Review Allview S1 TyTan Dual SIM (Introducere, Video Review)

3.957 ori
<b>Review Allview S1 TyTan Dual SIM</b>Va mai amintiti reclama Cosmote care rula nu de mult la TV, in care un biet utilizator purta la el&nbsp; 3 telefoane ? Ei bine,&nbsp; noi am gasit o noua solutie pentru acel om, si multi altii in situatia sa si anume telefonul Dual Sim Allview S1...

Introducere

Va mai amintiti reclama Cosmote care rula nu de mult la TV, in care un biet utilizator purta la el  3 telefoane ? Ei bine,  noi am gasit o noua solutie pentru acel om, si multi altii in situatia sa si anume telefonul Dual Sim Allview S1 TyTan.  Acesta a fost lansat in Romania in luna Aprilie, si este printre putinele telefoane Dual sim disponibile in tara noastra si cu siguranta cel mai ieftin de acest gen.

Incepem cu inceputul, continutul cutiei frumos colorate. Inauntru veti gasi telefonul, incarcatorul, un handsfree si o surpriza foarte placuta, inca o baterie de rezerva. La prima vedere puteti spune ca avem de-a face cu un telefon ideal pentru piata Romanesaca, destul de mare si un pic greoi. Marimea este de 105 x 50.2 x 20.1 mm, iar greutatea este de 124 grame. Privind telefonul mai indeaproape, veti constata ca partea frontala este metalica, spre deosebire de cea din spate, care este din plastic, totusi putem sa-l categorizam ca un terminal elegant si placut la atingere. Veti gasi un slot T-Flash, adica microSD, 2 butoane pentru reglarea volumului si slotul de incarcare/handsfree/conexiune pe lista sa de dotari.

Terminalul este de tip slider, de aici si primul inconvenient: dupa cum vedeti, cu telefonul deschis, persoanele cu degete mai maricele, vor fi incomodate in folosirea primului rand de taste. Nu este imposibil, ci doar incomod, iar pentru a intelege mai bine, precizam ca este vorba despre cei 1-2 milimetri cu care ecranul ar trebui sa culiseze mai sus. Display-ul este un TFT cu capacitatea de a reda 262.000 de culori,  mai mult decat suficient pentru marimea sa. Culoriile sunt vii, luminoase si placute. O dilema pe care o avem in continuare este capacitatea memoriei telefonului. Nu putem sa va spunem exact cat are din fabrica. Dupa cum puteti vedea si pe pagina producatorului, beneficiati fie de 256 + 64 Mbits, fie de 64 + 32 Mbits, dar ce este sigur este ca modelul testat de noi are disponibili doar  2 mbits de memorie interna.

Este incredibil de putin, dar din fericire, slotul microSD a permis folosirea unui card de 2GB fara probleme.  In rest telefonul are un aspect placut, ingrijit, fara excese si kitsch-uri.  Cu clapeta inchisa, veti avea acces la cele mai importante 6 butoane, si dispozitivul de navigare. Dupa cum observati, dispuneti de  2 butoane pentru apelare, astfel veti putea  selecta cu usurinta cartela de pe care doriti sa efectuati apelul. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu telefoanele DualSim, cele doua cartele  sunt active in acelasi timp, putand fi efectuate si primi telefoane de pe ambele, ne fiind necesar sa faceti switch intre ele.

Haideti sa aruncam o privire asupra meniului si sa exploram mai departe telefonul. In primul rand ne-a placut ideea ca se poate folosi telefonul fara a deschide clapeta. Sa vorbim putin si despre camera handsetului. Calitatea pozelor nu este stralucita, dar nici oribila, e una chiar acceptabila pentru cei 2 megapixeli de care dispune S1 TyTan. Una peste alta, beneficiati de o sumedenie de optiuni precum efecte de alb/negru, sepia, setari de luminozitate si multe alte variabile care va vor tine ocupati o perioada buna de timp.

Retineti faptul ca aceasta camera nu poate fi pornita in timp ce telefonul este inchis, a se intelege "tastatura blocata", totusi, dupa ce l-ati pornit prin slide, veti putea face poze chiar si daca-l glisati la loc. Camera poate fi activata si prin apasarea in sus a butonului din partea frontala. Aveti insa grija sa selectati optiunea de a salva pozele pe card, altfel nu veti putea face mai mult de 1, 2 poze la rezolutie maxima. Mergem mai departe in meniul Service, unde gasim toate setarile de conectivitate.

Allview S1 Tytan

Din nefericire aici ne lovim de cea mai spinoasa problema a telefonului, lipsa conectivitatii 3G, terminalul dispunand numai de GPRS. Si lipsa unui browser HTTP este destul de importanta,  dar ne consolam cu ideea ca am sarit peste o etapa a testarii, de obicei frustranta daca browserul este sub-mediocru.  Am incercat sa instalam Opera Mini, dar  lipsa suportului Java ne-a impiedicat sa o facem. Totusi daca e sa ne luam dupa pret, nu putem sa fim prea critici pentru aceste neajunsuri, care probabil la viitoarele modele vor fi luate in considerare!

Ce mai trebuie mentionat este faptul ca setarile pentru marii operatori dim Romania sunt presetate, si sunt usor de selectat si activat. Trecand la playerul audio putem spune ca avem parte de o surpriza placuta. Playlistul este totusi mai greu de organizat, asta pana nu va dati seama ca fisierele MP3 trebuie sa se afle intr-un anumit folder de pe card. Altfel, nu avem decat laude pentru player si telefon. Volumul este mai mult decat satisfacator, interfata arata foarte bine, este animata, ba chiar mai mult, aveti posibilitatea de a seta si cateva optiuni ale egalizatorului.

