Motorul de căutare Google evoluează! Compania introduce AI pentru generarea de răspunsuri rapide (funcție experimentală)

1.930 ori
<b>Motorul de căutare Google evoluează! Compania introduce AI pentru generarea de răspunsuri rapide (funcție experimentală)</b>Google Bard a primit o actualizare majoră recent, iar în cadrul I/O 2023 compania a anunțat disponibilitatea AI-ului în 180 de tări (deși România nu este pe listă, din păcate). Pe lângă acest chatbot, Google a anunțat și un alt AI care nu are legătură

Google Bard a primit o actualizare majoră recent, iar în cadrul I/O 2023 compania a anunțat disponibilitatea AI-ului în 180 de tări (deși România nu este pe listă, din păcate). Pe lângă acest chatbot, Google a anunțat și un alt AI care nu are legătură cu Bard. Pentru a concura cu Microsoft și noul Bing AI, tehnologia de inteligență artificială va fi integrată în căutările Google. Tool-ul se numește SGE - Search Generative Experience și va fi introdus momentan ca funcție experimentală.. Detalii avem mai jos.

Avem de-a face cu o experiență de căutare „generativă”, AI-ul încercând să ofere răspunsuri rapide la întrebările utilizatorilor. Google a exemplificat căutările SGE într-un clip video, dar și pe scena de prezentare I/O, aseară. Căutarea generativă va fi disponibilă doar pe bază de înscriere într-un program de test și doar în SUA. 

După cum vedem în video și în capturile de ecran, în partea de sus va apărea un răspuns generat de AI în baza celor mai relevante site-uri. În partea dreaptă sunt sursele folosite pentru generarea răspunsului, foarte important pentru creatorii de conținut web. Google ține să specifice că funcția se află într-un stadiu experimental, motiv pentru care e posibil să existe și răspunsuri eronate,

Reclamele Google Ads vor continua să existe chiar dacă funcția de căutare generativă va fi implementată oficial. Ele apar chiar sub răspunsul generat de AI. Utilizatorii pot intra într-un „mod conversațional” care, similar cu Bard și ChatGPT, își amintește de întrebările anterioare ale utilizatorului. 

Cu toate acestea, compania subliniază că modul conversațional nu este conceput pentru a fi un chatbot cu personalitate ci este destinat doar să ajute la perfecționarea rezultatelor căutării. Spre deosebire de Bard și ChatGPT, acest chatbot nu se va autointitula pe sine ca fiind “eu”.

Google spune că modul de căutare „tradițional” ar trebui folosit în continuare pentru a căuta anumite informații (locația unui restaurant, vremea, un produs pe care vrem să îl cumpărăm).

Search Generative Experience (SGE) va fi o funcție disponibilă în săptămânile următoare în baza unor liste de înscriere, doar pentru utilizatorii din SUA. E o fază experimentală în timpul căreia Google va monitoriza viteza, calitatea și costul rezultatelor generate.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×