Uşurinţa de reparare este un factor important de luat în calcul pentru un smartphone modern, care inevitabil va fi scăpat pe jos sau se va defecta, având deci nevoie de reparaţii. Cum unele companii fac mecanismele interioare fragile sau fac abuz de lipici, eram curioşi să vedem şi cum stă Huawei P10 la acest capitol. Totul a fost clarificat de către myfixguide.com, care a realizat o disecţie a terminalului, după cum se vede în imaginile de mai jos.
Flagship-ul cu ecran de 5.1 inch a primit recent recenzia noastră şi impresionează prin faptul că el costa cu aproximativ 1000 de lei mai puţin decât rivalii de la Samsung sau LG. Terminalul are o construcţie solidă, metalică, iar bateria sa de 3200 mAh e foarte lată, ocupând întreaga lăţime a zonei în care se află, sub carcasă. Restul componentelor sunt integrate cam ca o construcţie LEGO, folosind şuruburi şi integrare modulară, fără a se face uz de lipici.
Huawei a folosit cât de puţine componente individuale se putea, făcând terminalul uşor de reparat. Ca de obicei ecranul e ceva mai dificil de scos, prin separarea panoului de sticlă de corpul metalic. Practic componentele vitale sunt făcute sandwich de baterie şi de sticla ecranului. Există şi o diferenţă faţă de Huawei P9 şi anume faptul că avem un cablu LCD şi cablu FPC peste baterie la P10 şi sub baterie la P9.
De remarcat şi cât de incredibil de mic e modulul camerei şi totuşi ce putere de fotografiere şi filmare are... Cu adevărat o migală care a dat roade.