Review HTC One X - primul telefon quad-core din România, cu un design fantastic, cameră de invidiat, mici buguri inițiale (Video)

10.398 ori
<b>Review HTC One X - primul telefon quad-core din România, cu un design fantastic, cameră de invidiat, mici buguri inițiale (Video)</b>Iată că a sosit și la noi primul telefon pe care îl putem numi un candidat deja la titlul de Telefonul Anului 2012: HTC One X. Oferit în teste de către Evomag.ro, acest terminal este vândut de către retailer la prețul de 2.699 lei, în variantă...

Iată că a sosit și la noi primul telefon pe care îl putem numi un candidat deja la titlul de Telefonul Anului 2012: HTC One X. Oferit în teste de către evoMAG.ro, acest terminal este vândut de către retailer la prețul de 2.639 lei, în variantă pe alb sau pe negru. Noi am testat telefonul în varianta albă și i-am făcut un unboxing aici, prezentându-vă apoi un joc foarte atractiv pe acest smartphone aici. Găsiți și un review de aplicație tot pe One X aici. și acum să trecem la recenzia detaliată!

Anunțat la MWC 2012 împreună cu ceilalți membri ai seriei One, HTC One X ni se dezvăluie ca un mare pas în față pentru HTC la capitolul design. Formatul său este unul unitar și minimalistic, o evoluție serioasă față de butucănosul HTC Sensation. HTC One X măsoară 8.9 mm în grosime, cântărește 130 de grame și vine cu baterie incorporată și fără slot microSD. El este ușor curbat și are o carcasă din policarbonat, iar în partea sa superioară descoperim jackul audio, butonul On/OFF și în partea din spate camera de 8 megapixeli și slotul microSIM care necesită un obiect ascuțit pentru a fi deschis, exact ca iPhone-urile.

HTC One X spate

HTC One X lateral

HTC One X top

Terminalul are în partea laterală portul microUSB și în partea opusă butoanele de volum, toate integrate discret și păstrând alura elegantă a smartphone-ului. în partea de jos spate a device-ului găsim difuzorul său cu inscripția Beats Audio lângă, iar sus și jos avem câte un microfon încorporat, pentru anularea zgomotului de fond. Fațada este marcată de ecranul HD de 4.7 inch, plus cameră frontală de 1.3 megapixeli și butoanele capacitive, acelea 3 impuse de Android 4.0: Back, Home și cel de Multitasking.

HTC One X mobilissimo

După cum am spus am fost impresionat de designul acestui telefon, care în ciuda mărimii ecranului stă foarte bine în palmă și integrează într-un mod foarte interesant lentila camerei. Trecând la display, avem aici un Super IPS LCD 2 de 4.7 inch, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli și densitate de 312 ppi, plus protecție Gorilla Glass. Ecranul arăta foarte bine, este luminos, are culorii vii și e un rival pe măsură unui Super AMOLED, deși nu este încă la nivelul său. Alte dotări ale acestui prim telefon quad-core din România includ 1 GB RAM, 32 GB memorie internă (fără slot microSD), dintre care 26 GB accesibili utilizatorului.

Benchmark Quadrant HTC One X

Sub carcasa superbă de culoare albă se ascunde un procesor quad-core Nvidia Tegra 3 de 1.5 GHz, iar specificațiile includ și accelerometru, giroscop, senzor de proximitate și busola digitală. La capitolul conectivitate avem HSDPA de 21 Mbps, WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC și microUSB 2.0. și dacă tot am menționat procesorul, aflați că telefonul scoate în jur de 4500 - 4600 de puncte în benchmark-ul Quadrant și 11.200 în cel AnTuTu. Imaginați-vă că în urmă cu un an HTC Sensation scoatea 2013 puncte în testele noastre Quadrant, iar Samsung Galaxy S II 3113. Dacă adăugăm update-uri în ecuție și Android 4.0, ele vor scoate mai mult și chiar și în aceste condiții HTC One X are performanțe mult mai bune.

HTC One X din lateral

Bateria nou-venitului este o unitate Li-Polymer de 1800 mAh, care asigură cam 2 zile de funcționare, o gură de oxigen după Xperia S cel dezamăgitor cu o singură zi de utilizare. Mai avem și radio FM stereo la dispoziție și dacă vreți voi pune eficiența bateriei pe seama procesorului Tegra 3, care a oferit o durată de viață bună și pe tableta ASUS Transformer Prime. Trecem acum la aspectul despre care aș putea să vorbesc o zi întreagă: camera lui HTC One X. Până în acest an HTC-urile erau cunoscute drept smartphone-uri bune, dar cu camere nu atât de performante. Ei bine, seria One schimbă acesta percepție. Avem la dispoziție un senzor de 8 megapixeli, care suporta captura 1080p la 30 fps și avem și o interfață a camerei total nouă.

