Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G Review detaliat în limba română (Introducere, Design, Display)

13.952 ori
<b>Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G Review detaliat în limba română</b>Seria Samsung Galaxy Note 20 vine după un Note 10 care deja schimbase fundamental publicul ţintă pentru Samsung. Note 10+ a fost telefonul ideal pentru vloggeri, cu cea mai bună filmare de pe piaţă şi funcţionalităţi AR Doodle care pot genera content..

Introducere

Seria Samsung Galaxy Note 20 vine după un Note 10 care deja schimbase fundamental publicul ţintă pentru Samsung. Note 10+ a fost telefonul ideal pentru vloggeri, cu cea mai bună filmare de pe piaţă şi funcţionalităţi AR Doodle care pot genera content viral. Samsung a cârmit nava în altă direcţie cu Galaxy Note 20 Ultra 5G, scăzând latentă stylus-ului şi pariind mult pe cloud, sincronizare cu Microsoft, gaming de la Microsoft, DeX wireless şi captura audio avansată.

Seria Note revine deci la o abordare mai sobră, mai business, antreprenoriala, lucru reflectat şi în noua nuanță Mystic Bronze, dar şi în designul sau mai angular. Telefonul a fost anunţat pe 5 august, a ajuns la noi în test la o săptămână după şi după 4 zile de utilizare intensă avem gata şi recenzia. Nu am apucat să facem teste low light, dar vom reveni cu ele la o recenzie long term, ulterior. Ce găsiţi în această recenzie? Discutăm pe seama lui Exynos 990 şi a throttling-ului, pe seama noii camere cu zoom periscopic ce are un cuvânt de spus în faţa lui S20 Ultra, despre baterie, filmare cu nouă generaţie de captură audio şi despre primul test cu router WiFi 6 pe un telefon din 2020.

Evident abordăm şi S-Pen şi noile sale funcţii, toate în recenzia Mobilissimo.ro.

Design Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Premium, cu Gorilla Glass Victus la posturi

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G are un corp solid, din materiale premium, sticlă şi oţel inoxidabil. În spate avem un panou din sticlă cu nouă protecţie Gorilla Glass Victus, iar în față tot Gorilla Glass Victus e la posturi. Victus este o sticlă specială pe bază de aluminosilicat, care ar supravieţui unei scăpări de la 2 metri înălţime.

Video-review Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, secțiunea Design

Este urmaşul lui Gorilla Glass 6. Avem varianta Mystic Bronze a telefonului, dar există şi Mystic Black şi Mystic White. Spatele are un uşor look mat/frosted, care încă e cool. Nu atrage grăsime şi amprente din fericire. Aş zice că modulul camerei din spate iese multişor în relief, dar nu e nici pe departe aşa mare ca la S20 Ultra. Acest smartphone măsoară 8.1 mm în talie şi cântăreşte 208 grame, dar greutatea e foarte bine distribuită.

M-am înţeles mult mai bine cu acest format decât cu Galaxy S20 Ultra sau chiar cu Note 10+. Ecranul este uşor curbat, dar departe de orice concept de "ecran cascadă", iar spatele e şi el uşor curbat. Angularitatea domina totuşi acest design industrial, lucru reflectat de zona de sus şi jos, ambele plate, camera angulară şi în general senzaţia că ţii un obiect cu multe linii drepte în mână. Mă bucur că Samsung a ascultat de public şi a mutat înapoi butoanele fizice în dreapta, după ce au fost incomode pe Note 10 în stânga.

Pe de altă parte mutarea slot-ului de S-Pen în stânga nu mi se pare inspirată şi e mai comod să îl scoţi din dreapta. Handset-ul are şi certificare IP68, este aderent şi destul de OK de folosit cu o singură mână. Note 20 Ultra 5G adoptă un design mai matur, sobru şi serios, care arată că e mai mult orientat spre un public ceva mai rafinat, spre antreprenori, jurnalişti şi oameni de afaceri să zicem.

Display Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

120 Hz, dar acum adaptivi

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G adoptă un ecran Dynamic AMOLED de 6.9 inch, cu refresh rate de 120 Hz. Unde am mai auzit reţeta asta? La Galaxy S20 Ultra, evident. Suportă o rezoluţie de 3088 x 1440 pixeli şi are şi suport HDR10+. Diferenţa faţă de S20 Ultra e că ecranul are două moduri/setări: Adaptive 120 Hz şi 60 Hz. De această dată nu avem 120 Hz mereu, ci avem un refresh rate adaptabil la situaţie/aplicaţie.

Video-review Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, secțiunea Display

Atenţie, ca şi la S20 Ultra rezoluţia rămâne Full HD+ pe 120 Hz şi puteţi trece la Quad HD+ pe 60 Hz. Ecranul este imersiv, are muchii înguste, mi se pare destul de luminos şi are o gamă largă de culori de afişat. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e... doar OK şi scriu asta pentru că am făcut poze în parc cu telefonul, pe vreme caniculară de august, de 35 de grade, iar uneori mi-a fost greu să văd opţiunile camerei afişate pe ecran. Asta chiar şi cu Adaptive Brightness pornit. Nu m-a deranjat decupajul pentru camera selfie din ecran la gaming sau filme.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 365.Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G453 (LUX)
  • 366.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
  • 367.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
  • 368.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
  • 369.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
  • 370.Sony Xperia 10 II451 (LUX)
  • 371.Huawei nova 9 SE449 (LUX)
  • 372.Sony Xperia XA448 (LUX)
  • 373.Sony Xperia 5448 (LUX)

Am făcut şi testul cu luxmetrul, în care am atins 453 LUX, depăşind Galaxy S20 Ultra, dar şi pe Galaxy S10+. Am fost sub Galaxy Note 10+ cu vreo 200 LUX, dar şi sub Oppo Find X2 cu destul de mult. La interior experiența vizuală e totuşi impecabilă şi la exterior depinde de cât de mult soare ai.

Setările ecranului sunt ca de obicei generoase. Putem umbla la luminozitate, inclusiv adaptiva, avem şi filtru de lumină albastră şi reglajele de culoare din Screen Mode. E vorba despre opţiunile Vivid şi Natural, dar avem şi slider-ul pentru balans de alb (de la cald la rece), plus cele 3 slidere cu Roşu, Verde, Albastru. Există şi opţiuni pentru stil şi mărime de font, zoom şi Video Enhancer. Ecran de calitate, numai să nu îl superi pe zeul Helios.

  • 1234
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note 20 Ultra9,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×