Samsung Galaxy S5 este telefonul care e pe buzele tuturor în aceste zile, el fiind lansat pe 11 aprilie în magazinele din România și având și vânzări foarte bune la nivel internațional. Produsul a fost anunțat la MWC 2014 și a fost vândut în prima sa zi cu până la 100% mai multe unități decât în cazul lui Galaxy S4. Noi am primit produsul în teste în varianta finală de la Cosmote România, care îl vinde la prețul de 3149 lei fără abonament, sau 1198 lei cu abonament Cosmote Free XL.
Ca design acest model este mai lung și mai lat decât predecesorul său, iar el măsoară 8.1 mm în grosime și cântărește 145 de grame, fiind deci și mai gros și mai greu decât S4. Handsetul este disponibil pe negru, albastru electric, alb și auriu "cupru", iar el oferă o aderență bună, atât datorită perforațiilor din spate, cât și datorită formei de inele de pe margine.
Telefonul este rezistent la apă și praf, iar textura spatelui său amintește ușor de o minge de golf, iar ca feeling față de mână, spatele se simte precum o bucată de carton. Preferata mea este varianta electric blue, care arată cel mai bine și are o nuanță unică pe piață. Avem parte de un capac peste slotul microUSB 3.0, capac care dă senzația de fragilitate și tinde să vă stea în cale atunci când aveți treabă cu acel port.
Butonul Home al lui S5 este destul de rigid, dar formatul telefonului este unul plăcut și atractiv, el stând bine în mână. Dacă înlăturăm capacul bateriei (se face mai ușor decât pe S4), găsim cele două slot-uri, microSIM și microSD suprapuse deasupra bateriei telefonului. E nevoie să scoatem bateria pentru a introduce un microSIM, dar nu și pentru microSD.
Observăm și prezența unor sigilii protectoare împotriva apei de jur împrejurul corpului handsetului, sub acel capac al bateriei. Samsung Galaxy S5 beneficiază de protecție IP67, astfel că poate fi scufundat până la 1 metru adâncime în apă timp de 30 de minute. Designul aduce ușor cu cel al lui Galaxy Note 3, iar persoanele cu mâini mici vor considera acest format greu de folosit.
Pe părțile laterale ale terminalului se află plastic care imită cromul, iar S5 are marginile ecranului ridicate, de dragul protecției sale anti zgârieturi. Carcasa este fabricată din material plastic, scăzând puțin din alura premium a acestui produs. în partea superioară se afla jackul audio, emițătorul infraroșu și un microfon, în vreme ce jos avem portul microUSB 3.0 și un alt microfon, iar pe stânga se află butoanele de volum. în dreapta avem butonul On/Off, iar toate aceste butoane sunt comode și au feedback bun.
în spatele telefonului se află camera cu blitzul LED, senzorul pentru puls și difuzorul. în zona frontală descoperim un buton Home fizic, ecranul și butoanele capacitive de multitasking și Back. Tot în față se află sus earpiece-ul, camera frontală, senzorii de luminozitate, proximitate și detectare de gesturi, plus LED-ul pentru notificări. Per total avem parte de un design plăcut și confortabil, dar unul menit mai degrabă pentru mâini mari. Diferența dintre acest model și Galaxy S4 e destul de mare ca dimensiuni.
Trecând la hardware, avem la dispoziție un display de 5.1 inch, un Super AMOLED Full HD cu protecție Gorilla Glass 3 și densitate a pixelilor de 432 ppi. La interiorul lui S5 se află un procesor quad core Snapdragon 801 de 2.5 GHz, cu core-uri Krait 400 și un GPU Adreno 330 cu frecvența de 578 MHz. Avem parte și de 2 GB RAM LPDDR3, 16/32 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 128 GB, dar și o cameră de 16 megapixeli în spate cu blitz LED și captură 2K. în zona frontală se află camera de 2 MP, iar handsetul apelează la un slot microSIM pentru conectivitate quad band GSM/GPRS/EDGE și HSDPA cu viteza de download de 42.2 Mbos.
