Xiaomi 11T Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

7.072 ori
<b>Xiaomi 11T Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>În această toamnă am luat contact cu Xiaomi 11T Pro, telefonul care a adus în mainstream încărcarea la 120W şi i-am realizat o recenzie că la carte. Acum a venit momentul să ne ocupăm de secundul său, Xiaomi 11T, care oferă 90% din dotările variantei Pro

Introducere

În această toamnă am luat contact cu Xiaomi 11T Pro, telefonul care a adus în mainstream încărcarea la 120W şi i-am realizat o recenzie că la carte. Acum a venit momentul să ne ocupăm de secundul său, Xiaomi 11T, care oferă 90% din dotările variantei Pro, la un preţ mai mic. Costă în jur de 2200 de lei şi a fost una dintre vedetele campaniei de reduceri Xiaomi Friday pe 19 noiembrie, inclus în bundle-uri cu produse smart home, aspiratoare, trotinete.

Xiaomi 11T

Pe scurt, ce e diferit faţă de 11T Pro: Xiaomi 11T nu mai are Dolby Vision suportat, încărcarea de 120W devine de 67W şi procesorul Snapdragon 888 devine MediaTek Dimensity 1200. În rest au acelaşi design, camere, inclusiv cea principală de 108 MP, conectivitate 5G şi Wi-Fi 6, dar şi difuzoare stereo. Mai sunt şi alte 2 diferenţe: acest model nu are versiune cu 12 GB RAM şi nu filmează 8K. Iar dacă vă sună familiar chipsetul, e acelaşi de pe OnePlus Nord 2

Avem de-a face cu un înlocuitor de flagship, un wannabe flagship sau un high midrange rafinat, cu materiale premium în compoziţie şi care se poziţionează că telefon de gaming, terminal fiabil cu 3 ani de actualizări Android şi care pe hârtie se descurcă şi la foto/video. Toate impresiile noastre le aflaţi în recenzie. 

Design Xiaomi 11T

Sticlă, metal, certificare IP, curburi

Xiaomi 11T păstrează fix, dar fix acelaşi design ca şi versiunea Pro, fără a schimba lungimea, lăţimea sau talia de 8.8. E drept că acest model e cu un 1 gram, mai uşor, la 203 grame, dar la acest nivel nu aici şade reperul. Telefonul îmi pare greu şi destul de masiv şi nefiind chiar foarte lung, îi simţi din plin greutatea. Are şi spatele mai bombat, contribuind la acelaşi feeling de telefon masiv.

Video-review Xiaomi 11T, secțiunea Design

Vine pe nuanţele Meteorite Gray, Moonlight White, Celestial Blue şi noi îl avem la test în prima versiune. Spatele fabricat din sticlă are finisaj tip "oglindă", se umple imediat de amprente şi are acele dungi sub sticlă care o fac să imite cumva look-ul unei plăci metalice. Telefonul are şi rama din aluminiu şi sticlă în faţă cu protecţie Gorilla Glass Victus. Are şi protecţie din plastic aplicată din fabrică, dar şi certificare IP53, pentru rezistență la praf şi stropire.

Utilizarea cu o singură mână cam iese din schemă, dar priză e bună, odată ce te obişnuieşti cu spatele din sticlă şi curburile sale laterale. Apropo, îl apăraţi de amprente şi grăsime folosind husa de la pachet, să nu ziceţi că nu v-am spus. Butoanele se află în dreapta, atât cel Power cu cititor de amprente integrat, cât şi cele de volum şi sunt comode de apăsat la utilizarea de zi cu zi. Nu am mari obiecţii aivi şi aş lăuda şi construcţia solidă.

Display Xiaomi 11T

Un panou AMOLED care nu se dezminte, chiar şi fără Dolby Vision

Xiaomi 11T împarte şi ecranul cu Xiaomi 11T Pro, doar că spre deosebire de el lasă suportul Dolby Vision pe tuşă. Primim totuşi în continuare un panou AMOLED solid, de 6.67 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, care afişează 1 miliard de culori şi are refresh rate de 120 Hz. Oferă şi suport HDR10+, are protecţie Gorilla Glass Victus şi muchii cu grosime medie. Din fabrică vine cu o protecţie din plastic aplicată deja şi primim şi un orificiu în partea de sus pentru camera selfie, unul nu prea mare şi care nu ne scoate din imersiune când vedem un film. 

Video-review Xiaomi 11T, secțiunea Display

Cum stăm la experienţa de vizionare? Privind serialul League of Legends de pe Netflix am avut parte de luminozitate excelentă, o imagine foarte crisp şi culorile bogate ale scenelor şi personajelor ne-au încântat reţină. Există şi unghiuri largi de vizualizare, negru adânc şi contrast perfect la soare. Nu am nici o obiecţie aici. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 573 LUX

Sub cei 603 LUX ai lui Xiaomi 11T Pro, dar diferenţa nu e simţitoare. Am depăşit cu această ocazie Samsung Galaxy S21+, Xiaomi Mi 10T Pro, pe Realme GT 5G, dar am rămas sub Motorola Edge 20 Pro, POCO F3. Setările sunt extrem de bogate în opţiuni, de la cele legate de Always on Display, la tema întunecată sau iluminată, luminozitate, Anti Flicker, mod de utilizare la soare sau Reading Mode.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 202.Xiaomi 11T573 (LUX)
  • 203.Apple iPhone 6570 (LUX)
  • 204.realme 8 Pro570 (LUX)
  • 205.realme GT Master Edition570 (LUX)
  • 206.Apple iPhone SE (2020)569 (LUX)
  • 207.Redmi Note 10S569 (LUX)
  • 208.Evolio Onyx564 (LUX)
  • 209.Vivo Y70564 (LUX)
  • 210.OPPO Reno5 Lite563 (LUX)

În secţiunea Color Scheme putem alege între Vivid, Saturated, Original Color şi Advanced Settings. Aceasta din urmă opţiune se ramifica în P3 şi SRGB, dar aici apar şi 3 slidere R, G şi B, plus slidere pentru nuanţa, saturare, valoare, contrast. Mai putem umbla şi la culori adaptive în funcţie de mediul din jur şi la o paletă de temperatura culorii. Refresh rate-ul oate fi setat pe 60 sau 120 Hz. 

Un ecran excelent, fără probleme.

  • 123
Xiaomi 11T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×