Apple a brevetat încă un terminal pliabil, de această dată unul care scapă de problemele clasice ale telefoanelor pliabile actuale. E vorba despre posibilitatea unui ecran de acest tip de a face cute sau a se crăpa în zona plierii după o perioadă de utilizare. Avem detalii şi schiţe mai jos.
Brevetul a fost publicat de către Autoritatea Americană pentru Trademark-uri şi Brevete şi menţionează un "Sistem cu multiple terminale electronice". În documente apare o tehnologie care permite ca două sau mai multe terminale să funcţioneze ca unul singur atunci când sunt în proximitatea celuilalt. Sunt implicaţi senzori de proximitate. Aş zice că Apple fentează terminalele pliabile cam în acelaşi mod ca şi LG cu husa sa cu ecran secundar. Schiţa firmei din Cupertino prezintă două terminale separate care detectează atunci când sunt plasate unul lângă altul şi partajează o imagine comună.
Odată conectate ele vor fi folosite ca un singur dispozitiv. Senzorii vor detecta şi momentul când marginea unui terminal electronic este adiacentă cu cea a unui al doilea terminal. Ar putea fi folosiţi magneţi pentru a cupla cele două device-uri, care se pot folosi aliniate pe aceeaşi axă verticală, dar şi la 90 sau 45 de grade unul faţă de celălalt ca un laptop sau terminal pliabil. Vorba cuiva din secţiunea de comentarii a sursei: nu poţi să ai probleme cu plierea dacă nu ai un telefon pliabil real. Apple fentează deci balamaua.
Personal mi-aş imagina mai degrabă două iPad-uri conectate în acest mod şi devenind un laptop, decât două iPhone-uri. Eventual să fie vorba despre un iPad Pro şi un ecran tactil secundar integrat într-o husă separată. Rezultatul ar putea arăta că Microsoft Surface Neo de mai sus. Apple înregistra acest brevet în 2017 şi l-a ţinut sub cheie până recent.