E posibil să cunoști termenul și serviciul „IFTTT”, tradus prin „IF this, THAN that”. Am scris în 2021 un articol complet despre modul în care se utilizează și cum îți poți automatiza sarcinile și chiar locuința folosind acest serviciu. Deși a fost gratuit pentru toți utilizatorii, începând cu 23 mai compania va restricționa utilizatorii care nu plătesc pentru utilizarea sa. Detalii avem mai jos.
În acest moment utilizatorii care nu plătesc un abonament IFTTT au acces la doar două Applet-uri. Totodată, doar utilizatorii abonați la serviciul Pro sau Pro+ vor putea utiliza Applet-uri care au acces la rețeaua de socializare Twitter.
Până în 2020 IFTTT a fost complet gratuit pentru toți utilizatorii. Ulterior a apărut planul „Pro”, iar userii au fost limitați la 3 Applet-uri pentru automatizare. În martie compania anunța planul Pro+ care a adus funcționalitate AI, există inclusiv posibilitatea de a crea și posta postări pe site / blog în mod automat.
Totuși, prețul cerut pentru un astfel de plan e rezonabil încă și îți permite să faci automatizări atât online, cât și în locuință. Un abonament Pro costă 12 lei pe lună și îți permite utilizarea a 20 de Applet-uri. Planul Pro+ costă 24 de lei / lună, îți permite să folosești un număr nelimitat de Applet-uri și îți oferă acces la servicii AI.
Mic reminder, IFTTT este un serviciu reprezentat de un site web, cât și de o aplicație disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. El reunește multe alte aplicații, asistenți virtuali, rețele de socializare a căror funcții pot fi automatizate astfel încât task-urile utilizatorilor să devină mai ușoare. Vom găsi elemente precum Facebook, Slack, Twitter, Nest, Fitbit, Dropbox, Evernote, Amazon Alexa, Google Assistant și altele.
Applet-urile sunt reprezentate de programe simple dezvoltate în Java care gestionează suprafața de afișare. Ele rulează în browsere sau aplicații și sunt ușor de setat. Poți afla vremea la o simplă apăsare de buton, primești notificări dacă minima de mâine cade sub X grade Celsius sau îți va fi afișat un raport meteo în perioada aleasă de tine.
După cum vă spuneam însă, aplicabilitatea Applet-urilor este variată. Ele pot fi folosite pentru a automatiza becurile inteligente Philips Hue, pentru a trimite mesaje automate prin Telegram sau pentru a crea comenzi personalizate pentru Google Assistant sau Amazon Alexa. Dacă încarci o poză pe Instagram / Facebook ea poate fi descărcată și salvată în Dropbox sau postată în mod automat pe o altă rețea de socializare.
E un serviciu util dacă ai un business online sau ești influencer. Personal, costul mi se pare mic în raport cu funcționalitatea oferită. Dacă aveți nevoie de mai multe informații cu privire la IFTTT, le veți găsi în articolul de aici.