putem descoperi culori impresionante și modele inedite fix precum avem mostra de mai sus.
Pe lista de moduri pentru camera foto principală avem și micro film, audio zoom, high pixel, time-lapse, super wide-angle, înregistrare dual-scene, Super night, Macro, Portrait, Pro, Slow Motion, Panoramă, Monocrom, Filtre Smart, Watermark, AI, Fotografie Dinamică, Tracking Focus Predictiv 4D.
Preț și disponibilitate
Smartphone-ul Huawei P50 Pocket este disponibil începând de astăzi la vânzare pe piața din China și vine la următoarele prețuri:
- 8/256 GB: 1250 euro
- 12/256 GB: 1525 euro