Sony Xperia XA2 Ultra Review (Introducere, Design, Display)

1.200 ori
<b>Sony Xperia XA2 Ultra Review</b>E uimitor faptul că suntem în a treia lună din an şi avem deja pe mâna vreo 50% sau 60% din telefoanele pe care le scoate Sony în 2018. Avem Xperia XA2, XA2 Ultra şi Xperia XZ2 în teste. Cred că mai vedem maxim încă 3 telefoane Sony lansate în acest an..

Introducere

E uimitor faptul că suntem în a treia lună din an şi avem deja pe mâna vreo 50% sau 60% din telefoanele pe care le scoate Sony în 2018. Avem Xperia XA2, XA2 Ultra şi Xperia XZ2 în teste. Cred că mai vedem maxim încă 3 telefoane Sony lansate în acest an, iar cu Xperia L2 şi XZ2 Compact am completă peisajul actual. Dar azi e despre Xperia XA2 Ultra, cel mai mare telefon lansat de Sony în 2018.

Are ecran de 6 inch, corp masiv, e un phablet veritabil, foarte rotunjit şi a fost anunţat la CES 2018. Costă 2.100 lei la Quickmobile.ro şi 1.699 lei la evoMAG.ro. Se găseşte pe argintiu, negru, albastru sau auriu şi este o maşinărie de selfie, binging şi gaming. E unul dintre acele telefoane cu camera duala frontală şi plusează şi cu OIS pentru captura selfie.

E mai rotunjit decât Xperia XA1 Ultra, care şi-a făcut treaba bine anul trecut drept companion în concediul meu de vară. Să vedem dacă XA2 Ultra performează la fel de bine.

Design Sony Xperia XA2 Ultra

Mai masiv, dar cumva mai comod

Sony Xperia XA1 Ultra a fost un companion de nădejde pentru mine vara trecută, când l-am luat cu mine în vacanţă, iar Xperia XA2 Ultra îi calcă pe urmă, tot cu promisiunea unui companion de binging şi gaming. Phablet-ul prin definiţie, acest terminal cu ecran de 6 inch este clar mai rotunjit decât predecesorul.

Este o rotunjime care se simte în spate, faţă şi lateral, ca şi cum ai privi o minge de fotbal american. Remarcăm şi muchiile super înguste ale ecranului, cel puţin lateral, în vreme ce sus şi jos le avem destul de late cât să apucăm telefonul cum trebuie. Construcţia e solidă, aderenţa e bună, handsetul a reuşit să stea bine în mâna mea chiar dacă e aşa mare.

E fabricat din aluminiu (rama) şi policarbonat (spate), plus sticlă curbată (faţă). Este un terminal lat şi gros, care măsoară 9.5 mm în grosime şi cântăreşte un uriaş 221 de grame. Culmea e că nu l-am simţit să îmi tragă mâna aşa rău în jos. Trebuie spus că e cu 2 milimetri mai scurt decât Xperia XA1 Ultra şi cu 1 mm mai gros, dar şi cu 33 de grame mai greu. Este genial de folosit în landscape, mai degrabă decât în portret.

Confortul butoanelor nu e rău, poate doar în afară de cel de cameră, care e mititel rău. Rămânem cu confortul, doar dacă sunteţi dispuşi să suportaţi greutatea mare.

Display Sony Xperia XA2 Ultra

Excelent la binging şi gaming

Sony Xperia XA2 Ultra vine cu un ecran de 6 inch IPS LCD cu rezoluţie Full HD şi cu margini laterale foarte înguste. Are un aspect 16:9, care mă surprinde în această mare de telefoane 18:9. Are protecţie Gorilla Glass, densitate de 367 ppi şi pe hârtie promite până la 500 de unităţi nits de luminozitate.

Display-ul lui Sony Xperia XA2 Ultra vazut la microscop

Experienţa de vizualizare ne-a adus luminozitate ridicată, dar şi culori cam reci şi un strat de alb ce pare prea pregnant. Avem unghiuri largi de vizualizare şi cumva parcă ecranul nu a fost foarte luminos la exterior, contrastul fiind doar OK şi atât. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am prins 541 LUX, ceea ce sună excelent indiferent de pretenţii.

E peste telefoane galonate ca Nokia 8 sau Galaxy Note 8, dar sub uriaşul scor de 611 LUX, cât avea predecesorul Xperia XA1 Ultra, dar şi sub Xiaomi Mi 6. Setările speciale ale ecranului includ Smart Backlight Control, Color Gamut + Contrast, cu reglajele Off, Standard şi Super Vivid Mode. Avem şi reglaj de balans de alb, cu slidere R, G şi B. Mai umblăm şi la mărimea fontului şi la cea a itemurilor de pe ecran şi nu găsim aici opţiunile speciale de flagship Xperia, adică Triluminous şi X Reality.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 241.Sony Xperia XA2 Ultra541 (LUX)
  • 242.Redmi Note 11541 (LUX)
  • 243.Nubia Red Magic 5G540 (LUX)
  • 244.HUAWEI P10539 (LUX)
  • 245.Sony Xperia Z5537 (LUX)
  • 246.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
  • 247.OnePlus Nord 2T537 (LUX)
  • 248.OPPO A98537 (LUX)
  • 249.Nokia 8536 (LUX)

Un ecran luminos aş zice, dar parcă prea alb

  • 1234
Sony Xperia XA2 Ultra9,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×