Motorola Moto G9 Plus review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

10.865 ori
<b>Motorola Moto G9 Plus review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Motorola a avut un an 2020 special: a lansat primul flagship după 4 ani, Motorola Edge+, şi-a perfecţionat pliabilul cu clapeta şi a extins gamele Moto One şi Moto G, ultima pentru a include şi modele 5G cu preţ accesibil. Dar din seria principală Moto G

Introducere

Motorola a avut un an 2020 special: a lansat primul flagship după 4 ani, Motorola Edge+, şi-a perfecţionat pliabilul cu clapeta şi a extins gamele Moto One şi Moto G, ultima pentru a include şi modele 5G cu preţ accesibil. Dar din seria principală Moto G, cea cu 100 de milioane de unităţi vândute deja, Moto G9 Plus se remarcă drept un telefon special şi în acelaşi timp smartphone-ul midrange cu cel mai mare ecran testat de noi în 2020. Are 6.81 inch şi e clar gândit pentru vizionare de filme şi gaming.

Moto G9 Plus

Are o cameră quad în spate cu AI şi senzor de 64 MP principal, procesor Snapdragon 730G la interior şi a debutat în septembrie 2020, parte a unei colecţii de toamnă-iarnă. Costă de ceva vreme 999 lei la Altex şi vine la pachet cu o pereche de căşti wireless, tot marca Motorola. Aveţi şi o husă oferită în cutie. Disponibil pe albastru Indigo şi Blush/Rose Gold, terminalul se remarcă şi prin bateria mare, cuplată cu o talie pe măsură. E un dispozitiv de cursă lungă, l-am pus la treabă pe final de toamnă şi aflaţi ce poate în rândurile de mai jos.

Design Motorola Moto G9 Plus

Corp solid construit, lucios, cu o cameră cu personalitate

Motorola Moto G9 Plus ar trebui să fie un telefon uriaş, având în vedere diagonală foarte generoasă, de 6.81 inch. Vine în minte imediat o comparaţie cu Nokia 8.3 5G, care are o diagonală similară şi nu a fost chiar uşor de manevrat. Modelul de faţă are o talie de 9.7 mm şi greutate de 223 grame.

Video-review Motorola Moto G9 Plus, secțiunea Design

Telefonul un panou de sticlă în faţă şi unul de plastic în spate, iar rama e tot din plastic. Mi se pare un telefon destul de mare, dar nu exagerat de masiv. E uşor alunecos şi atrage amprente şi grăsime pe spate destul de mult. Din fericire avem husa la pachet, care creşte aderența şi ne salvează de urmele de pe spate. Având în vedere dimensiunea acestui device, e clar faptul că îl vei folosi greu cu o singură mână, mai ales dacă iei în calcul lungimea sa. Degetele nu pot ajunge lejer chiar peste tot pe ecran.  Aici intră în ecuație utilizarea cu 2 mâini. 

Muchiile ecranului sunt destul de groase, iar telefonul e foarte lucios. Modulul camerei are personalitate şi nu iese foarte mult în relief. Moto încearcă şi altceva decât "semnul de exclamare" de la Motorola One Macro cu senzorii aliniaţi în linie şi cu unul separat sau decât modulele circulare.

Butoanele sunt comode, au feedback bun şi nu sunt prea zgomotoase. Construcţia e solidă, iar telefonul vine pe nuanţele Rose Gold şi Indigo Blue. A se remarca şi lipsa stratului protector contra stropirii, care mai apare uneori pe telefoanele Moto, chiar şi cele de 800 de lei.

E şi neclar dacă avem Gorilla Glass în faţă.

Display Motorola Moto G9 Plus

Fără recorduri, acceptabil pentru consum de seriale acasă

Motorola Moto G9 Plus este alături de Nokia 8.3 5G cel mai mare telefon midrange din 2020, ceea ce îl face ideal pentru consumul de filme şi jocuri. Ca atare ecranul devine o piesă de rezistenţă a dotărilor sale. Aici avem un display IPS LCD de 6.81 inch, cu tehnologie LTPS, suport HDR10 şi rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli. Aspectul 20:9 e la posturi şi avem şi orificiu în ecran pentru camera selfie, dar şi muchii cam groase.

Video-review Motorola Moto G9 Plus, secțiunea Display

Pentru un telefon gândit pentru consum video, pot să zic că avem imagini cam spălăcite şi un negru spre gri. Luminozitatea e OK mai degrabă la interior, la exterior o zi cu soare mult vă va bătăi de cap la contrast. Colţurile afişajului sunt curbate, iar orificiul pentru camera selfie e măricel, te poate scoate din imersiune. Unghiurile de vizualizare sunt OK, iar culorile sunt calibrate ceva mai realist, mai rece, nu sar în ochi prin vivacitate. Pixelii au aranjament RGB Stripes.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 464.Motorola Moto G9 Plus397 (LUX)
  • 465.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
  • 466.LeEco Le Max 2396 (LUX)
  • 467.Lenovo K6396 (LUX)
  • 468.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
  • 469.Nokia 6.1396 (LUX)
  • 470.LG Q7396 (LUX)
  • 471.Bluboo S3395 (LUX)
  • 472.Allview E3 Sign391 (LUX)

La testul cu luxmetrul am ajuns la 397 LUX, în buza unui rezultat de 400 LUX, care ne-ar fi mulţumit pe deplin. Am depăşit POCO X3 NFC şi Realme 6, dar am fost sub OnePlus Nord şi Motorola One Fusion+ sau Huawei P40 Lite 5G. Puteţi face modificări ale experienţei vizuale folosind setările, cu reglaje pentru luminozitate, Night Light, luminozitate adaptivă, dar şi Peek Display în loc de AOD. Culorile pot fi setate pe Natural, Boosted şi Saturated, iar mărimea fontului poate fi la rândul său reglată.

  • 1234
Motorola Moto G9 Plus8,9510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×