Care sunt telefoanele care se strică cel mai mult; Iată o listă realizată de “Consumer Satisfaction Report”

5.211 ori
<b>Care sunt telefoanele care se strică cel mai mult; Iată o listă realizată de “Consumer Satisfaction Report”</b>Din când în când mai dăm peste un raport ce dezvăluie detalii despre gradul de satisfacție pe care consumatorii îl au raportat la un anumit produs, telefoanele fiind cele care ne interesează pe noi în mod special. Astăzi descoperim un asemenea studiu

Dacă uneori mai vedem câte un "Consumer Satisfaction Report" şi ştim cam care sunt cele mai apreciate branduri şi produse, azi avem reversul medaliei. Asta înseamnă că aruncăm o privire asupra telefoanelor care se strică cel mai mult şi cel mai des.

Studiu Consumer Satisfaction Report

Toate aceste date provin din Mobile Device Repair and Security Report pe trimestrul 4 al anului 2017. Au fost analizate milioane de date provenite de la service-uri în compilarea acestei liste. Cu această ocazie aflăm că în ultimele 3 luni din 2017 Samsung a avut cele mai multe telefoane duse la reparat, cu 34% din reparațiile făcute pe telefoane Android.

Pe locul 2 este Xiaomi, cu 13% şi apoi Motorola cu 9%. LG, Lenovo, Nokia, Huawei şi OnePlus sunt şi ele pe listă. Dacă vreţi o segmentare pe modele, ei bine Xiaomi Redmi 4 a fost cel mai des stricat, cu 9% din total, urmat de Motorola Moto G5S Plus, cu 6% şi Lenovo K8 Note apoi. Nokia 5 şi Galaxy S7 sunt şi ele în top 5. E inedit că Huawei nu se află mai sus în top, având în vedere că este al treilea cel mai mare producător smartphone din lume, deci înseamnă că telefoanele lor sunt mai fiabile.

Studiu Consumer Satisfaction Report

Trecând în zona iOS, iPhone 6 a fost cel mai buclucaş, urmat de iPhone 6s şi iPhone 6s Plus. Mă gândesc că mulţi şi-or fi dus telefoanele la service când au început să funcţioneze mai lent şi cu lag din cauza încetinirii intenţionate Apple. iPhone 6 are un failure rate de 26%, urmat de iPhone 6s cu 14% şi iPhone 6S Plus cu 9%. Singurul model de anul trecut în top 10 este iPhone 8 Plus cu 2%.

Cât despre problemele principale descoperite la telefoane, performanța este numărul 1 la Android, urmată de cameră şi microfon. La iOS, Bluetooth şi conectivitatea WiFi ar fi principala problemă. Ar fi genial dacă am avea raportul întreg pe 2017 de disecat să vedem şi noi care sunt cele mai "stricăcioase" smartphone-uri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×