Review Allview P5 Alldro - telefon dual SIM dual core cu interfață personalizabilă, sonorizare Yamaha de top (Video)

12.665 ori
<b>Review Allview P5 Alldro - telefon dual SIM dual core cu interfață personalizabilă, sonorizare Yamaha de top (Video)</b>Allview P5 Alldro a fost lansat luna trecută și a primit un video review detaliat pe care l-ați văzut pe canalul nostru deja, dar iată că acum ne ocupăm de recenzia sa în format text, după o perioadă mai ocupată. Avem de-a face aici cu un...

Allview P5 Alldro a fost lansat luna trecută și a primit un video review detaliat pe care l-ați văzut pe canalul nostru deja, dar iată că acum ne ocupăm de recenzia sa în format text, după o perioadă mai ocupată. Avem de-a face aici cu un terminal care costă 999 lei, primit în teste de la Allview și care reprezintă un combo interesant de telefon dual core cu dual SIM.

Terminalul rulează Android 4.0.4 și pune la bătaie un design ce amintește de HTC One X combinat cu Samsung Galaxy S II. Aderența carcasei se remarcă din start și o privire rapidă ne dezvăluie un inel metalic în jurul telefonului și un look per total arătos. în partea superioară avem jackul audio și portul microUSB, în vreme ce în spate se afla difuzorul, camera de 8 megapixeli și blițul LED, iar lateral avem butoanele de volum și pe cel On/OFF, ambele pe aceeași parte, cea dreaptă.

Allview P5 Alldro

Capacul spate se scoate destul de ușor și ascunde cele două sloturi SIM, slotul microSD și bateria telefonului. Allview P5 Alldro măsoară 9.8 mm în grosime și cântărește 134 de grame. în partea frontală ne întâmpină display-ul, camera frontală și 3 butoane capacitive sub ecran. Trecând la zona de hardware, telefonul dual core dual SIM de la Allview încorporează un display touch de 4.3 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, un IPS LCD cu densitate a pixelilor de 240 DPI.

Specificatii Allview P5 Alldro

Ecranul adopta tehnologia One Glass Solution, afișează 16 milioane de culori și este protejat de Gorilla Glass. Creierul terminalului este un procesor dual core ARM Cortex A9 de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX 531. în ce privește memoria, avem la dispoziție 4 GB memorie internă, din care disponibili doar 2 GB pentru utilizatori. 512 MB RAM, suport microSD până la 32 GB și suport dual SIM/ dual standby întregesc lista de dotări ale acestui handset. Allview P5 Alldro permite realizarea de apeluri pe SIM 1 în vreme ce faceți trafic de date pe SIM 2 și viceversa.

Aflați că P5 Alldro aduce și un microfon dual cu reducere a zgomotului de fond, dispune și de AGPS, senzor de proximitate, busola, accelerometru, radio FM stereo și suport HSDPA cu viteza de download de 7.2 Mbps. Telefonul oferă și funcția de hotspot WiFI și suporta și DLNA și Bluetooth 3.0. Bateria acestui device este o unitate Li-Ion de 1800 mAh, care ne-a oferit cam o zi de utilizare normală, sau 4 ore de playback video HD dacă vreți. Aceeași baterie oferă și aproximativ 300 de minute de convorbiri.

Allview P5 Alldro audio

Trecând la zona audio, aceasta este punctul forte al terminalului, care beneficiază de amplificator audio Yamaha și suport pentru numeroase formaturi media, de la WMA la WAV și de la FLAC la OGG. Calitatea difuzoarelor e fantastică, avem un bas foarte bun, iar căștile se aud excelent, poate chiar peste cele Beats pe HTC-uri. Volumul este uriaș la acest telefon și difuzoarele pot acoperi o conversație.

Camera lui Allview P5 Alldro

La playback-ul video am fost ușor dezamăgit de faptul că telefonul suporta doar playback 720p și de faptul că unghiurile de vizualizare nu sunt chiar cele mai bune, dar măcar ecranul este destul de luminos. Trecând la cameră, avem aici un senzor de 8 megapixeli clar inferior celui de pe Allview P4 Alldro, care era împrumutat de la modelul de iPhone de anul trecut. Camera lui P5 vine cu stabilizator de imagine, detectare facială, touch focus, geotagging și un HDR care se descurcă chiar admirabil, după cum se vede la fotografia statuii de mai jos.

Camera lui P5 vine cu stabilizator de imagine, detectare facială, touch focus, geotagging și un HDR

La captura video aveți o mostră mai jos și puteți filma doar 720p la 30 fps, cu un rezultat care nu prea m-a impresionat.

în ce privește sistemul de operare, Android 4.0.4 are aplicat peste așa numitul Allview UI. E vorba despre o colecție de teme, iconuri și un lockscreen tipic pentru Allview, o personalizare binevenită din partea companiei romanești. Puteți alege o varietate de fundaluri și teme, plus seturi de iconuri și puteți amesteca diferite template-uri pentru a obține o interfață proprie. O altă personalizare este posibilitatea de a declanșa bară de notificări din Android doar cu un swipe pe ecran de sus în jos, fără a trage bară de notificări din partea superioară, că de obicei. Evident și varianta standard de gest este disponibilă...

Recenzie Allview P5 Alldro

Observați și că în zona de aplicații nu mai este unificata și zona de widgeturi, care acum e declanșată atunci când țineți apăsat pe ecran. în zona de setări SIM veți afla și că doar unul dintre SIM-urile introduse de voi poate funcționa în regim 3G. Alte setări de SIM includ posibilitatea de a asocia un nume și o culoare tipică fiecărei cartele. și acum să vedem ce poate Allview P5 Alldro la capitolul benchmark. Am decis să îl comparăm pe Allview P5 Alldro cu Allview P4 Alldro și chiar cu HTC Sensation XE, prin prisma prețului dublu, procesorului dual core și căștilor bune, similare cu cele ale lui P5.

Allview P5 Alldro 2585 puncte În Quadrant

Veți vedea din start că rezultatele nu sunt foarte diferite între aceste modele. Spre exemplu, Allview P5 Alldro obține 2585 puncte în Quadrant, față de 2344 puncte, cât scoate P4 Alldro, sau 2064 cât obține HTC Sensation XE. Allview P5 Alldro obține 5656 puncte în AnTuTU, față de 3914 ale lui P4, iar HTC Sensation XE ajunge la 5174 puncte. în NenaMark 2 lucrurile sunt destul de apropiate, cu P5 Alldro la 23.2 FPS și P4 Alldro la 24.3 FPS. în Vellamo scorurile sunt din nou apropiate, cu 1158 pentru P5 Alldro, 1215 puncte pentru P4 și 1166 pentru HTC Sensation XE. în cele din urmă în testul Browsermark triumfa P5 Alldro, cel puțin față de P4, obținând 85.000 de puncte față de 51.000.

Review Allview P5 Alldro Mobilissimo.ro

V-am prezentat și browserul web, care se mișca destul de rapid și tastatura virtuală, care e comodă. De remarcat și prezența lui Bitdefender Mobile Security Premium la bordul telefonului și a butoanelor tip slider pentru conectivitate în bară de notificări. Funcția de telefonie este și ea prezentată și trebuie să recunosc că telefonul se aude excelent și microfoanele pentru anularea zgomotului de fond chiar funcționează și o fac bine. Experiența totală a telefonului a fost una bună, fără lag și fără probleme, așa că hai să trecem la verdict.

Iată aspectele pe care le-am apreciat la acest telefon dual core de la Allview:

  • prețul de 999 lei e foarte atractiv, pentru un dual SIM dual core
  • amplificatorul audio Yamaha își face treaba foarte bine
  • designul telefonului este plăcut, aspect premium
  • telefon dual SIM cu transfer de date și apel simultan
  • personalizarea din Android 4.0.4 cu noi teme, iconuri și gesturi
  • ecran decent, în afară de unghiuri de vizualizare

și iată și aspecte negative:

  • cameră sub cea lui Alldro P4
  • playback doar 720p
  • GPU slab
  • taste capacitive care nu răspund mereu bine la comenzi
  • fără setări audio aparent
  • fără posibilitatea de screenshot cu combinații de butoane

Astfel, îi acordăm lui Allview P5 Alldro nota 8.7 din 10 pentru design, 8 pentru hardware și 9 pentru OS și UI. Nota totală este de 8.56 din 10 și le mulțumim celor de la Allview pentru acest telefon trimis în teste. Dacă mă întrebați, Allview P4 Alldro pare a fi o ofertă mai bună în acest moment, iar dacă P5 ar primi încă 512 MB RAM, o cameră mai bună și Jelly Bean ar fi best buy-ul momentului. Dar există întotdeauna P6...

Găsiți telefonul la prețul de 999 lei pe site-ul evoMAG.ro.

Review Allview P5 Alldro
 

Allview P5 AllDro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×