Avem și suport LTE, infraroșu, GPS, Glonass, microUSB 3.0 cu MHL 2.0, care e compatibil și cu cabluri microUSB 2.0. Aspectul conectivitate include și Bluetooth 4.0, NFC, DLNA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi dual bând și WiFi Direct. La capitolul Diverse intră un barometru, termometru, accelerometru, senzor de proximitate, giroscop, busola, scanner de amprente și senzor de puls
Bateria este o unitate Li-Ion de 2800 mAh (10.78 Whr), care pe hârtie asigura 390 de ore de funcționare în standby sau 21 de ore de convorbiri. La testul nostru, de playback HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 9 ore și 44 de minute de la 100% la 19% baterie, pentru că apoi să reluăm testul a doua zi de la 19% la 4% în 1 oră și 20 de minute.
Astfel, timpul total de playback video este de 11 ore și 4 minute, ceea ce e foarte bine. De dragul comparației, HTC One M8 atinge 10 ore și 15 minute, iar LG G2 9 ore și 15 minute, deci le depășim pe ambele. încărcarea bateriei se realizează în puțin sub 2 ore, deci și aici stăm bine. Pe lângă modul Power Saving obișnuit care scade frecventa procesorului, dezactivează GPS-ul și conectivitatea în standby, avem și un mod special Ultra Power Saving.
Acesta face ecranul alb negru și limitează funcțiile telefonului. Astfel, cu 30% din baterie în acest mod prindeți cam 4 zile de funcționare în standby. Ecranul coboară la 87 de unități nits de luminozitate, iar procesorul la o frecvență de 1.5 GHz. Tot ecranul capăta un refresh rate de 30 Hz, față de cel obișnuit de 60 Hz. în acest mod, 10% din baterie are trebui să însemne cam 24 ore de standby, ceea ce nu e rău deloc. Trăgând linie, se poate spune că bateria lui Galaxy S5 e foarte, foarte bună.
Trecând la aspectul audio, aici avem un player cu un icon nou, dar în mare interfața a rămas aceeași ca la Galaxy S4. Organizarea melodiilor se face în cântece, albume, artiști, foldere, terminale și avem și un Music Square, care organizează melodiile după stare de spirit/BPM. în ce privește performanța difuzorului, acesta are un volum destul de ridicat, dar evident nu se compară cu cel al lui HTC One M8. E totuși mai ridicat decât cel de pe iPhone 5s.
Avem înalte bune, bas destul de OK și menționez că la volum maxim spatele telefonului va vibra destul de tare. în zona de setări găsim Sound Alive, care e practic egalizatorul acestui device și oferă opțiuni că Tube Amp, 3D, Bass și foarte multe opțiuni custom pentru a face melodiile să sune cum vă place. Adapt Sound e o altă opțiune prezența aici, care "tunează" căștile la o experiență cât mai bună. Avem apoi viteza de playback și versuri, dar și Smart Volume, care egalizează toate melodiile la același nivel.
Aș putea compara volumul audio cu cel de pe Galaxy Note 3, dacă mă întrebați pe mine. Căștile sunt fix ca la Galaxy S4, atât ca design, cât și ca performanță. Primim un sunet clar, bas bun, volum ridicat și comoditate a acestor earbuds. Playerul standard suportă fișiere FLAC și e afișat cu coperta albumelor în mod full screen în lockscreen.
Trecând la display, e vorba aici despre un Super AMOLED Full HD de 5.1 inch, care oferă o claritate bună și e și foarte luminos. El reprezintă o evoluție destul de mare față de Galaxy S4, mai ales la capitolul luminozitate. Culorile sunt vii și realiste, nu suprasaturate. Contrastul și comportamentul în bătaia soarelui sunt și ele de nota 10. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar la capitolul luminozitate am atins 480 de unități LUX, ceea ce reprezintă o diferență uriașă față de cele 206 unități lux de pe S4. Am întrecut și HTC One M8, care avea 463 unități LUX, deci mea culpa pentru că în comparație mi se părea M8 mai luminos, dar la acea vreme nu facusem încă testul cu luxmetrul pe S5.
Pixelii sunt de tip Pentile Matrix aici, iar negrul e foarte adânc, cu luminozitate aproape de 0 LUX, dacă nu chiar zero total. Reflectivitatea acestui display e și ea scăzută, iar playerul video vine cu opțiuni că Pop up Play, subtitrări, Sound Alive, viteza de playback, posibilitate de zoom în/out prin pinch și din păcate nu vine și cu suport DivX. în schimb avem parte de suport MKV.
