O investigaţie FBI şi Bloomberg ne arată practicile Huawei, dar şi obsesia SUA de a îi prinde cu ceva, încetinind tehnologizarea

431 ori
<b>O investigaţie FBI şi Bloomberg ne arată practicile Huawei, dar şi obsesia SUA de a îi prinde cu ceva, încetinind tehnologizarea</b>Bloomberg are un articol excelent publicat ieri, în care detaliază o operaţiune desfăşurată de FBI în ultimul an. Adam Khan a inventat o nouă tehnologie, care protejează ecranul de smartphone şi îl face indestructibil

Bloomberg are un articol excelent publicat ieri, în care detaliază o operaţiune desfăşurată de FBI în ultimul an. Adam Khan a inventat o nouă tehnologie, care protejează ecranul de smartphone şi îl face indestructibil. Huawei s-a declarat interesată de tehnologie şi a inceput colaborarea cu Khan. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

În prima fază inventatorul Adam Khan a trimis un sample de sticlă, un pătrat de 4 inch spre Huawei pentru testare la un laborator din San Diego. Astfel de trimiteri se fac după anumite reguli. Spre exemplu trebuia să vină înapoi după 60 de zile şi fără daune. Khan şi-a primit mostra ruptă în două şi foarte zgâriată, cu săptămâni de întârziere.

Huawei

Inginerul a considerat că Huawei a vrut să îi măsoare grosimea şi să încerce să îi replice experimentele în laborator. Astfel în loc să îl plătească sau să îi cumpere compania, putea doar să fure ideea. Marea inovaţie a inventatorului a fost o modalitate de a acoperi o parte a sticlei cu o peliculă de diamant artificial.

Se obţinea astfel un rival pentru Gorilla Glass şi un business de miliarde de dolari. Rezultatul se numeşte Miraj Diamond Glass, care e de 10 ori mai rezistent la zgârieturi decât Gorilla Glass. FBI a organizat chiar întâlniri dintre Huawei şi Adam Khan, care purta microfoane cu el. Discuţia cu reprezentanţii Huawei nu a fost concludentă, iar inventatorul nu a prins nici contractul cu ei şi a rămas şi în standby după alt partener.

Huawei

A fost nevoit să refuze câteva propuneri pentru că discutase deja cu Huawei. Pe 28 ianuarie FBI a intrat în laboratoarele Huawei din San Diego pentru o percheziţie. Khan nu mai are voie să comunice cu chinezii acum şi cazul apare în multiplele acuzaţii aduse de SUA companiei chineze. Practic inventatorul unei tehnologii revoluţionare stă pe bară, pentru că SUA e foarte zeloasă să prindă Huawei cu ceva, iar compania chineză e gata să facă orice pentru inovaţie, chiar şi lucruri ilegale.

Huawei

Lucrurile se mişcă greu şi nu poţi decide în 2 secunde că munca lui Khan a fost copiată. E nevoie de teste, analize, mărturii, depoziţii, care pot dura luni sau ani. Dar tehnologia evoluează mai rapid de atât şi dacă mâine vine o companie cu peliculă de diamant, startup-ul lui Khan e mort. Vina e împărţită de FBI/SUA şi de Huawei, care în acest moment nu se ştie dacă a copiat sau nu produsul.

Sunt şanse să fi fost doar zeloasă la testele sale şi de aceea să fi distrus panoul. Ştiu că sună a naivitate, dar "nevinovat până la proba contrarie" rămâne pe masă. Partea bună e că inventatorul e acoperit de brevete în cazul în care apare o copie... Dar profitul companiei sale nu e bătut în cuie în viitorul apropiat. Tehnologiile lui Khan au şi alte aplicaţii decât la telefoane, fiind utile şi în industria auto sau militară.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×