TP-Link Neffos C5 Max Review (Introducere, Design, Display)

931 ori
<b>TP-Link Neffos C5 Max Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului TP-Link Neffos C5 Max, unul dintre primele handset-uri ale producătorului de routere TP-Link, care a ajuns în România cu alte două modele în luna august a lui 2016. Costă 899 lei şi vine cu un ecran Full HD..

Introducere

Iată încă un nume mare din alte zone hardware intrat pe piaţa smartphone, de această dată TP-Link, cel mai cunoscut producător de routere şi echipamente de reţea. Cu o istorie de 20 de ani în domeniu în spate, chinezii au început să producă telefoane cu câteva luni în urmă şi un prim trio de modele a ajuns şi în România în august.

E vorba despre TP-Link Neffos C5, C5L şi C5 Max, acesta din urmând fiind testat şi la Mobilissimo.ro în următoarele rânduri. Terminalul costă 899 lei şi este un midranger ce aduce foarte mult cu un LG G3 din faţă. E modelul midrange prin definiţie şi are o interfaţă cel puţin interesantă, atât în homescreen-uri, cât şi pentru cameră spre exemplu. Hai să vedem ce ne rezervă acest new entry.

Design TP-Link Neffos C5 Max

Carcasa din plastic, look similar cu LG G3

TP-Link Neffos C5 Max da senzaţia unui model foarte familiar, pentru că aduce tare mult cu LG G3. Privit din faţă arata fix ca el, inclusiv cu acea "bărbie" în zona inferioară, sub ecran. Terminalul vine cu o carcasă din plastic, iar zona din spate aduce cu cea a modelelor Lumia cu preţ accesibil.

Capacul spate e destul de uşor de înlăturat şi e din material plastic destul de subţire şi nu chiar solid. Sub el găsim o baterie neînlăturabilă, slot-ul microSD şi cele două slot-uri SIM. Construcţia e destul de bună pentru acest device şi remarcăm şi o textură în gen sclipici sub ecran, în zona logo-ului. Aderența e bună, iar handsetul e disponibil pe alb sau gri închis.

Utilizarea cu o singură mână poate pune probleme, pentru că e un dispozitiv destul de masiv. Măsoară 8.95 mm în grosime şi cântăreşte 161 de grame, ceea ce e totuşi rezonabil pentru un terminal cu ecran de 5.5 inch. Butoanele sunt comode, iar acest model e totuşi cu 12 grame mai greu decât LG G3 şi are în mare cam aceeaşi grosime.

E bizar că TP-Link nu a optat şi pentru artificii de design, precum un panou 2.5D de exemplu. Rămâne un telefon cu un design lat, din plastic şi utilitar mai mult decât frumos. 

Display TP-Link Neffos C5 Max

Pachetul standard în zona midrange

Când mergi la restaurant sau îţi închei vreun serviciu de telefonie, ai întotdeauna "pachetul standard", "the usual", variantă care nu necesită vreo personalizare sau bătaie de cap. Fix acest tip de ecran l-am tot văzut pe telefoane în ultimul an, clasicul IPS LCD de 5.5 inch, uneori Full HD, alteori HD. Aici primim varianta Full HD şi ni se promite pe hârtie un contrast de 1600:1 şi protecţie Gorilla Glass, deşi nu e precizată generaţia.

Ecranul lui TP-Link Neffos C5 Max vazut la microscop

Playerul video e minimalist şi fără pretenţii, cu funcţie pop up play la pachet totuşi. Luminozitatea e OK, contrastul e cam slab şi avem unghiuri largi de vizualizare. Ecranul lui Neffos C5 Max e puţin cam prea albicios şi asta se vede în special în zonele care ar trebui să fie negre, dar sunt gri. Culorile sunt OK, nici prea vii, nici prea spălăcite, iar pixelii au aranjament RGB Stripes.

Luminozitate ecran TP-Link Neffos C5 Max

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 461.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
  • 462.OPPO A72398 (LUX)
  • 463.Motorola Moto G9 Plus397 (LUX)
  • 464.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
  • 465.LeEco Le Max 2396 (LUX)
  • 466.Lenovo K6396 (LUX)
  • 467.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
  • 468.Nokia 6.1396 (LUX)
  • 469.LG Q7396 (LUX)

La testul cu luxmetrul am atins 398 LUX sus, 385 LUX la mijlocul ecranului şi 369 LUX jos, deci nu avem o luminozitate uniformă. Din fericire acest lucru nu se observă cu ochiul liber. Cu valoarea maximă am depăşit totuşi ASUS ZenFone 2 Deluxe sau LG G5, dar ne-am clasat sub LG Nexus 5X sau UMi Max. Setările nu aduc nimic ieşit din comun, cu Adaptive Brightness la pachet, opţiuni de font, rotate sau sleep. Un ecran rezonabil pentru preţ aş zice.

  • 1234
TP-Link Neffos C5 Max8,2110
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×