Samsung și Apple, posibili rivali într-o cursă pentru achiziționarea Intel (Zvon)

1.297 ori
<b>Samsung și Apple, posibili rivali într-o cursă pentru achiziționarea Intel (Zvon)</b>După breaking news-ul anului, care spunea că Qualcomm ar vrea să cumpere Intel şi dezminţirea ulterioară, azi avem noi cumpărători pentru gigantul producător de cipseturi. De această dată e vorba despre nume uriaşe, Apple şi Samsung mai precis

După breaking news-ul anului, care spunea că Qualcomm ar vrea să cumpere Intel şi dezminţirea ulterioară, azi avem noi cumpărători pentru gigantul producător de cipseturi. De această dată e vorba despre nume uriaşe, Apple şi Samsung mai precis.

Intel vine după un picaj al prețului acţiunilor în ultimii ani, din cauza unor generaţii de cipseturi care nu au performat pe măsura aşteptărilor. Surse din industrie spun acum că Apple şi Samsung sunt interesate de achiziţie. Asta după ce în septembrie 2024, Reuters scria că Qualcomm vrea să cumpere segmentul de design de cipuri de la Intel. După câteva săptămâni apărea perspectiva unei achiziţii în întregime.

Apple a cumpărat deja business-ul de modemuri pentru smartphone-uri de la Intel în 2019, preluând şi 2200 de angajaţi pe atunci. A plătit în jur de 1 miliarde de dolari şi a făcut asta pentru a nu se mai baza pe parteneri precum Qualcomm sau Intel pentru modemurile sale. Acum ar vrea mai mult... Se bazează pe TSMC să îi producă cipuri pentru iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri, iar compania taiwaneză înseamnă şi incertitudine când vine vorba de tensiuni SUA - China.

Ei bine, Apple pregăteşte primul său modem creat in house, ce va debuta pe iPhone SE 4. Achiziţia Intel înseamnă şi că brusc Apple are fabrici în SUA, nu mai depinde de cele de peste Ocean. Samsung vrea să cumpere Intel după ce în ultimii ani segmentul său Samsung Foundry nu a avut o rată de producţie scontată pentru cipurile de 3 nanometri. Iar Exynos-urile par să fie pe butuci în ultima vreme.

Intel ar lua în calcul şi să externalizeze segmentul Foundry sub forma altei companii, care să deţină doar liniile de producţie. Iar restul să fie scos la vânzare. PE de altă parte Departamentul American de Apare a promis o injecţie de cash pentru Intel, pentru diferite cipuri militare. Va mai primi şi finanţare de 8.5 miliarde de la statul american pentru susţinere.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×