Samsung Galaxy A53 a ajuns la mine în urmă cu câteva săptămâni, având astfel posibilitatea de a mă juca cu acesta și de a-l purta cu mine peste tot. Seria A a este una dintre cele față de care românii își arată interesul, fiind accesibilă, variată, devenind alegerea multora dintre noi.
Acest telefon vine la prețul de 1500 de lei și reușește să ofere o experiență de utilizare plăcută, asigurată de ecranul generos, aspectul modern și tineresc al telefonului, sistemul de camere performant, sunetul stereo sau bateria ce poate asigura o autonomie îndelungată.
Se remarcă prin design-ul sau, care duce cu gândul la un telefon mai scump, chiar dacă aici vorbim despre un midrange construit din plastic. Este disponibil în mai multe culori: albastru, negru, alb și un portocaliu care ne duce cu gândul la caise. Interfața OneUI este prezentă aici, versiunea 4.1 fiind cea mai recentă, și oferă o experiența de utilizare simplă, intuitivă, iar partea cea mai bună este programul de actualizări, care asigură 3 update-uri majore pentru acest device.
Bineînțeles, Galaxy A53 se aliniază la standardele de pe piața, oferind un ecran cu rată de refresh de 120Hz, camere cu mulți megapixeli, senzor de amprentă integrat în ecran, la care se adaugă si rezistența la apă si praf IP67.
Camera foto, dotată cu un senzor de 64MP, capturează imagini bune, cu detalii bine definite și culori vii, dar nu exagerate. Pe timp de noapte se descurcă bine, dar mai are câteodată probleme cu noise-ul sau cu obiectele/persoanele aflate in miscare.
La partea video stăm bine, A53 având posibilitatea de a înregistra la o rezoluție maximă 4K, la 30FPS, dar fără stabilizare electronică.
Samsung Galaxy A53 aduce un design tineresc, modern, și o constructie din plastic
Samsung Galaxy A53 este un telefon care are un aspect modern, chiar tineresc, fiind disponibil în mai multe culori: albastru, alb, negru și un portocaliu ce ne duce cu gândul la caise. Acesta se simte bine în mână atunci când îl folosim, deși indicat ar fi să achiziționați separat și o husă, întrucât device-ul este puțin alunecos.
Telefonul este construit, în mare parte, din plastic, acest material fiind preferat de producatori, mai ales în gama aceasta de preț, fiind un mod bun pentru a tăia din costuri. Bineînțeles, plasticul are și avantaje, cum ar fi prețul (bineinteles) sau durabilitatea, în cazul unui impact, dar și dezavantaje, cele mai mari fiind aspectul mai ieftin pe care acesta îl are sau scamele care se lipesc ușor de acesta. E important să menționăm faptul că display-ul beneficiază de protecție Gorilla Glass 5, ceea ce îl va face mai rezistent la șocuri și zgârieturi.
Device-ul are o greutate de 189 de grame, ceea ce îl face să se simtă mai solid, iar aici primim și rezistență la apă și praf IP67, deci nu vor exista probleme la utilizarea acestuia în ploaie sau dacă îl scăpați din greșeală în apă.
Per total, Galaxy A53 are o construcție solidă şi un look modern, iar în timpul utilizării se simte bine. Din nou, recomandăm o husă, fiind puțin cam alunecos, plus că astfel veți proteja aspectul telefonului.
Samsung Galaxy A53 aduce un display cu rată de refresh de 120Hz și panou Super AMOLED
Samsung Galaxy A53 aduce un ecran cu diagonală de 6.5 inch, generos, cu muchii înguste, ce ofera o experienta de vizionare bună. Panoul Super AMOLED cu o rezoluție de 2400 x 1080 de pixeli reuseste sa redea imagini clare, cu nuanțe vii, oferind și o luminozitate ridicată, care a atins 472 LUX în testele noastre, asigurând astfel o vizibilitate bună și la soare.
Rata de refresh de 120Hz este un aspect important de menționat, făcând ca intreaga experiență de utilizare a device-ului sa se simta mai rapidă și mai smooth. Așa cum am menționat anterior, când am discutat despre durabilitate, display-ul beneficiază de acoperire Gorilla Glass 5, ce-i va oferi acestuia o rezistență mai bună la șocuri și zgarieturi.
Test Luminozitate ecran
1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
2.Google Pixel 91753 (LUX)
+
317.Samsung Galaxy A53472 (LUX)
318.Allview X2 Soul Pro471 (LUX)
319.Allview P8 Energy471 (LUX)
320.Allview X4 Soul Style471 (LUX)
321.Huawei Mate Xs471 (LUX)
322.Samsung Galaxy A80469 (LUX)
323.Samsung Galaxy A5 (2017)468 (LUX)
324.Allview V4 Viper468 (LUX)
325.Xiaomi Mi 10T Pro467 (LUX)
Per total, Galaxy A53 vine cu un display bun, de calitate, ce redă conținutul cu detalii bine scoase în evidență și culori saturate, dar nu la modul exagerat. Rata de refresh este un plus aici și contribuie semnificativ la îmbunătățirea experienței de utilizare.