Google Pixel 2 XL versus iPhone 8 Plus în bătălia SuperSaf: marele duel dintre camera duală și camera singulară cu AI (Video)

418 ori
<b>Google Pixel 2 XL versus iPhone 8 Plus în bătălia SuperSaf: marele duel dintre camera duală și camera singulară cu AI (Video)</b>O nouă comparație marca SuperSAF vine astăzi și vedem cum se prezintă la nivel de fotografiere și filmare smartphone-urile Google Pixel 2 XL și iPhone 8 Plus. În vreme ce produsul Apple sosește echipat cu o cameră duală în spate, terminalul

iPhone 8 Plus a avut cea mai scurtă domnie la vârful ierarhiei DxoMark, practic fiind campion timp de câteva zile, pentru a fi detronat rapid de către Google Pixel 2 când acesta a debutat. Cum testele DxOMark sunt tot mai controverstate şi lumea începe să îşi piardă încrederea în ele, îi dăm cuvântul YouTuber-ului SuperSaf, care a realizat o comparaţie între iPhone 8 Plus şi Google Pixel 2 XL la nivel foto.

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

Avem ca de obicei teste de captură foto cu camera principală, cu cea frontală, teste video, de stabilizare, capturi low light şi multe altele. Hai să vedem cum stai întâi la nivel logistic. iPhone 8 Plus se prezintă în mare cu un setup similar cu ce am văzut anul trecut la iPhone 7 Plus. Asta înseamnă o cameră duală cu senzori de 12 megapixeli, unul cu lentiă telephoto şi unul wide angle. Avem şi zoom optic 2x, blitz quad LED şi stabilizare optică, plus filmare 4K la 60 FPS. Camera selfie este una de 7 megapixeli, cu filmare Full HD şi "blitz" sub forma iluminării ecranului de tip Display Flash.

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

În tabăra Google lucrurile sunt ceva mai simple, cu un senzor singular de 12.2 megapixeli, deja premiat de DxOMark şi dominând autoritar topul experţilor. Camera vine cu deschidere a diafragmei F/1.8, stabilizare optică, telemetru laser, PDAF şi blitz LED. Totuşi filmează doar la 30 FPS când vine vorba de 4K. Selfie-urile se fac cu o cameră frontală de 8 MP.

Şi acum să trecem la capturile lui SuperSaf. Judecând după captura video cu camera frontală, iPhone 8 Plus prinde mult mai multă lumină, dar Pixel 2 XL surprinde un ton mai natural al feței. Microfonul lui iPhone 8 Plus este net mai bun, cel al telefonului Google prinzând ceva distorsionare a vocii. Trecem la filmarea cu camera principală, unde modelul Apple capturează mai mult lumină şi are culori mai realiste, pe o vreme super înnorată.

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

Ambele telefoane filmează 4K la teste, iar la filmarea din alergare pare că Pixel 2 XL stabilizează mai bine, doar că apar unele artefacte în zona solului. Trecem la fotografiere selfie, unde Google Pixel 2 XL e net superior prin dynamic range, în vreme ce iPhone 8 Plus prinde un fundal ars şi neclar. SuperSaf afirmă că telefonul Apple are un dynamic range nu prea consistent.

iPhone 8 Plus vs Pixel 2 XL

În ce priveşte fotografierea cu camera principală, la capitolul macro e greu să separăm telefoanele. Google Pixel 2 XL are un dynamic range mai bun şi culori mai vii, dar diferenţa e foarte mică. Detalii bune pe iPhone 8 Plus. La captura wide e iarăşi foarte greu să facem diferenţa, doar că din nou iPhone 8 Plus face fotografii mai luminoase, dar Google Pixel 2 XL păstrează mai bine detaliile de fundal.

Evident telefonul Apple are şi avantajul zoom-ului optic 2X, ceva ce nu avem pe Pixel. La captura low light la interior Pixel 2 XL are o claritate mai bună şi la exterior păstrează culorile mai bine. Totuşi iPhone-ul stă mai bine la claritate şi deformează luminile mai puţin. Cert e că e greu să separăm telefoanele, doar că la selfie câştigă clar Pixel 2 XL, iar la luminozitate e învingător iPhone-ul mai mereu, dar la dynamic range se descurcă mai bine handset-ul Google în cele mai multe cazuri.

La filmare mi s-a părut că iPhone-ul ar câştiga bătălia. Practic potenţialii cumpărători au de ales între un dynamic range mai bun (Pixel 2 XL) sau o luminozitate mai bună (iPhone 8 Plus). Voi ce aţi alege?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×