Să nu credeţi că odată terminat keynote-ul inaugural Google I/O 2016, s-a terminat şi cu prezentările! Din contră, lansări şi prezentări au mai fost, precum cea a lui Project Soli, rezumată mai jos într-un clip video.
Project Soli are rolul de a schimba modul în care interacţionăm cu gadgeturile noastre şi era lansat anul trecut, ca o încercare de a aduce gesturile ca modalitate de control pentru purtabile. Azi vedem sistemul implementat pe un smartwatch LG Urbane, iar ceasul a fost personalizat astfel încât să poată fi controlat prin gesturi în aer, realizate deasupra sa.
Pe măsură ce mâna se apropia de ceas şi mai multe opţiuni apăreau, iar o rotire de încheietură e percepută cam ca un swipe şi o schimbare de meniu. Viitorul lui Soli implică folosirea mâinilor utilizatorului ca un controller. Google doreşte să creeze un nou limbaj al gesturilor, adaptat fiecărui device din casă. După lansarea unui developer kit Project Soli în faza alpha anul trecut Google a ales 60 de dezvoltatori dintre cei 180 de înscrişi pentru a le adopta diferite implementări ale sistemului.
Au existat aplicaţii de control în automobil, cu doar câteva degete ridicate de pe volan, dar în fazele avansate ale proiectului a fost nevoie ca avocaţii să sfătuiască Google să pună avertizări de consum ridicat pe produse. Problema cu dev kiturile Soli e că ele folosesc foarte multă energie, iar fix la asta a lucrat Google în ultimul an.
Până acum a fost redus consumul de 22 de ori, folosind tehnologia celor de la Infineon şi ajungând de la 1.2 Watts la 0.054 watts. Rezultatul e integrarea unui chip Infineon pe LG Urbane şi un control de mare fineţe bazat pe gesturi, detectând chiar şi frecarea degetelor unul de altul.