Tehnologia 5G își poate creşte performanța prin armonizarea spectrului 6 GHz la nivel global; Iată ce provocări apar

1.202 ori
<b>Tehnologia 5G își poate creşte performanța prin armonizarea spectrului 6 GHz la nivel global; Iată ce provocări apar </b>Tehnologia 5G se afla în dezvoltare de ani buni, iar implementarea sa a început la scara masivă cam de 2 ani. Această perioadă a permis descoperirea unor noi tehnologii care să îmbunătăţească reţelele de generaţie a cincea, iar extinderea lăţimii de bandă

Tehnologia 5G se afla în dezvoltare de ani buni, iar implementarea sa a început la scara masivă cam de 2 ani. Această perioadă a permis descoperirea unor noi tehnologii care să îmbunătăţească reţelele de generaţie a cincea, iar extinderea lăţimii de bandă 5G prin armonizarea spectrului 6 GHz urmează să aducă un upgrade de performanţă a reţelelor la nivel global.

Conform GSMA, organizaţia care reprezintă interesele operatorilor de telefonie mobilă din toată lumea şi a organizaţiilor din sectoare adiacente, banda de 6 GHz este vitală nu doar pentru operatori, ci şi pentru mediul industrial. Operatorii pot folosi această bandă pentru a oferi o conectivitate îmbunătăţită la preţuri accesibile, pentru o incluziune socială superioară, iar o altă utilizare a sa este pentru a furniza viteza şi capacitatea datelor necesare pentru oraşe inteligente, fabrici şi transport.

Estimările arată că reţelele 5G au nevoie de 2 GHz de spectru de mid band în următorul deceniu pentru a îşi atinge potenţialul maxim. În acest moment potenţialul 5G este sub exploatat, iar unul dintre motive este divergenta ţărilor asupra spectrului de 6 GHz. Nouă tehnologie poate accelera transformarea digitală a tuturor industriilor şi sectoarelor, declanşând noi valuri de inovaţie, care vor ajuta miliarde de persoane. Tehnologia este vitală şi pentru obiectivele legate de mediu şi climă, conectivitatea înlocuind emisiile de carbon.

Cât despre divergenţe, aflaţi că în China se va folosi întregul spectru de 1200 MHz în banda de 6 GHz pentru 5G, în vreme ce Europa a împărţit banda, partea superioară fiind luată în calcul pentru 5G. O nouă tranșă de 500 Mhz este disponibilă pentru Wi-Fi. Africa şi părţi din Orientul Mijlociu adoptă o abordare similară. SUA şi o parte din America Latină au declarat că nici una dintre aceste resurse nu va fi disponibilă pentru 5G, ci mai degrabă va fi oferită Wi-Fi-ului.

Cercetările realizate de către Coleago Consulting privind necesităţile spectrului 5G de mid-band din Europa arată că este nevoie de o cantitate suplimentară de 1 până la 2 GHz de spectru mid band pentru a fi conform cu ratele de date privind experienţele utilizatorului de 100 Mbit/s download şi 50 Mbit/s upload definite de UIT-R, pentru o acoperire mare la nivel urban între 2025 şi 2030.

GSMA, alături de Ericsson, Nokia, Huawei şi ZTE atrag atenţia asupra acestei benzi de 6 GHz pentru investiţii şi proiecte viitoare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×