Xiaomi 11T Pro Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

8.496 ori
<b>Xiaomi 11T Pro Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Toamna trecută Xiaomi lansa seria Mi 10T sub forma unei triplete care includea un telefon Lite midrange de calitate şi două telefoane cu refresh rate de terminale de gaming, baterii generoase şi procesoare puternice: Mi 10T şi Mi 10T Pro

Introducere

Toamna trecută Xiaomi lansa seria Mi 10T sub forma unei triplete care includea un telefon Lite midrange de calitate şi două telefoane cu refresh rate de terminale de gaming, baterii generoase şi procesoare puternice: Mi 10T şi Mi 10T Pro. Tot pe atunci se inventa şi conceptul de "wannabe flagship" şi acel model Pro se bătea cu OnePlus 8T şi Galaxy S20 FE 5G. 

Paradigma se schimbă în 2021, când primim un flagship real de toamnă, Xiaomi 11T Pro, care aduce pe piaţa de larg consum încărcarea ultra rapidă, la 120W. O văzusem în acţiune anul trecut la un test al lui Xiaomi Mi 10 Ultra, un telefon mai degrabă în ediţie limitată şi specială, care nu a ajuns la noi. Xiaomi 11T Pro în schimb se poate cumpăra din magazine începând cu luna octombrie şi combină acea încărcare HyperCharge la 120W cu o cameră de 108 MP într-un setup triplu şi un procesor Snapdragon 888

Are şi difuzoare stereo cu tehnologie Harman Kardon, baterie generoasă şi un ecran "Cinemagic" cu Dolby Vision şi refresh rate de 120 Hz. L-am pus la toate testele posibile şi am încercat în special cu mare curiozitate cel de încărcare pentru a vedea dacă terminalul respecta promisiunea de a se încărca de la zero la 100% în 17 minute, cum afirmase Xiaomi la debut. 

Despre tehnologia specială HyperCharge şi avantajele, dar şi sistemele de siguranţă folosite avem un material separat, dedicat.

Şi acum... să înceapă recenzia!

Design Xiaomi 11T Pro

Victus, aluminiu şi imitaţie de aluminiu

Xiaomi 11T Pro se abate de la designul "Yin Yang" al camerelor de pe seria Xiaomi Mi 11, preferând abordarea pe care am poreclit-o "Walkman" pentru cameră, cu doi senzori cu lentile mari, într-un ansamblu dreptunghiular. 

Video-review Xiaomi 11T Pro, secțiunea Design

În spate găsim un panou din sticlă, dar cu o serie de linii dedesubt care îl fac să imite cumva metalul prin modul în care arată. Acel spate are muchii curbate, ceea ce îl face mai comod şi uşor de ţinut în mână şi manevrat. E un telefon uşor de manevrat cu o singură mână şi are butoane responsive. Pe lângă spatele din sticlă, avem protecţie Gorilla Glass Victus în faţă şi o rama din aluminiu care măsoară 8.8 mm în grosime.

Telefonul cântăreşte 204 grame şi are dimensiuni medii ale marginilor ecranului: nici prea groase, nici prea subţiri. Ecranul are şi o protecţie din plastic aplicată pe ecran şi vine cu certificare IP53, deci rezistă la praf şi stropire, nu ci la scufundare în apă. Ecranul este plat, iar spatele atrage amprente şi grăsime şi are acel efect "oglindă", reflectând totul din jur.

Avem şi husă la pachet şi nuanţa pe care o avem aici este "Meteorite Gray". Butoanele sunt puse la îndemână, iar 11T Pro e manevrabil, are o construcţie "tanc" şi nu l-am simţit deosebit de greu în buzunar sau mâna. Nu are totuşi o identitate din cale afară de pronunţată faţă de alte modele de pe piaţă. 

Display Xiaomi 11T Pro

Un AMOLED Dolby Vision făcut pentru Netflix şi jocuri

Xiaomi 11T Pro are un ecran care reprezintă jumătate din motto-ul sau "CINEMAGIC" şi anume partea de experienţă cinematică în buzunar. Ea este atinsă printr-o combinaţie de Dolby Vision şi HDR10+ pe un panou AMOLED de 6.67 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli. Are protecţie Gorilla Glass Victus, aspect 20:9 şi afişează 1 miliard de culori. Are şi refresh rate de 120 Hz şi pe hârtie promite până la 1000 de nits. 

Video-review Xiaomi 11T Pro, secțiunea Display

Ecranul este plat, are muchii de grosime medie şi un decupaj în centru sus pentru camera selfie. E destul de imersiv, are culori plăcute şi pline de viaţă, unghiuri largi de vizualizare pe orizontală şi verticală. E luminos, stă bine la contrast în bătaia soarelui şi are negru adânc. Consumul de filme şi jocuri te vor ţine cu ochii lipiţi de panou, consumând content la nivel de smart TV chiar, evident într-un pachet mai mic. 

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 603 LUX, un rezultat excelent şi peste Motorola Edge 20 Pro, Galaxy S21+ şi Galaxy S21 Ultra. Am rămas sub Vivo X60 Pro şi Xiaomi 11, dar şi Huawei P40 Pro totuşi. Ca de obicei pentru Xiaomi setările sunt foarte generoase pentru ecran şi mă refer la Always On Display cu opţiuni de personalizare cu pictograme şi mesaje, luminozitate, Anti Flicker Mode, Reading Mode, dar şi Color Scheme cu setările Vivid, Saturated, Standard, dar şi Advanced.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 172.Xiaomi 11T Pro603 (LUX)
  • 173.POCO F3602 (LUX)
  • 174.ASUS Zenfone 8601 (LUX)
  • 175.Motorola Edge 20600 (LUX)
  • 176.ASUS ROG Phone 5s600 (LUX)
  • 177.OPPO Reno7 Lite600 (LUX)
  • 178.Xiaomi 12X599 (LUX)
  • 179.Xiaomi 12598 (LUX)
  • 180.OnePlus 6597 (LUX)

Advanced se ramifică în Original, P3 şi sRGB şi avem şi 3 slidere pentru roşu, verde şi albastru. Dar nu am terminat! Mai este şi nuanţa, saturare, valoare, contrast, Gamma, plus o paletă cu temperatura culorii. Refresh rate-ul e setat pe 60 sau 120 Hz şi poţi umbla şi la funcţii de MEMC, conversie SDR în HDR, şi îmbunătăţire a imaginii cu AI. Un ecran excelent.

  • 1234
Xiaomi 11T Pro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×