în zona de setări găsim opțiuni speciale pentru display, de la faimosul Smart Stay care ține ecranul pornit câtă vreme îl privim, până la Adapt Display, care reglează saturarea culorilor și modul de afișaj în funcție de preferințele utilizatorului în modurile: Dynamic, Standard, Professional Photo și Cinema. Acesta din urmă oferă culorile cele mai realiste.
Există și o opțiune numită Auto Adjust Screen Tone, folosită pentru a economisi energie și a se va adapta la conținuturile afișate pe ecran. în plus putem crește sensibilitatea touch-ului, atunci când purtam mănuși. Drept concluzie, acesta este cel mai bun ecran de pe un telefon Android testat în 2014 până acum.
Trecând la cameră, avem la dispoziție aici o unitate de 16 megapixeli, iar acesta este primul handset care folosește un senzor ISOCELL. Mărimea sa este de 1/2.6 inch, iar acesta este un senzor 16:9 cu mărime a pixelilor de 1.12 microni. ISOCELL este o tehnologie Samsung care reduce crosstalk-ul între pixeli și introduce bariere între pixeli individuali. Camera vine cu blitz LED singular, unul destul de puternic de altfel și avem parte și de o cameră frontală de 2 megapixeli. Tot tehnologia ISOCELL de mai sus înseamnă și captură low light mai bună, acuratețe a culorilor mai bună și claritate sporită.
Camera vine cu deschidere F/2.2 ca și Galaxy S4, iar acum lungimea focală este de 4.8 mm în loc de 4.24 mm cât avea predecesorul. Smartphone-ul flagship Samsung pe 2014 poate focaliza în doar 0.3 secunde, performanță similară cu a lui HTC One M8. Interfața camerei lui S5 este diferită față de cea a lui S4, totul fiind acum mai centralizat. Sus în stânga avem opțiunea pentru camera frontală, în vreme ce tot în stânga în mijloc putem plasa 3 opțiuni/setări personalizabile.
Cele standard sunt Selective Focus și HDR, dar mai putem plasa una lângă ele, sau le înlocuim, dacă dorim. Selective Focus face cam același lucru ca Up focus pe HTC One M8 sau Refocus la Nokia Lumia Pureview. Veți face o fotografie și apoi veți focaliza pe subiectul din față sau pe cel din spate. Problema e că acest mod de fotografiere pur și simplu nu a vrut să meargă la testele noastre. în ce privește HDR-ul, el se realizează foarte rapid și eficient și aparent putem vedea în view finder ce efect va avea activarea acestei setări.
în zona Settings din camera lui S5 găsim foarte multe opțiuni, de la mărimea fotografiei (5312 x 2988 maxim în 16:9) la captură în rafală, stabilizare a imaginii, detectare facială, ISO (până la 800) și metering (center/matrix/spot). Avem și opțiunea Tap to Take Picture, iar opțiunile pentru captura video nu lipsesc nici ele. Putem filma până la rezoluție 4K, dar există și full HD și HD că opțiuni. Tot la captura video avem filmare normală, filmare slow motion, fast motion și smooth, adică la 60 FPS.
Continuăm cu lista uriașă de setări: stabilizare video, audio zoom (atunci când filmați și faceți zoom se va auzi mai clar zona în care ați dat zoom), efecte (vignette, vintage, sepia, cartoon, fisheye), timer, blitz, remote view finder, balansul de alb, expunere, control vocal și ghidaj. Apoi în partea dreaptă a UI-ului camerei găsim acele Moduri speciale de fotografiere, printre care și Beauty Face, care scoate toate ridurile, coșurile și impuritățile de pe o fată detectată de cameră, sau Shot + Mode. Acesta din urmă include de fapt câteva sub opțiuni, care se activează după ce faceți o serie de poze: Best Photo, Best Face, Eraser, Drama Shot și Panning Shot.
Apoi tot la Moduri se afla Panorama, Virtual Tour, care permite să faceți un tur first person al unei clădiri, fotografiind planul său complet în 3D la 360 de grade, Dual Cam cu captură simultană cu ambele camere și Animated Photo, care va permite să animați, înghețați sau să "dați timpul înapoi" pentru o poză în mișcare. Puteți descărca și alte moduri de captură direct de la Samsung, precum Sound and Shot, Panorama Surround sau Sports pe care le știm de pe Galaxy S4.
