Apar noi vești despre headset-ul de realitate augumentată Apple; produsul este așteptat în 2020

449 ori
<b>Apar noi vești despre headset-ul de realitate augumentată Apple; produsul este așteptat în 2020</b>Nu este prima oară când aflăm detalii despre headset-ul de realitate augumentată pregătit de către Apple, dar faptul că se vorbește des despre acest produs înseamnă că el este real. De această dată descoperim prin intermediul

După ce în septembrie aflam prin intermediul WSJ faptul că Apple lucrează la un nou produs cu suport pentru tehnologia de realitate augumentată, iată că astăzi apar și informații din partea Bloomberg. Publicația de față a descoperit existența unui produs cu numele de cod T288, unul care cel mai probabil va avea ARkit drept bază.

ARkit

Noul produs ar urma să fie un device independent, cu propriul display, propriul procesor și propriul sistem, bazat pe iOS, dar adaptat, zvonurile spun că se va numi rOS (Reality Operating System). Încă nu este clar cum va arăta dispozitivul și cum se va dirija, dar Apple testează și opțiuni cu touch și cu dirijare prin Siri. Aceste zvonuri sunt destul de reale pentru că într-un interviu recent pentru “Good Morning America”, Tim Cook a precizat: 

Noi deja vedem lucruri care vor schimba modul în care lucrezi, joci, te conectezi cu altă lume și înveți. Cu alte cuvinte, noi credem că AR-ul va schimba modul în care utilizăm noi tehnologia.

Dezvoltarea sistemului și a componentelor de interior, potrivit insiderilor, se vor încheia la sfârșitul lui 2019, iar în 2020 va fi prezentat produsul final. În prezent avem 2 tehnologii care sunt în fază incipientă, VR (Realitatea Virtuală) și AR (Realitatea Augmentată). Din ce observăm acum, se pare că VR-ul încearcă să intre în trend-uri. Există foarte multe dezbateri pe tema, are VR-ul viitor sau va fi doar un trend trecător. Dacă e să aruncăm o privire în trecut, Apple se pricepe la a urmări trend-urile care trebuie, sau dacă nu, în a le crea. 

Dacă e să judecăm la rece, AR-ul ar fi o chestie care ar intra mai bine în mase, în timp ce VR-ul este focusat mai tare pe gaming, sau pe careva domenii specifice (în medicină, inginerie). ARKit-ul prezentat de Apple, chiar dacă e la început a prezentat ceva mai multă utilitate. Spre exemplu există aplicații care deja au implementat ARKit-ul, ca IKEA. Cu ajutorul IKEA Place ai posibilitatea de a aranja virtual mobila în casă. 

Ideea este că AR-ul și-ar găsi mai multe întrebuințări în viața de zi cu zi, spre exemplu o pereche de ochelari cu AR ar putea indica informații despre persoanele cu care porți o discuție sau despre locurile pe care le vizitezi. În AppStore deja există o duzină de aplicații și jocuri interesante ce folosesc ARKit-ul. Poate AR-ul să fie acel “The Next Big Thing”? Poți să ne scrii părerea ta mai jos și un lucru cert este că în viitorul apropiat toate speculațiile vor prinde contur. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×