OnePlus Nord 2T 5G review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.175 ori
<b>OnePlus Nord 2T 5G review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>OnePlus a lansat în mai 2022 două telefoane OnePlus Nord, OnePlus Nord 2T 5G şi OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. Cel mai puternic şi mai interesant dintre ele este OnePlus Nord 2T 5G, care inaugurează procesorul MediaTek Dimensity 1300, după modelul

Introducere

OnePlus a lansat în mai 2022 două telefoane OnePlus Nord, OnePlus Nord 2T 5G şi OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. Cel mai puternic şi mai interesant dintre ele este OnePlus Nord 2T 5G, care inaugurează procesorul MediaTek Dimensity 1300, după modelul lui OnePlus Nord 2 anul trecut, care inaugurase MediaTek Dimensity 1200. 

Aduce şi un nou design pentru camera principală, dar şi butonul slider Mute, asociat de obicei flagshipurilor OnePlus. Bănuiala mea e că acesta este un "semi succesor" pentru OnePlus Nord 2, deoarece presimt că o să avem şi un OnePlus Nord 3.

Uitându-mă la 2T şi testându-l, mi-am dat seama că e un caz clasic de telefon midrange care împrumută de la flagship-uri şi mă uit la senzorul principal de 50 MP cu stabilizare optică şi la încărcarea de 80W, aceasta din urmă clar luată de la OnePlus 10 Pro

Designul e arătos, există o alură de telefon scump şi am aşteptări până la Lună când vine vorba de gaming, mai ales că acum avem şi Apex Legends Mobile şi Diablo Immortal pentru teste. OnePlus Nord 2T porneşte de la 2099 lei pentru versiunea cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare, iar cea cu 12 GB RAM şi 256 GB stocare costă 2499 lei.

Design OnePlus Nord 2T

Materiale de calitate, luciu şi un modul foto cu design nou

Privind designul vă spun din capul locului că acest OnePlus te-ar putea induce în eroare şi să crezi că aparţine unui alt brand decât OnePlus. Aşa mult s-a schimbat designul camerei din spate. Privit totuşi din faţă şi văzând acel buton Mute îţi mai revine inima la loc şi ştii la ce te înhami. Telefonul este realizat din materiale de calitate, sticla în faţă şi în spate şi o ramă din plastic care arată precum metalul. 

Video-review OnePlus Nord 2T, secțiunea Design

De altfel tot telefonul e lucios și cu toate acestea nu se prind amprentele de el datorită finisajului. Avem în cutie şi o husă din silicon mată în cutia telefonului, una care are şi un model de romb, plus striaţii, să fie mai interesantă. Acest terminal are şi ceva greutate (190 de grame), datorită sticlei şi a bateriei de 4500 mAh, suficient cât să ai impresia că ai de-a face cu un telefon serios aici, nu orice midrange.

Măsoară 8.2 mm în talie şi nu are vreo certificare IP de care să ştim noi (unele surse spun că ar avea totuşi certificare IPX4). E drept că SIM tray-ul are totuşi un sigiliu, deci e iar o chestiune de economie făcută necumpărând certificarea IP. 

Designul spatelui se face uşor remarcat şi asta în special datorită modulului camerei din spate, care în afară că se afişează ca o cifră "8" într-un chenar, are o parte circulară jos cu un aranjament de camere asimetric. O alegere insolită, dar care îl face identificabil.

Terminalul este disponibil pe 2 nuanţe, Gray Shadow şi Jade Fog şi noi o avem pe cea din urmă, care duce puţin spre verde. Aş zice că telefonul e cam alunecos şi fata de alte telefoane cu diagonală de 6.43 inch pe care le-am manevrat uşor cu o mână, aici parcă îl manevram un pic mai greu, ca unul de 6.5 sau 6.6 inch să zicem.

Spatele are curburi laterale pentru o priză mai bună, iar butoanele sunt pic mai sus decât aş dori pe lateral. 

Display OnePlus Nord 2T

Satisfăcător la filme şi jocuri, bine iluminat

Am spus-o şi o voi mai spune: 6.43 inch este noul "sweet spot" nouă diagonală cheie, care e suficient de mică încât să poţi folosi telefonul cu o mână şi suficient de mare cât să consumi filme şi jocuri pe dispozitiv. Aici avem parte de un panou AMOLED de 6.43 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9, refresh rate de 90 Hz şi protecţie Gorilla Glass 5. 

Video-review OnePlus Nord 2T, secțiunea Display

Pe lângă această avem şi protecţie de plastic aplicată din fabrică. Ecranul este certificat HDR10+, are suport pentru culori sRGB, Display P3. Aduce şi Dark Mode, Ambient Display, AI Color Enhancement, pentru calibrarea şi mai bună a culorilor. Am pornit câteva clipuri pe YouTube şi câteva jocuri şi vă spun că avem o luminozitate arhisuficientă în bătaia soarelui de vară, culori vii, unghiuri largi de vizualizare. Stă bine la contrast şi are negru adânc şi alb pur. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 241.OnePlus Nord 2T537 (LUX)
  • 242.OPPO A98537 (LUX)
  • 243.Nokia 8536 (LUX)
  • 244.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)
  • 245.Huawei P9 lite (2017)535 (LUX)
  • 246.Sony Xperia X Compact533 (LUX)
  • 247.Apple iPhone 7532 (LUX)
  • 248.Samsung Galaxy Z Flip4530 (LUX)
  • 249.OnePlus Nord CE 5G528 (LUX)

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 537 de LUX. E peste OnePlus Nord 2 5G, cu ai săi 522 LUX, dar şi peste Samsung Galaxy A53 şi vivo V23 5G. Sub realme 9 Pro+ şi Motorola Edge 30 totuşi. Opţiunile şi setările ecranului sunt legate de moduri de culoare (Vivid său Natural), plus un slider de temperatură a culorii, dar avem şi mod Eye Comfort şi un Video Color Boost.

Putem seta refresh rate-ul pe 60 sau 90 Hz şi există şi opţiuni Always On Display, inclusiv una Canvas, care îţi poate crea o schiţă din poză cu tine sau cel drag şi să o pună pe lockscreen în mod AOD.

Ecran mulţumitor, dar ca o menţiune personală simt că se putea merge până la 120 Hz aici cu refresh-ul. Panoul e în mare același cu al predecesorului OnePlus Nord 2. 

  • 123
OnePlus Nord 2T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×