În cursul zilei de ieri, 2 martie 2023, cei de la ASUS România ne-au invitat pentru a lua parte la un nou eveniment de presă, de această dată unul axat pe educație, după ce cu o săptămână în urmă participam la evenimentul în care celebrul producător aducea pe plan local laptop-urile de gaming ASUS ROG Strix Scar de 16 și 18 inch (detalii aici).
Conferința de presă de la început de lună martie a venit cu anunțul concursului ASUS Learn and Compete 2023, adresat liceenilor bucureșteni pasionați de informatică și de utilizarea soluțiilor digitale, o competiție organizată alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023.
Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România, a declarat următoarele:
„Având în vedere ritmul alert în care evoluează tehnologia, este foarte important să susținem elevii pasionați de informatică. Anul acesta, ei vor concura individual, fiind stimulați cu premii atractive, reprezentându-și, totodată, liceul căruia îi pot oferi o dotare modernă cu sisteme ASUS. Suntem dornici să le testăm competențele tehnice în domeniul utilizării computerelor, stimulându-le perfecționarea continuă. Vrem ca aceștia să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare.”
Noua competiție preia formatul hibrid al concursului din 2023, cu o mare schimbare, aceea că participanții vor concurs individual și nu în echipe. Primii 3 clasați vor primi câte un laptop ASUS ExpertBook, iar marele câștigător va avea șansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care îl reprezintă, laboratorul de informatic al respectivei instituții de învățământ urmând a fi echipată cu 30 de laptop-uri ASUS P1512.
Cei interesați se pot înscrie gratuit pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 2 - 24 martie, limita fiind de 2000 de concurenți. Iată și alte date importante de știut:
- Perioadă înscriere: 2-24 martie
- Pot participa elevii din clasele IX-XII din București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător
- Calendarul cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie), celălalt pentru elevi (online, 27 martie)
- Vor fi și 2 etape de departajare (online, 29 și 31 martie)
- Marea finală pe 5 aprilie, offline