Continuă problemele pentru HTC: CEO-ul Yves Maitre îşi dă demisia după mai puţin de un an

1.482 ori
<b>Continuă problemele pentru HTC: CEO-ul Yves Maitre îşi dă demisia după mai puţin de un an</b>HTC a bătut în retragere în zona smartphone în ultimul an, fără un flagship veritabil de la HTC U12+ încoace. Au mai lansat modele midrange Desire şi Wildfire, dar acestea nu au fost de ajuns pentru a face compania taiwaneză relevantă. Azi aflăm că CEO-ul

HTC a bătut în retragere în zona smartphone în ultimul an, fără un flagship veritabil de la HTC U12+ încoace. Au mai lansat modele midrange Desire şi Wildfire, dar acestea nu au fost de ajuns pentru a face compania taiwaneză relevantă. Azi aflăm că CEO-ul Yves Maitre şi-a dat demisia, după mai puţin de un an în această poziţie.

Pe 17 septembrie 2019, HTC îl numea pe Yves Maitre în poziţia de CEO, şi iată că la nici un an distanța el pleacă din acest post. Revine Cher Wang la conducerea companiei, aceasta fiind directoarea şi cofondatoarea companiei şi având o experienţă îndelungată în domeniu. Motivul citat de HTC pentru schimbare este următorul: 

"Restricţiile internaţionale stricte legate de călătorii din cauza pandemiei Covid-19 au avut un impact asupra oficialului HTC, care a petrecut majoritatea timpului în ultimele 11 luni departe de familia sa din Europa. Comitetul de directori a fost nevoit să îi accepte demisia lui Maitre".

Pe durata mandatului său, Maitre a pariat mult pe VR, extinzând gamă de produse Vive Cosmos şi a promis chiar terminale VR şi mai compacte. A debutat Vive XR Suite, orientat spre zona business. Între timp a sosit şi primul telefon 5G al companiei HTC U20. Acesta lasă un gust amar celor care ştiu istoria HTC şi faptul că taiwanezii au lansat primul smartphone 4G din lume, dar la 5G par a fi pierdut trenul.

Yves Maitre venea de la Orange şi nu a reuşit să aducă compania HTC pe plus. Spre exemplu în trimestrul 2 din acest an, HTC a înregistrat al nouălea trimestru consecutiv de pierderi, în valoare de 62 de milioane de dolari. A stat mai rău decât în primele 3 luni din 2020, când pierdea 57 milioane de dolari.

Anul 2019 se încheiase cu concedieri şi un nou val de concedieri a avut loc în iunie 2020, deşi nu avem un număr clar. În aceste condiţii nu pot să nu mă gândesc că HTC ar fi trebuit să accepte acea ofertă de achiziţie de la Acer sau ASUS, care se zvonea acum câţiva ani.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×