Xiaomi Mi 6 Review (Introducere, Design, Display)

1.914 ori
<b>Xiaomi Mi 6 Review</b>A ajuns şi starul Xiaomi de început de an la noi în teste. Este unul dintre cele mai subestimate şi neglijate flagship-uri din anul curent, deşi dacă îmi amintesc bine a inaugurat procesorul Snapdragon 835. A fost primul telefon disponibil comercial cu..

Introducere

A ajuns şi starul Xiaomi de început de an la noi în teste. Este unul dintre cele mai subestimate şi neglijate flagship-uri din anul curent, deşi dacă îmi amintesc bine a inaugurat procesorul Snapdragon 835. A fost primul telefon disponibil comercial cu acest chipset la bord, care face faţă cu brio şi acum, la jumătate de an de la debut.

Lansat în această primăvară, Xiaomi Mi 6 este unul dintre cele mai compacte flagship-uri de pe piaţă, cu diagonală de 5.15 inch. Vine cu o husă transparentă şi flexibilă la pachet şi are o construcţie premium, pe bază de sticlă şi metal, chiar dacă nu e chiar aluminiul cu care suntem obişnuiţi. În acest univers al telefoanelor flagship care sar peste 6 inch în diagonală, Mi 6 este cu siguranţă o prezenţă atipică.

Disponibil pe negru, albastru sau alb, terminalul costă 2.488 lei la Quickmobile.ro, 2.499 lei la evoMAG.ro sau 2.399 lei la eMAG.ro. Îl găsiţi şi la GearBest.com la 465 dolari. Hai să vedem dacă esenţele tari chiar stau în sticluţe mici!

Design Xiaomi Mi 6

Mai bine închegat decât anul trecut

Anul trecut telefoanele Xiaomi primeau o lovitură de imagine atunci când JerryRig îndoia două telefoane ale lor foarte uşor, Mi 5 spre exemplu fiind cam fragil, deşi arătos. Xiaomi Mi 6 devine ceva mai solid şi renunţă la aluminiu, în favoarea unei rame din oţel inoxidabil, cel puţin pe hârtie.

Avem în continuare sticlă 2.5D în faţă şi spate, iar terminalul rezistă la stropiri, nu şi la scufundări în apă. Handsetul este cu siguranţă compact, având în vedere diagonala de 5.15 inch şi cred că este unul dintre cele mai mici telefoane cu pretenţii de flagship din anul curent, până să vină iPhone 8 şi cel mai nou Xperia Compact. Asta înseamnă că a dominat o bună perioadă de timp segmentul "compactelor", cam jumătate de an.

Disponibil pe negru, albastru sau alb, telefonul are şi o versiune cu corp din ceramică, care e cel puţin interesantă. Mi 6 cel testat de noi măsoară 7.45 mm în grosime şi cântăreşte 168 de grame, faţă de incredibilul Mi 5 cu ale sale 129 de grame, care s-au dovedit poate un motiv de fragilitate. Măcar e mai subţire acest device decât un Galaxy S7, dar e totuşi mai greu. Nu este alunecos, e comod de utilizat cu o singură mână, dar cumva nu mă convinge textura.

Şi marginea din oţel şi spatele din sticlă pentru mine se simt ca plasticul cumva... Am remarcat şi că Xiaomi nu a adus şi pe flagship-ul său abordarea edge to edge cu care a cochetat pe Xiaomi Mi MIX. Rămânem totuşi cu un telefon compact, cu construcţie solida şi elegantă.

Display Xiaomi Mi 6

Nu e edge to edge, dar este edgy

Neavând un panou uriaş, de 6 inch pe care să întindă mulţii pixeli ai unei rezoluţii Quad HD sau 4K, Xiaomi îi potriveşte cum trebuie pe cei Full HD pe o diagonală de 5.15 inch. Avem o tehnologie care reduce glare-ul, iar pe hârtie ni se promite un contrast ratio de 1500:1 şi luminozitate de 600 nits. Avem şi gama culorii NTSC de 94.4%, iar panoul este un IPS LCD.

Displayul lui Xiaomi Mi 6 vazut la microscop

Pe Xiaomi Mi 6 experienţa de vizualizare ne-a adus culori vii, luminozitate crescută, unghiuri largi de vizualizare şi un contrast destul de OK, chiar în bătaia soarelui. Nu prea am apreciat acele muchii negre care se văd în jurul imaginii la playback. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar luxmetrul a arătat o valoare excelentă de 609 LUX. Este pe locul 5 în rândul tuturor telefoanelor testate de noi, minus cele Samsung cu reglaj special pentru bătaia soarelui.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 165.Xiaomi Mi 6609 (LUX)
  • 166.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)
  • 167.Apple iPhone 6 Plus605 (LUX)
  • 168.OnePlus 10 Pro605 (LUX)
  • 169.CAT S61603 (LUX)
  • 170.Xiaomi Mi Mix 3603 (LUX)
  • 171.Huawei Mate 30 Pro603 (LUX)
  • 172.Xiaomi 11T Pro603 (LUX)
  • 173.POCO F3602 (LUX)

Depăşeşte un Galaxy S7 Edge, un iPhone 6S Plus totuşi, dar este sub Xperia XZ şi OnePlus 3. Setările permit reglaje de luminozitate şi avem şi un Reading Mod special, care reduce nivelul de albastru al imaginii, cu un slider pentru ajustare la pachet. Există şi reglaj de culori (Cald, Standard sau Rece), plus reglaje de Contrast (Automat, Crescut sau Standard).

Încheiem cu mărimea textului şi cu dublu tap pentru activare ecran. Un ecran solid, numai cu plusuri.

  • 1234
Xiaomi Mi 6
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×