Azi aflăm că mașinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea acestei luni. Ele vor străbate în următoarele luni șoselele țării și vor vizita 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. Detalii avem mai jos.
Aflăm că primele imagini 360° Street View vor fi preluate în România de marți, 15 martie. Mașinile Google vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Harșova, Curtea de Argeș, Iași sau Piatra Neamț, până la Orșova, Cluj-Napoca, Vișeu de Sus sau Oradea. Marele G. are pentru noi și o listă actualizată, completă, a zonelor care vor fi fotografiate din mers folosind mașinile Street View în România chiar aici!
Ca un reminder, serviciul Street View a devenit disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat abia în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Totuși, Street View s-a extins constant în România, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice de-a lungul timpului.
Printre acestea se află Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View din țara noastră a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șoselele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei.
Street View este un serviciu oferit de Google Maps, disponibil în mai mult de 220 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Serviciul este disponibil în Google Earth și în aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Aveți mai multe imagini și detalii despre cum funcționează Google Maps în acest articol de pe blogul Google.
Apropo, Google ne asigură că protejarea confidențialității este foarte importantă. Astfel, înainte de publicarea acestor imagini 360° preluate, ele vor fi procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor, pentru a nu putea fi identificare, iar confidențialitatea protejată.