Camera lui Galaxy S5 suportă zoom până la 4x maxim și trecând la galeria propriu zisa de poze, aflați că fotografiile făcute ziua au culori realiste, nivel crescut de detaliu și luminozitate bună. Pentru cei care au comentat negativ pe Facebook legat de acele flori roșii, ele sunt "suprasaturate" și în realitate, ca să zic așa. E pur și simplu o culoare neobișnuită pentru acele flori din Grădina Botanică, reprezentată fidel pe S5. Puteți verifica la fața locului...
Pozele macro arată excelent aici, dovada fiind acel cadru cu floare de cireș, iar panorama poate ajunge la 60 MP și e foarte detaliată. Aș zice că Galaxy S5 poate chiar să întreacă Xperia Z1 la captură de zi, fără să exagerez prea mult. Se apropie de asemenea periculos de mult de un Pureview de 20 MP la capitolul calitate, dar nu e încă acolo.
HDR-ul arată bine, după cum se vede din acele poze cu dragonul în fața lui AFI Palace Cotroceni, iar captura de noapte a surprins plăcut. Pozele sunt realizate de Erwin în Timișoara și sunt clar peste cele realizate noaptea cu Galaxy Note 3 sau HTC One M8. Avem o claritate destul de bună pentru cadre nocturne, un blitz puternic, dar sursele de lumină sunt ușor estompate în fotografii, după cum puteți vedea.
Filmarea nocturnă nu prea impresionează, având parte de destul de mult zgomot, iar aici suntem clar sub un Lumia Pureview, dar peste cam orice rival Android. în ce privește filmarea de zi, mostra cu cireșul Sakura ne prezintă o păstrare a nivelului de detalii la zoom, culori vii și realiste, iar ca mostre mai avem și o captură slow motion și una fast motion, care au ieșit foarte bine. Putem filma 4K, iar imaginea e foarte clară, expunerea se reglează excelent și nu există nici o obiecție aici. Rezultatul filmărilor e un fișier MP4, iar o captură 1080p la 30 FPS are un bitrate de 17 Mbps, în vreme ce o captură la 60 FPS oferă bitrate de 28 Mbps.
Filmarea 4K aduce un bitrate de 48 Mbps. Captura video e însoțită de captură audio stereo cu bitrate de 128 Kbps. Calitatea la zoom este bună și putem face touch focus în vreme ce filmăm. Concluzia ar fi ca aceasta este cea mai bună cameră testată până acum în 2014 pe un terminal Android. E peste Xperia Z1, HTC One M8, iPhone 5s și Galaxy Note 3. Când am terminat cu pozele, le putem edita folosind opțiunea oferită de Samsung standard pe acest telefon. Ea aduce numeroase setări și modificări ale pozelor, de la Enhance la rotire, crop și resize, dar și schimbarea de contrast, saturare, luminozitate, temperatura, nuanța și setup-ul verde/roșu/albastru. Putem adăuga numeroase efecte și înlătura defectele faciale și efectul de ochi roșii. O galerie foto cu mostre realizate cu Samsung Galaxy S5 găsiți aici, iar clipurile filmate cu terminalul le puteți viziona pe canalul nostru YouTube.
La final ne putem decora pozele cu desene, alte imagini sau stickere amuzante. Gata, am terminat definitiv cu aspectul optică și imagine și trecem la... jocuri. Evident Galaxy S5 poate rula orice joc modern și o face fără să se încingă, atingând un maxim de 37.6 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2.
Evident că am realizat și teste benchmark pe acest terminal, comparându-l cu HTC One M8, Sony Xperia Z1 și cu iPhone 5s. Astfel, în Quadrant am atins cu Galaxy S5 22739 puncte, sub cele 24217 ale lui HTC One M8, dar peste cele 20328 puncte ale lui Xperia Z1. în AnTuTu a câștigat Galaxy S5, cu 34712 puncte, față de cele 34567 ale lui M8 și cele 34440 ale lui Sony Xperia Z1. în NenaMark 2.0 tot S5 a fost învingător cu 60.1 FPS, cu mai puțin de 1 FPS peste rivalii săi.
