OnePlus a ajuns de la o companie mică şi indie, un proiect de vanitate al unor foşti angajaţi Oppo o firmă respectată în ziua de azi, cu o comunitate foarte solidă în jurul său. E atât de importantă, încât până şi ambalajul şi scrisoarea de la şeful companiei inclusă în pachetul lui OnePlus 6T insistă pe acest aspect.
Minimalismul se regăseşte în ambalaj, software, design, accesorii, iar peste minimalism avem un topping de extra suflet, asigurat de relaţia companiei cu fanii şi comunitatea. Cumperi soft si relaţia cu pasionaţii OnePlus practic.. Telefonul costă 549 de euro, iar dacă folosiţi linkul nostru de referire pentru achiziţie puteţi primi un voucher de 20 de euro pentru accesorii de cumpărat cu telefonul.
Dacă la început părea ciudat să vedem o companie relativ mică lansând două flagship-uri pe an, acum a devenit normal. Iar OnePlus 6T reuşeşte să fie printre cele mai sexy telefoane din 2018 şi parcă face mai puţine compromisuri decât OnePlus 6. A ajuns în top 10 telefoane din 2018 la Mobilissimo.ro, chiar pe locuri fruntaşe şi în această recenzie aflaţi de ce.
Printre cele mai arătoase telefoane din 2018
Finalul de an 2017 a adus în mainstream decupajul in ecran pe iPhone X, hulit pe tot finalul de an şi apoi în prima jumătate a lui 2018. Abia când începusem să ne obişnuim cu el, a început să se transforme. Cea mai nouă iteraţie a sa este decupajul "picătură" sau "lacrimă" şi deja întrezărim următorul trend, cu decupajul mic forat în ecran.
OnePlus 6T are decupajul "lacrimă", inaugurat de compania sora Oppo de altfel şi adoptat hiper rapid şi de alţi rivali chinezi. E poate cel mai discret breton văzut de mine şi nu deranjează deloc la nivel vizual. Telefonul este fabricat din materiale premium, sticlă şi metal, cu sticlă lucioasă în spate în cazul versiunii noastre. Rama metalică e solidă.
Are muchiile ecranului mai puţin curbate decât ale rivalilor, dar în continuare foarte înguste. Aderenta e foarte bună, telefonul este ergonomic, ba chiar surprinzător de ergonomic la 6.41 inch în diagonală. Măsoară 8.2 mm în grosime şi cântăreşte 185 de grame, dimensiunii excelente la acest nivel. Vine pe nuanţele Midnight Black, Midnight Black şi Thunder Purple.
Eu sincer prefer variantele mate de telefon, dar cea lucioasă se amortizează rapid folosind husa oferită la pachet. Spatele e magnet de amprente, deci încă un motiv să folosiţi husa. Din păcate nu avem certificare IP68 pentru apă și praf, dar avem o oarecare certificare la stropire, pe care nu aş paria pe ploaie intensă. Butoanele sunt extrem de comode şi remarcăm şi abordarea old school cu butonul Mute/Silent cu 3 poziţii.
Un telefon superb, subestimat, un Batmobil al telefoanelor din 2018!
Bretonul chiar nu încurca, spaţiul extra e binevenit
OnePlus 6T se prezintă la apel cu un ecran mai mare decât OnePlus 6, cu muchii mai înguste şi breton mai mic. Acolo unde OnePlus 6 propunea un panou de 6.28 inch, vine acest model cu un Optic AMOLED de 6.41 inch.
Oferă o rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi aspect 19.5:9, plus calibrare sRGB şi DCI-P3. Are şi protecţie Gorilla Glass 6 şi panou 2.5D parcă o idee mai puţin curbat decât am văzut la mulţi rivali. Experienţa mea cu acest panou a implicat zeci de ore de gameplay şi de Netflix. Am avut o imagine foarte luminoasă, unghiuri largi de vizualizare, negru adânc, culori perfect calibrate şi contrast satisfăcător.
Există şi colţuri curbate pentru imersivitate şi îmi pare totuşi rău că se pierde şi spaţiul din jurul bretonului în loc să fie umplut cu imagine. Pixelii au aranjament Pentile Matrix conform microscopului nostru, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 575 LUX, o valoare excelentă. E drept că e puţin sub OnePlus 6 şi ai săi 597 LUX.
Test Luminozitate ecran
- 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
- 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
- +
- 199.OnePlus 6T575 (LUX)
- 200.Apple iPhone 6s Plus573 (LUX)
- 201.Motorola Moto G6 Plus573 (LUX)
- 202.Xiaomi 11T573 (LUX)
- 203.Apple iPhone 6570 (LUX)
- 204.realme 8 Pro570 (LUX)
- 205.realme GT Master Edition570 (LUX)
- 206.Apple iPhone SE (2020)569 (LUX)
- 207.Redmi Note 10S569 (LUX)
Pe de altă parte depăşeşte Galaxy Note 8, Pixel 2 XL şi Huawei Mate 20 Pro. Îl mai întrec Huawei P20 Pro şi ASUS ROG Phone. Avem şi setări pentru acest panou, de la Adaptive Brightness la luminozitate, Night Mode şi Reading Mode. Unul va scăpa de lumină albastră şi altul face ecranul mai gălbui pentru a nu obosi ochii la citit.
Avem şi calibrarea acestui display cu multiple opţiuni: Default, sRGB, DCI-P3, Adaptive şi Custom (cald său rece cu slider aferent). Putem şi să ascundem bretonul din setări, avem aplicaţii full screen, Ambient Display, mărimea fontului şi afişajului. Un ecran excelent per total.