India se alătură cursei spaţiale şi cursei de explorare a lunii, ducând un rover numit Pragyan pe satelitul natural al Pământului. Roverul a făcut în această săptămână primii "paşi" pe Lună, iar India este prima ţară care a adus o sondă spaţială la Polul Sud al Lunii.
Landerul Vikram a coborât pe suprafaţa selenară miercuri, pe 23 august. India face parte dintr-un club select de ţări care au dus maşinării pe Lună, după SUA, Rusia şi China. Pragyan se află în interiorul lui Vikram şi a coborât din acesta pe o rampă. Roverul explorează cratere şi roci şi va strânge informaţii şi imagini, trimiţându-le apoi pe Terra.
La bordul său se află două instrumente ştiinţifice, cu ajutorul cărora vor fi analizate minerale de pe suprafaţa Lunii, studiind compoziţia chmică a solului lunar. Landerul Vikram este cel care transmite informaţia spre staţia Chandrayaan-2, aflată în orbita Lunii, iar de acolo informaţia ajunge pe Pământ.
Roverul se mişcă cu o viteză de 1 centimetru pe secundă, iar misiunea sa va dura 14 zile. Asta pentru că landerul îşi va încărca bateriile cu lumină solară. Aselenizarea a avut loc la începutul zilei lunare, care echivalează cu 28 de zile pe Terra. "Noaptea" bateriile se descarcă şi roverul nu se mai poate folosi. Nu e clar dacă va mai putea fi funcţional la următoarea zi.
Zona explorată a Lunii este bogată în minerale, iar India cauta şi apa sub formă de gheaţă. Asta pentru a o folosi ca resursă pentru viitoare colonii.