în Vellamo scorul de 1645 puncte nu a fost prea relevant, fiind asociat mai degrabă cu neadaptarea testului la condiții moderne, de vreme ce Xperia Z1 a obținut 2942 puncte. în 3DMark am stat bine, cu 18632, peste cele 17570 de pe HTC One M8 și cele 16225 ale lui Sony Xperia Z1. Am testat și viteza de download și upload cu 23 Mbps, respectiv 24 Mbps pe Galaxy S5, față de 20 Mbps/20 Mbps la HTC One M8. Apoi a venit rândul lui iPhone 5s să intre în comparație... în GeekBench 3 Samsung Galaxy S5 a obținut 854 puncte în testul single core, sub cele 979 ale lui HTC One M8 și cele 1410 ale lui iPhone 5s, în vreme ce în testul mulți core am obținut 2553 puncte, sub cele 2900 ale lui M8 și cele 2563 de pe iPhone 5s. în GFXBenchmark la testul Offscreen 1080p am atins 27.4 FPS cu S5, sub cele 28 de pe HTC One M8, dar peste 25 de pe iPhone. Testele se încheie cu BrowserMark 2.0, cu 3250 puncte pe Galaxy S5, ceea ce e foarte bine pe lângă cele 2607 de pe M8, dar sub cele 3500 de pe iPhone 5s.
în schimb, în Sunspider triumfa noul Galaxy S, cu 413 (mai puțin înseamnă mai bine), față de 643 pe HTC One M8 și 473 pe iPhone 5s. Concluzia e că S5 câștiga 5 din 10 teste în comparație cu celelalte modele și 6 din 10 în fața lui HTC One M8. în ce privește apelarea telefonică, la capitolul volum acest model e chiar și peste un iPhone și are o claritate excelentă a sunetului. Experiența de web browsing ne oferă tot ecranul la dispoziție prin modul immersive, iar browserul este rapid și scrolling-ul este lin.
Tastatura virtuală e foarte comodă, mai comodă decât pe rivali că LG G2, Xperia Z1 sau HTC One M8. Am testat și senzorul cardiac din spate, cu mențiunea că mai des nu a mers decât a mers și atunci când ne arată pulsul, comparat cu alte aparate precum cel încorporat în bicicleta eliptică, există un decalaj chiar și de 10 sau 20 de bătăi pe minut, deci nu e chiar precis. Conceptul aici este de a ilumina cu roșu capilarele din vârful degetului vostru pentru a detecta pulsațiile lor.
S Health va realiza apoi un grafic cu pulsul vostru de-a lungul zilelor în care l-ați măsurat. Trecem la scannerul de amprente acum, încorporat în butonul Home și care aduce certificare PayPal. Recent această metodă de autentificare a fost hăcuită, deci nu mai reprezintă un reper. Scannerul de amprente folosește tehnologie Synaptics, prin intermediul unui sensor de tip touch aflat sub butonul Home. Va trebui să faceți swipe de pe ecran pe buton pentru a vă autentifica, iar handsetul poate memora până la 3 amprente diferite.
Ideea aici este să faceți totul cu calm și răbdare și să nu grăbiți autentificarea. Astfel, sistemul funcționează bine, dar parcă Touch ID funcționa cu mai multă naturalețe și mai puțină lentoare. Cu ajutorul acestei autentificări biometrice puteți face plăti PayPal, debloca terminalul sau accesa un Locker special pe telefon unde vă țineți pozele, clipurile și fișierele secrete.
Interfața lui Samsung Galaxy S5 este o nouă versiune de TouchWiz aplicată peste KitKat. Ea aduce un look mai plat, numeroase cercuri (mai ales în zona de setări), culori în degrade și noi fonturi. Avem elemente KitKat precum bară transparentă de căutare și avem și un nou look pentru multitasking, mai elegant și mă răsfirat pe ecran. Zona de notificări include acum și funcții că Toolbox, o fereastră plutitoare pe ecran cu câteva funcții de bază personalizabile, de la calculator la captura audio. V-am prezentat în video review și funcția multi window, pe care o știm de la Galaxy Note 3 și permite separarea ecranului în 2 părți și utilizarea simultană și interconectata a doua aplicații.
Aruncând un ochi în zona de setări am găsit Download Boosterul, care folosește LTE și WiFi în același timp pentru o super viteza la descărcare, pentru fișierele mari, cum e exemplul jocului Amazing Spiderman 2, care ocupa 1.2 GB. Tot în zona de setări găsim opțiuni precum utilizarea cu o singură mână, Easy Mode (mod cu iconuri mari, ideal pentru bătrâni și persoane cu probleme de vedere), blocking mode (funcție do not disturb) și deja clasicele Motions + Gestures și Air Browser.