Camera lui HTC One X

Aceasta oferă posibilitatea de a porni o filmare sau a fotografia în același timp, fără a mai fi nevoie să pierdem câteva secunde să apăsăm pe un slider virtual să trecem în modul de filmare. în plus, putem face fotografii în vreme ce filmăm, sau chiar în vreme ce vizionăm un clip video, realizând astfel o captură din clip. Camera dispune și de HDR, captura slow motion, noi efecte de culoare și este foarte, foarte rapidă. Durează 0.7 pentru realizarea primei fotografii și apoi 0.2 secunde între următoarele cadre. Meritul aparține tehnologiei ImageSense aici, dar haideți să lăsăm pozele să vorbească. Iată mostre foto:

Mostre foto HTC One X

Aflați că am avut și niște probleme in timp ce încercam să folosim camera, a apărut din senin o banda care flickerea, după cum ați aflat aici, dar a dispărut după ce am realizat update-ul OTA oferit de HTC (sau cel puțin nu a mai apărut problema de atunci). în ce privește captura video, aveți mai jos o mostră și permiteți-mi să nu fiu chiar impresionat de această captură, care are framerate-ul inferior celui de pe Nokia Lumia 800, de exemplu. De remarcat și faptul că HTC One X oferă și captură foto în rafală, cu acel mod Burst care dă naștere la o succesiune interesantă de poze.

Trecând la experiența audio, mi s-a părut că difuzorul din spate nu se aude atât de tare și clar pe cât aș dori (totuși mai tare decât Galaxy Nexus de exemplu), dar la căști nu am nimic de obiectat, deși ele nu sunt modele Beats, cum mă așteptam. La capiolul video totul arată excelent pe ecranul mare și cu rezoluție 720p, atât jocurile, cât și filmele. Din păcate telefonul suportă doar formaturile MP4 și 3GP și nu oferă suport și pentru AVI, cel puțin până nu instalăm un player din Play Store. în privința software-ului, avem aici la dispoziție tandemul Android 4.0 + HTC Sense 4.0. Noul Sense aduce o experiență minimalistă, fără acele briz-briz-uri care nu erau necesare pe versiunile precedente. Spre exemplu, a dispărut caruselul 3D, dar a apărut un meniu eficient de widgeturi (stil ICS), care vă permite să le plasați unde și cum doriți. Widgeturile se redimensionează și trecând la lista de aplicații, ea include acum și o trimitere către Play Store în partea superioară. Dacă sunteți în căutarea meniului de setări, el se afla acum în bara de notificări și oferă și acele slidere pentru conectivitate și acele Quick Settings pe care le găsim la unele telefoane direct în bară de notificări.

HTC One X - casti din dotare

Multitasking-ul de pe HTC One X este cel din Android 4.0 văzut și pe Galaxy Nexus, dar cu o interfață mai atractivă, cu thumbnail-uri mult mai mari pentru fiecare aplicație, servind ca preview pentru ea. Widgeturile sunt acum noi și mai multe și variate și avem și un browser care arăta foarte bine și se mișcă rapid. Telefonul vine la pachet cu Dropbox, un PDF viewever, HTC Hub, HTC Watch (care nu funcționează în România) și un editor de filme pe care îl vedeți în acțiune în recenzia noastră video. îmi amintește ușor de iMovie Trailer acesta, dar doar puțin, deoarece opțiunile sunt mult mai limitate.

recenzie htc one x

în ce privește performanța per total a telefonului, pot spune că nu m-am lovit de lag sau vreo "împiedicare" a vreunei aplicații și mai ales după update-ul OTA de ieri, totul ar trebui să meargă ca uns. Avem și un Task Manager, dacă vă simțiți economicoși cu resursele noului telefon. și acum a venit momentul verdictului, nu înainte de va spune încă o dată că One X este un mare pas în față pentru HTC.

Iată ce plusuri are acest telefon:

  • designul proaspăt, inovator și plăcut privirii
  • procesor destul de performant, specificații în ton cu trendurile din 2012
  • camera de calitate, mai ales după update, funcții variate, rapiditate crescută, interfață nouă
  • o interfață proaspătă, care a scăpat de funcții inutile și care e mai eficientă
  • calitatea ecranului este foarte bună
  • durata bateriei

și ca minusuri am găsit următoarele:

  • volumul și claritatea difuzorului puteau fi mai bune
  • lipsa de slot microSD, dar nu neapărat, deoarece aveți 32 GB + Dropbox
  • bugul inițial al camerei (corectat de update, deși pe XDA Developers mai sunt utilizatori care se plâng)
  • captura video nu e chiar la înălțimea așteptărilor mele (framerate-ul uneori nu atinge 30 fps)

La capitolul design, telefonul primește nota 9+, la hardware tot un 9 și la interfața 9 din nou, deci nota acestui smartphone quad-core este 9 în acest moment și îl declarăm candidat solid la titlul de Telefonul Anului. Nu uitați să vizionați recenzia noastră, acum într-un format mai compact și mai concis și să aruncați o privire pe Forumul Mobilissimo.ro pentru detalii și impresii în plus despre HTC One X!

în final aflați că telefonul poate fi cumparat cu 2.639 lei de la evoMAG.ro, cărora le mulțumim că ni l-au furnizat în teste.

Review HTC One X:

HTC One X
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×