Vivo X60 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.686 ori
<b>Vivo X60 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Vivo X60 Pro ne-a sosit în redacţie în prima lună de vară, la fix pentru EURO 2020. De ce aducem fotbalul în discuţie? Pentru că Vivo este partener oficial EURO 2020 şi EURO 2024, iar Vivo X60 Pro este telefonul oficial al competiţiei. Compania a intrat

Introducere

Vivo X60 Pro ne-a sosit în redacţie în prima lună de vară, la fix pentru EURO 2020. De ce aducem fotbalul în discuţie? Pentru că Vivo este partener oficial EURO 2020 şi EURO 2024, iar Vivo X60 Pro este telefonul oficial al competiţiei. Compania a intrat în România la început de an şi am apucat să testăm de la această firmă până acum doar 2 telefoane midrange: Vivo Y70 şi Vivo Y20s. Schimbăm acum gama, mergem la un Vivo X, cu dotări super high midrange.

Telefonul costă 3799 lei şi se află disponibil la precomandă la eMAG.ro cu o reducere de 300 de lei. Ce îl face special pe Vivo X60 Pro? Inaugurează parteneriatul celor de la Vivo cu Zeiss, care contribuie pe partea de optică şi aduce în ecuaţie şi sticlă excelentă nemţească a celor de la Schott. Este o sticlă ultra rezistentă la impact dur. Apoi este prima oară când testăm un telefon cu gimbal, Vivo fiind deja la a doua generaţie de astfel de terminal şi punând la bătaie un sistem Gimbal 2.0.

Vivo X60 Pro

Altminteri, avem un smartphone puternic cu procesor Snapdragon 870, 12 GB RAM şi încărcare rapidă, toate într-un corp compact, din materiale premium şi cu un spate sexy. Pe lângă premiera cu gimbal-ul şi Schott, acest telefon are şi o  deschidere a diafragmei camerei principale unică pe piaţa smartphone: F/1.48. Cu toată această prezentare ce promite un review savuros, zic să dăm drumul la seria de teste, analize şi evident concluzii.

Bonus: în recenzia video ne jucăm cu maşinile de Formula 1, iar în testele video avem o sumedenie de probe de stabilizare.

Design Vivo X60 Pro

Manevrabil şi solid

Vivo X60 Pro"înghesuie" tehnologie de top într-un corp destul de compact şi nu este doar o afirmaţie, este o senzaţie. Cuprind telefonul foarte uşor şi plăcut în mână, iar rama sa metalică mi se agață de degete crescând aderenta terminalului. Corpul său este fabricat din sticlă şi aluminiu şi aici avem pe de o parte Gorilla Glass 6, pe de altă parte sticla nemţilor de la Schott, care rezistă până la 6 ori mai bine la scăpări decât cea clasică.

Video-review Vivo X60 Pro, secțiunea Design

Nuanţa spatelui aduce cu Aura Glow, atât de apreciat pe Galaxy Note 10 şi e practic un soi de mov-violet care capătă nuanţă de solzi de peste peste care trece un curcubeu, dacă vreţi poezie. Modulul camerei e impresionant pentru că are atâta tehnologie şi inclusiv un gimbal, dar nu iese prea mult în relief. Acest terminal măsoară 7.6 mm în grosime şi cântăreşte 179 de grame, ambele dimensiuni cu care pot trăi, având în vedere tehnologia de la interior, cei 12 GB RAM, bateria cu încărcare rapidă şi CPU-ul.

Aş zice şi că e un telefon destul de scurt, la 158.6 mm şi îngust la 73.2 mm. Ca idee e cu 1 milimetru mai scurt decât un Oppo Reno 4 Pro 5G şi cu 1 milimetru mai lat. Construcţia e solidă, nu pare gata să fie îndoit de JerryRigEverything prea curând, iar butoanele sunt responsive. Ecranul este curbat pe margini, iar utilizarea cu o singură mână s-a făcut fără probleme. Butonul Power este uşor texturat punctat, pentru a fi mai uşor de găsit prin simţul tactil.

Rămânem cu un telefon manevrabil, sexy pentru cei mai scrutători ochi şi fabricat din materiale premium şi chiar rare pentru sticlă Schott. Dacă ar fi să fiu cârcotaş, aş regreta lipsa certificare IP68.

Display Vivo X60 Pro

Ecranul pe care flagshipurile îl invidiază

Vivo X60 Pro optează pentru un ecran AMOLED curbat pe margini, cu diagonală de 6.56 inch. Are rezoluţie Full HD+ şi refresh rate de 120 Hz, plus suport HDR10+. Este şi foarte imersiv şi acel orificiu pentru camera selfie nu deranjează deloc la vizualizare.

Video-review Vivo X60 Pro, secțiunea Display

După câteva jocuri şi câteva clipuri pe YouTube am ajuns la concluzia că acest panou este un atuu al telefonului. Este luminos, are o paletă largă de culori şi unghiuri foarte largi de vizualizare. E clar un ecran de flagship, unul cu negru adânc şi stă bine şi la contrast, cu orice conţinut afişat pe ecran lizibil sub soarele de iunie. La microscop am descoperit pixeli cu aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 619 LUX, un rezultat excelent, peste toată seria Galaxy S20, peste Huawei Mate 40 Pro, ZenFone 8 şi Galaxy S21.

Test Temperatură în jocuri

  • 1.realme C2126,1 (°C)
  • 2.Honor 200 Pro27,4 (°C)
  • +
  • 33.Vivo X60 Pro31,2 (°C)
  • 34.Huawei P40 Pro+31,3 (°C)
  • 35.realme GT 631,4 (°C)
  • 36.Nothing Phone (2a)31,4 (°C)
  • 37.OPPO Reno4 Pro 5G31,4 (°C)
  • 38.realme 10 4G31,5 (°C)
  • 39.OPPO Reno6 5G31,5 (°C)
  • 40.ASUS ZenFone 631,5 (°C)
  • 41.OnePlus 831,7 (°C)

Este sub Realme 7 Pro şi Oppo Reno 4 Pro 5G totuşi, dar nu ai zice că există alt telefon pe lume mai luminos când îl vezi la treabă. În setări ai destule de explorat: Eye Protect, luminozitate adaptivă, culori reglate pe Standard, Pro şi Bright. Există și un slider pentru temperatura culorii şi reglaj pentru refresh rate cu opțiunile 60, 120 Hz şi Auto. Ecran cu adevărat de flagship.

  • 1234
Vivo X60 Pro8,7210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×