Cu acestea puteți mișca mâna în fata handsetului pentru a face scrolling, să duceți telefonul la ureche direct pentru apelare în meniul contactelor sau să faceți swipe cu toată palma pe ecran pentru a face o captură de ecran. Puteți face și preview pozelor sau clipurilor, trecând cu degetul ușor deasupra lor. Revenind la TouchWiz, dacă faceți swipe către dreapta ecranului la ultimul homescreen din stânga veți ajunge în My Magazine, care e o modalitate nouă de afișare a lui Flipboard.
Vi se servesc articole cam ca în BlinkFeed, cu o listă de subiecte, surse și modalități de socializare integrate. Spre deosebire de BlinkFeed, accentul se pune aici mai mult pe poze decât text, cel puțin în fereastra de agregare principală. V-am prezentat și widgeturile în video review, dar și lista de aplicații preinstalate, printre care se număra Evernote, Flipboard, Memo, My Files și suita Play. Avem S Health și S Planner pe care le știți deja și S Voice, care mai are ani lumină până să fie Siri.
Samsung Apps e magazinul de aplicații Samsung, în continuare fără conținuturi prea tentante, iar apoi vine rândul lui Smart Remote, aplicație de tip telecomanda cu care controlați televizorul, blu ray playerul și alte terminale compatibile. Revenim puțin în zona de notificări, unde găsiți S Finder, o funcție de căutare universală pe Galaxy S5, care suporta taguri și caută printre muzică, video-uri și conținuturi de tot soiul. Tot acolo avem Quick Connect care activează WiFi și Bluetooth în căutarea unei conexiuni cu un terminal aflat în zonă.
și tot acolo apare și funcția Accessory, care practic declanșează o serie de aplicații compatibile atunci când conectați un accesoriu precum căștile. Această funcție amintește de una similară de pe LG G2. în cele din urmă v-am prezentat Kids Mode, un mod special de funcționare a lui Galaxy S5, care schimba fundamental interfața și o face foarte drăgălașa și amuzantă, dar și ascunde anumite aspecte ale OS-ului și conținuturi pe care nu trebuie să le vadă cel mic.
încheiem tot cu zona de notificări, unde avem acel Car Mode, cu iconuri foarte mari astfel încât să puteți apăsa ușor pe opțiunile dorite și comandă vocală l la îndemână astfel încât să nu fim distrași la volan. O funcție de menționat printre widgeturile lui S5 este Geo News, care vă avertizează cu privire la dezastrele din zona în care vă aflați. Dacă mă întrebați pe mine, toate funcțiile din ultimele 10-15 rânduri sunt bloatware...
și acum VERDICTUL!
Iată aspectele Pro ale lui Samsung Galaxy S5:
- rezistent la apă și praf
- hardware puternic
- camera foarte bună
- scanner de amprente
- senzor de puls
- numeroși senzori
- ecran perfect
- acustică de calitate
- numeroase opțiuni de editare foto
- baterie foarte bună
- multe opțiuni ale camerei
- captură video 4K
și aspectele Contra:
- design cu materiale mai puțin premium
- scanarea de amprente și senzorul de puls nu sunt impecabile 100%
- fără stabilizare optică a imaginii
- S voice e inutil
- difuzor mono
- bloatware mult
- acel ușor lag asociat lui TouchWiz e în continuare prezent
- interfața camerei e aglomerată
- selective focus nu funcționează
- noua interfață e confuză (două aplicații de galerie, două aplicații de muzică, funcții redundante, zona de setări arată rău și se repetă funcții)
- buton Home rigid
Samsung Galaxy S5 primește o notă de 9.4 din 10 pentru design, un 9.8 pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.46 din 10 și le mulțumim celor de la Cosmote România pentru varianta finală a telefonului oferită în teste și Samsung România pentru telefonul sample oferit cu o săptămână în urmă.
Acesta este smartphone-ul cu cele mai multe dotări de pe planetă, asta e sigur, dar asta nu îl face neapărat campionul tuturor. Dacă ai un Galaxy S4 poți rămâne la el liniștit, la fel și dacă ai un LG G2, dar dacă ești posesor de Galaxy S III sau orice terminal la fel de vechi merită trecerea fără doar și poate! [FORUM]
Samung Galaxy S5 prețuri actualizate: