POCO X3 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

9.601 ori
<b>POCO X3 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Poco X3 Pro a ajuns la mine în urmă cu câteva zile, iar încă de atunci l-am purtat cu mine peste tot, în fiecare zi. După succesul modelului X3, unul dintre cele mai accesibile midrange-uri de pe piață, compania a lansat un upgrade al acestuia, care vine

Introducere

Poco X3 Pro a ajuns la mine în urmă cu câteva zile, iar încă de atunci l-am purtat cu mine peste tot, în fiecare zi. După succesul modelului X3, unul dintre cele mai accesibile midrange-uri de pe piață, compania a lansat un upgrade al acestuia, care vine cu un procesor îmbunătățit, Snapdragon 860, cu 6 sau 8GB RAM și cu 128 sau 256GB stocare UFS 3.1. 

POCO X3 Pro

Telefonul adoptă un design similar cu cel al modelului original, ceea ce nu este neapărat rău. Avem sticlă în partea frontală, în timp ce rama și spatele sunt realizate din plastic. Ecranul este unul IPS de 6.67 inch, cu o rezoluție Full HD+ și cu o rată de refresh de 120Hz. De asemenea, aici primim o baterie imensă, de 5160mAh, care are rolul de a propulsa telefonul chiar și două zile. Încărcarea rapidă la 33W este și ea binevenită, după cum veți vedea mai târziu în cadrul recenziei.

Caracteristici similare vedem doar pe smartphone-uri ce costă cel puțin 700 de euro, însă nu este cazul aici. Prețul pentru acest terminal este de doar 999 lei. Impresionant, nu?

E clar că așteptările sunt mari, specificațiile fiind excelente pe hârtie. Totuși, cum se comportă el în utilizarea de zi cu zi? Ei bine, eu l-am luat alături de mine într-o scurtă călătorie prin Moldova, iar asta este exact ceea ce veți afla în cadrul acestei recenzii.

Design POCO X3 Pro

Construcție din plastic și ecran cu acoperire Gorilla Glass 6

Poco X3 Pro este un telefon ce adoptă o construcție realizată în mare parte din plastic. Desigur că acest material a fost ales pentru a reduce semnificativ costurile și pentru a face telefonul să ajungă pe piață la un preț mai mic. Însă feeling-ul în utilizare nu este unul rău, device-ul fiind destul de greu, cântărind undeva la 215g

Video-review Poco X3 Pro, secțiunea Design

Grosimea dispozitivului este una destul de mare, de 9.4mm, foarte aproape de limita de 1 cm. Acest lucru se datorează bateriei enorme din interior, care, așa cum veți afla în secțiunea dedicată, va propulsa device-ul pentru un timp îndelungat.

Partea frontală este cea unde nu s-au făcut mari compromisuri. Discutăm aici despre sticlă Gorilla Glass 6, care va oferi device-ului o durabilitate crescută în timp. Pe lângă toate acestea, Poco X3 Pro vine și cu o certificare pentru rezistența la apă și praf, fiindu-i acordat standardul IP53. Acest lucru înseamnă că telefonul nu este pregătit pentru mers la piscină, însă va rezista fără probleme la splash-uri sau la praf.

Design-ul lui Poco X3 Pro mă duce imediat cu gândul la Poco X3, unul dintre cele mai apreciate midrange-uri de anul acesta. Deși nu este cel mai elegant telefon pe care l-am testat, sunt sigur că printre cititiorii noștri vor exista oameni care vor aprecia liniile și elementele de design ale acestui telefon.

Display POCO X3 Pro

Display cu rată de refresh de 120Hz și culori precise

Când vine vorba de display, Poco X3 Pro stă destul de bine la acest capitol. Avem aici un ecran de 6.67”, IPS, cu o rezoluție de 1080x2400 de pixeli. 

Video-review Poco X3 Pro, secțiunea Display

Ceea ce este cu adevărat atractiv la acest display este rata de refresh de 120Hz care, îmbinată cu performanța dispozitivului, reușește să îmbunătățească semnificativ experiența de utilizare. Aici găsim și suport pentru HDR10, ceea ce este de apreciat.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 561.POCO X3 Pro348 (LUX)
  • 562.Nokia X20 5G348 (LUX)
  • 563.Huawei P8346 (LUX)
  • 564.LG G3343 (LUX)
  • 565.TCL PLEX342 (LUX)
  • 566.Allview X2 Soul Lite341 (LUX)
  • 567.Huawei Honor 8X341 (LUX)
  • 568.Huawei Honor 7340 (LUX)
  • 569.Huawei P smart 2021339 (LUX)

În testele noastre, display-ul a reușit să ofere o luminozitate maximă de 348 de lux, ceea ce nu este prea impresionant. În lumina directă a soarelui va fi puțin mai greu de văzut conținutul afișat pe ecran. Observăm și o inconsistență la modul în care lumina este distribuită pe suprafața dispozitivului, partea de jos fiind mai puțin luminată decât restul display-ului.

Totuși, culorile sunt bune, iar atunci când soarele nu este o piedică pentru acest ecran, telefonul oferă o experiență de vizualizare bună. Avem aici și un Sunlight Mode pentru a oferi un boost luminozității, la care se adaugă și posibilitatea de a personaliza afișarea culorilor. 

Per total, display-ul lui Poco X3 Pro este unul bun. Nu excelează la vreun capitol și nu iese în evidență, însă pentru utilizatorul obișnuit ar trebui să fie mai mult decât suficient.

  • 1234
POCO X3 Pro8,3210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×