Singurul lucru care merita mentionat in cazul meniurilor Call history, messages si phone book este faptul ca toate acestea sunt tinute separate pentru fiecare SIM, exceptie facand agenda, care pe langa simuri, afiseaza si o lista de contacte specifica telefonului. Urmatorul meniu asupra caruia ne oprim este cel de inregistrare video.  Din nou aceasi problema ca si la camera foto. Optiuni peste optiuni, dar totusi o calitate acceptabila, si o interfata placuta si facila. Cu un plus mare pentru faptul ca fiserele filmate se salveaza si in format Mpeg4! La video player nu este mare lucru de spus, in afara de faptul ca ni se pare complet. In cazul image viewer-ului, trebuie sa mentionam faptul ca pozele sunt prezentate in forma de thumbnail, ceea ce este util in cazul in care doriti sa gasiti rapid o imagine anume.

Allview S1 Tytan

Trecand la meniul email, care dispune atat de optiunea POP3 cat si de optiunea IMAP., trebuie sa mentionam ca handsetul nu dispune de tastatura QWERTY, astfel ca scrierea mailurilor nu este simpla, dar totusi necesara. In meniul organizer, veti gasi urmatoarele functii: Calendarul, o lista "TO-DO", Alarma, un ceas global, un calculator simplu, un convertor de unitati, un convertor de valuta, un calculator de masa corporala, si un calendar special pentru doamne. Urmatorul meniu, cel multimedia, ascunde cateva functii foarte interesante, si totodata utile. Primul este un editor foto, cu care puteti edita imagini, adauga rame, decupa din ele, micsora etc. Puteti imparti ecranul in maxim 9 sectiuni pentru a vizualiza pozele dorite.

Daca doriti sa aratati pozele din vacanta cuiva, veti folosi optiunea slideshow, selectand un folder cu poze, care vor fi afisate in functie de setarile dumneavoastra. Trecand mai departe, sound recorderul este destul de previbizil si functioneaza fara probleme. Nici la capitolul jocuri, acest terminal nu e rau. Aveti la dispozitie 2 clasice: un tetris si un joc puzzle, unde trebuie sa reconstituiti o poza. Folosind meniul file manager aveti acces atat la memoria telefonului, cat si la card. Singura neplacere este faptul ca navigarea este ingreunata fara motiv de faptul ca va trebui sa apasati de doua ori pe un buton pentru a deschide un folder, deoarece la prima apasare apare un meniu de optiuni.

Analiza meniurilor acestui handset se incheie aici, asa ca haideti sa discutam despre cateva feature-uri care va pot descuraja atunci cand decideti sa cumparati acest terminal.
Cel mai mare neajuns este evident lipsa conectivitatii 3G si implicit functille care i se alatura "by default", cu mentiunea ca pretul lui S1 Tytan, nu obliga la 3G! Chit ca telefonul functioneaza impecabil in toate retelele, operatorii din Romania inca nu au date despre acest terminal, asa ca atunci cand ii sunati vis-a-vis de setarile GPRS, nu veti primi raspunsuri clare, deci sunteti mai mult sau mai putin pe cont propriu. Exista presetate insa cateva conexiuni, pe Vodafone merg fara probleme, in reteaua Orange insa n-am reusit sa setam telefonul pentru WAP.

Daca vreti sa folositi acest terminal pentru mai mult decat pe un telefon de baza, memoria interna va fi o problema, dar un card miniSD va rezolva necazul. In ce priveste calitatea audio am observat ca in anumite cazuri exista un ecou destul de neplacut in timpul convorbirii, totusi tindem sa credem ca e o problema de retea, intrucat am observat-o doar in reteaua Orange. Acest fenomen insa nu este  constant, pentru a fi o problema grava. Lipsa browserului HTTP si a suportului JAVA sunt neajunsuri notabile daca doriti sa navigati pe internet, dar avand in vedere lipsa 3G, experienta ar lasa de dorit oricum.

Sa nu uitam de tastele 1,2,3 si lipsa unui speaker intern, aici incheindu-se lista criticilor noastre. Sinceri sa fim,  la un telefon de 6 milioane jumatate branduit in Romania nu ne asteptam ca lista de probleme si neajunsuri sa fie atat de scurta, iar cea cu laude atat de lunga. Deci, urmeaza PLUS-urile. Ecranul este foarte viu colorat, suporta un contrast foarte bun, feature pe care il veti aprecia cand vizionati poze facute cu alta camera decat cea integrata. Nu am intampinat nici un fel de problema la capitolul software, iar aplicatiile sunt bine implementate, in vreme ce interfata are un aspect foarte placut si deloc monoton.

Semnalul este foarte bun, mai bun decat in cazul multor branduri consacrate, designul este simplu, si totusi elegant, fara taste inutile pe partea frontala sau margine. De mentionat este  si multitudinea de aplicatii disponibile pe acest telefon. Atuul principal este faptul ca veti scapa de chinul de a utiliza doua telefoane, folosind doar acest model dual SIM.

In concluzie, ne declaram impresionati, fara sa avem mustrari de constiinta si va recomandam calduros acest telefon, cu atat mai mult, in cazul in care nu doriti sa accesati internetul, dar doriti sa renuntati in a folosi doua telefoane pentru doua retele diferite.

Multumim firmei Visual Fan SRL, pentru terminalul pus la dispozitie pentru recenzie si va invitam sa cumparati telefonul Allwiev S1 Tytan de pe site-ul: www.allview.ro

Video Review

  • 1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×